CASAtaizé

Tips, råd & tider

CASAtaizé augusti eller höstlovet 2023

Datum kommer

Denna pilgrimstripp är i första hand för dig som slutat åk 9 och uppåt och vill fortsätta som CASAian! Minst 10 deltagare för att denna pilgrimsresa ska bli av!
Deltagaravgiften är 1000-2000kr. Pilgrimsresans ordinarie pris är ca 3500 kr.

Här kommer en introfilm om Taizé och livet där!
www.taize.fr/sv_article4788.html  

Att tänka på:
Id-handling
Trots att passkontroll endast sker i undantagsfall inom Schengenområdet, måste alla kunna legitimera sig under vistelsen utomlands. Passet och det nationella ID-kortet är då de enda dokumenten som styrker identiteten och medborgarskapet. Blanda inte ihop det nationella ID-kortet med ”vanliga” ID-kort (oftast utställda av banker) och körkort, eftersom de inte gäller för utlandsresor. Ett nationellt ID-kort är alltid utställt av Polismyndigheten och innehåller uppgifter om medborgarskap.

Förberedelser inför resan
• Märk alla väskor, sovsäckar och liggunderlag med namn och adress.
• I Taizé lever man enkelt, finkläder har man ingen användning för. Ta med oömma kläder och skor. Var inte för lätt klädd, utan dölj axlar och det mesta ovanför knäna.
• Tänk på vad ni tar med, bagageutrymmet är begränsat! Packa i mjuka väskor då de är smidigare att packa i bagageutrymmet i bussen. Tänk på att inte knyta ihop väska med sovsäck och dylikt.
• Väskan för högst väga 30 kg per person och storleken är begränsad till 80 x 50 x 25 cm. Större resväskor kan vi inte garantera att få med i bussen.
• Bagaget packas i bussens bagageutrymme och kan inte nås under resan. Ha en mindre väska inne i bussen med toalettartiklar, mediciner, pengar och pass.

När bussen rullar vidare efter nattstoppet är det dags att sova. Gör det bekvämt för dig, men tänk på några saker:
• Kolla med kompisen bakom innan du fäller bak ditt ryggstöd.
• Använd gärna medhavd kudde och/eller filt, men kryp av säkerhetsskäl inte ner i en sovsäck.
• Ingen får sova på golvet och det får heller inte stå väskor eller annat i mittgången.
• Under natten är endast nattbelysningen tänd, men det finns läslampor som kan vara tända vissa sträckor.

Någon gång under natten stannar bussen för att byta förare och/eller tanka, men du får inte lämna bussen under tiden! Det beror på att det inte finns möjlighet för förarna att kontrollera att alla är tillbaka på bussen innan den rullar vidare igen. Därför ska alla stanna på bussen och lugnt sova vidare. 

Mitt på dagen lämnar vi den stora ”Autorouten” för att på slingriga vägar ta oss upp till Taizé, där vi är framme klockan 13:00. Direkt efter ankomst får man gå och äta lunch. Håll ögonen öppna efter den matkö där nyanlända utan måltidsbiljetter kan äta. 

PACKLISTA
Vi kommer att bo i storfamilj i våra tipitält. Packa smart och lämna finkläderna hemma.

Huvudpackning. Denna packning kommer du inte åt under bussresan. packas i trunk eller rygga, inga resväskar!

sovsäck
liggunderlag eller liten luftmadrass (ej stor elmadrass)
luftiga kläder som täcker knän och axlar
kortbyxor/kjol som täcker över låren
mössa 
underkläder(för 14 dagar)
solkräm

Packning i bussen
Pass
EU-kort
tandborste och sånt
kudde
fleccefilt
hörlurar
matsäck och sånt
vattenflaska

Frågor?
Peter 0730-789 344

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och vår integritetspolicy

Pilgrimsfärd till Taizé. ! Denna 9-dagars pilgrimsfärd är för dig som åk 9 och uppåt och vill fördjupa din tro. I Taizé möts varje vecka tusentals ungdomar för gemenskap, bön, samtal och paus... Ta chansen att följa med och upptäcka denna fantastiska plats, både på det yttre och det inre planet. Priset för resan är 2100-3100 kr (ordinarie pris 3700 kr) och betalas till bankgiro 156-2487 märk med namn och Taizé. Sista dagen för betalning är den 30 maj.