Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Församlingshem

Vadstena församlingshem

Vadstena församlingshem byggdes på 1960-talet och är beläget utmed Skänningegatan i Vadstena, i anslutning till pastorsexpeditionen och Prostgården, på gångavstånd till Klosterkyrkan.

Församlingshemmet används i många olika sammanhang.
Här äger våra barnaktiviteter rum, här har vi Öppet hus på måndagar och torsdagar under höst, vinter och vårsäsong, samt ungdomsverksamhet "Casa" på nedre plan. Församlingens olika körer repeterar i dessa lokaler. Församlingshemmet används även i diakonala sammanhang för sorgegrupper och födelsedagsfester för 80- och 85-årsjubilarer.

Vadstena församlingshem utnyttjas också av våra arbetskretsar till möten och olika evenemang och här sammanträder våra förtroendevalda.

Det finns även möjlighet att hyra församlingshemmet för olika sammankomster.
Max 150 personer får vistas i församlingshemmet samtidigt, här finns kaffeservis/matporslin och termosar till ca 100 personer.

Dukar, ljus, servetter och blommor ingår inte i hyran men vaser och ljusstakar finns det gott om. Naturligtvis så städar du efter dig då du använt lokalerna.

Herrestads FÖRSAMLINGSHEM

Församlingshemmet som är mer känt som Herrestadsgården ligger straxt innan Herrestads kyrka, i nordväst, och är inrymt i Herrestads gamla skola.

Församlingshemmet används till bland annat minnesstunder och symöten. Det finns två större rum som hänger ihop, ett kök med diskmaskin och en handikapptoalett.

Vill du hyra Herrestadsgården är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen.

Källstads FÖRSAMLINGSHEM

Källstads församlingshem ligger bredvid kyrkan i den gamla skolan. Det består av ett mindre rum och ett litet kök.

Vill du hyra Källstads församlingshem är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen.

Rogslösa FÖRSAMLINGSHEM

Rogslösa församlingshem är beläget öster om kyrkan och är inrymt i en av flygelbyggnaderna till den gamla prästgården, den västra. Församlingshemmet används till bland annat minnesstunder, symöten och pilgrimsövernattningar Det finns ett större och ett par mindre rum, ett kök och en toalett.

För er som önskar övernatta i Rogslösa på er pilgrimsvandring så finns det madrasser att sova på, de förvaras på övervåningen i församlingshemmet, men sova får man göra på bottenvåningem (enligt brandförsvarets regler). Bokning görs på pastorsexpeditionen.

Väversunda Församlingshem

Väversunda församlingshem uppfördes 1965 strax norr om Väversunda kyrka. Det består av en större sal med plats för 50 personer och ett mindre kök. Församlingshemmet används bl a till dopkaffen och minnesstunder.

Vill du hyra Väversunda församlingshem är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen.