Foto: Torbjörn Ahlund

Sommar i Vadstena och Dals församlingar

Gudstjänster, konserter, sommarcafé, presenningsikoner och mycket mer.

Musikgudstjänster och konserter

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikarrangemang och bidrar till ett levande kulturliv.

Café Trossboden

Välkommen till vårt sommarcafé mellan Klosterkyrkan och Klostermuseet

Presenningsikoner

Presenningsikoner av Mats Hermansson 10 juni - 19 augusti i Vadstena klosterkyrka. Visningar: fredag 10 juni 13.00 och fredag 19 augusti 16.30.

Vadstena klosterkyrka

Gregoriansk sång för alla

Tisdagar klockan 13.30 i Vadstena klosterkyrka.

Vadstena klosterkyrka

Visa mig vägen i framtiden

Lördag 30 juli klockan 19.00 i Vadstena klosterkyrka

Musikverksamhet

Gudstjänster

Gudstjänsten har stark ställning inom kristendomen och är delvis en fortsättning av den judiska synagogsgudstjänsten.

Drop-in-dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller kanske dig själv? Välkommen till Vadstena klosterkyrka på Nationaldagen måndag 6 juni klockan 13.00-16.00

Drop-in-vigsel

Vill ni gifta er? Välkommen till Vadstena klosterkyrka på Nationaldagen måndag 6 juni klockan 13.00-16.00.

Guidningar i Vadstena klosterkyrka

Information för grupper som vill utföra guidningar.

Kyrkor

Våra kyrkobyggnader är fulla av historia. Ändå är de inte museum utan används. Här firas regelbunden gudstjänst, och här äger viktiga händelser i människors liv rum.

Sommarkyrkor

Många kyrkor håller öppet även under sommaren. Du hittar sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Du kan filtrera information i kalendern nedan. Klicka på förstoringsglaset till höger och skriv in t ex Dal, söndagsforum eller mässa.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.