Konfirmandresa till Loreto
Foto: Peter Wigren

CASAkonfirmand

2022-2023

Hej!

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och av dig själv. Om du går i nian, på gymnasiet eller är vuxen och känner att du missat något, så är du också välkommen att vara med i verksamheten och konfirmera dig. Vill du starta tidigare så har påsläpp i åk 7.

Du behöver inte vara döpt för att bli konfirmand. Om du inte är döpt och vill konfirmeras så sker dopet under året.

Under året finns det möjlighet att testa olika saker som till exempel frukost, mässor, utdelning av Kyrkporten, mat & prat mm. Du får testa på lite olika spår för att  bilda din egen uppfattning om vad kyrka är (inte bara själva byggnaden alltså).

Vi börjar med ett uppstartsläger med övernattning på he(m)lig plats. Läger och pilgrimsresor ser vi som ett viktigt inslag. Ibland behöver man komma iväg för att upptäcka nya saker.  Läs mer om våra olika läger i CASAkalender och CASApilgrim.

I kalendern hittar du också när det är frukost, temamässa och annat som sker på CASA. Kom och prova, följ med och se! Se det som test o  var du själv står i olika livsfrågor och ta chansen att upptäcka vad kyrka kan vara.

Följ oss gärna på instagram: @casaungdom

Vill du veta mer om konfirmation i Svenska Kyrkan? Kolla in svenskakyrkan.se

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och vår integritetspolicy

Anmälan

Uppgifter om målsman