Vadstena och Dals församlingar Besöks- och postadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Musikgudstjänster och konserter

Körkonserter, Jesus Christ Superstar eller konsert med Sonja Aldén och Andreas Weise? Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikarrangemang och bidrar till ett levande kulturliv.

Körkonsert

Hjorthagens vokalensemble
Dirigent Karin Oldgren
Kristi himmelsfärds dag. Torsdag 10 maj 17.00.
VADSTENA KLOSTERKYRKA.

Musikkollekt

Vi har fri entré till samtliga musikarrangemang (utom i undantagsfall) men för att musikverksamheten ska kunna fortsätta ha den omfattning och kvalitet som den har idag, är vi beroende av att besökarna ger en generös gåva. Du är välkommen oavsett om du ger mycket, lite eller inget alls, men vi är tacksamma för omkring 90 kr som kollekt till musikverksamheten på något av följande sätt:

Kontant till värdarna vid utgången.

Med kort i Klosterkyrkans e-kassa.

Med Swish till musikverksamheten 123 593 55 72.

Konsert under det gregorianska dygnet

Mariavesper av Sergej Rachmaninoff
Sancta Eugenia Vokalensemble, Stockholm
Dirigent Ulf Samuelsson
Fredag 25 maj 21.00
VADSTENA KLOSTERKYRKA

A Revelation Mass

Av Hans Lundgren (uruppförande)
Även musik av Ulrika Emanuelsson, Eriks Esenvalds, Carlo Gesualdo, Susanna Lindmark, m.fl.
Medverkande:
Linköpings damkör
Östgöta brasskvintett
Dirigent Elias Aaron Johansson
Söndag 27 maj 18.00
VADSTENA KLOSTERKYRKA

A Revelation Mass är en mässa för damkör och brasskvintett som förutom de ordinarie mässtexterna även innehåller texter ur Uppenbarelseboken. Musiken är av Hans Lundgren, director musices emeritus vid Linköpings universitet och körens ordinarie dirigent sedan starten 2015. Mässan uruppförs på lördagen i S:t Lars kyrka i Linköping.

Förutom mässan får vi höra Ulrika Emanuelssons ”Människa” och den lettiska tonsättaren Eriks Ešenvalds ”Ubi caritas” och musik av Carlo Gesualdo och Johanna Lindmark.

Linköpings damkör debuterade 2016 och består av 24 mycket erfarna sångare. Sedan starten har den fått mycket uppmärksamhet för sin vackra, dynamiska, uttrycksfulla och homogena klang. Östgöta Brasskvintett är en professionell ensemble inom den regionala Östgötamusiken. Konserten leds av den unga talangfulla Elias Aaron Johansson.

Beatrice Paping

Direkt: 0143-29857