Körer

Att sjunga tillsammans ger både glädje, stimulans och utmaning oavsett vilken nivå du befinner dig på. Många församlingar erbjuder vuxenkörer med olika inriktning. I en del måste man vara van och säker notläsare, medan andra inte kräver några förkunskaper alls utan lyfter fram sångglädjen och möjligheten att prova på.

Barnkören Småstrålarna

Barnkören Småstrålarna (5-7 år) övar onsdagar 16-16.45 i församlingshemmet i Vadstena. Ingen provsjungning. Körledare är Camilla Wellborg Käck. Vi jobbar mycket med rörelsesånger och använder rytminstrument. Nya sångare är alltid välkomna!

Musikverksamhet
Foto: Fredrik Unger

Strålarna

Barnkören Strålarna (från 8 år och uppåt) övar måndagar 15-16 i församlingshemmet i Vadstena. Ingen provsjungning. Körledare är Camilla Wellborg Käck. Här introducerar vi notläsning och flerstämmighet. Nya sångare är alltid välkomna!

Tonfiskarna och Tonseglarna

Vi träffas i Rogslösa församlingshem på onsdag eftermiddag. Körledare är Svitlana Fransander.

Vadstena kyrkokör

Vadstena kyrkokör övar torsdagar 19.00-21.00 i körsalen i Vadstena församlingshem. Körledare är Beatrice Paping. Vadstena kyrkokör består i dagsläget av 35 sångare. Välkommen att provsjunga och dela vår glädje!

Ur repertoaren

Vadstena kyrkokör
Vadstena kyrkokör Foto: Johannes Söderberg/ SVT

B Chilcott Requiem
GF Händel Messias
JS Bach Juloratorium
LE LArsson Förklädd Gud
W A Mozart Requiem
G Fauré Requiem
F Poulenc Gloria
H Rosenberg Den heliga natten
F Mendelssohn Lobgesang
GF Händel Messias

Vadstena vocalis

Vadstena vocalis är en damkör med ett mindra antal medlemmar. Kören övar på tisdagar klockan 17.30 i Vadstena församlingshem. Körledare är Gun Palmqvist.

Dalskören

Dalskören övar onsdagar kl. 19.00–21.00 i Herrestadsgården. Dalskören är en blandad kör med en bred repetoar. Vi välkomnar nya medlemmar – inte minst herrar, gärna tenorer. Tycker du om att sjunga opretentiöst och med en blandad, lättsam repetoar.  Då är du välkommen att vara med i vår kör och ta gärna kontakt med vår körledare Svitlana Fransander.

Dalskören
Dalskören Foto: Vadstena gospelkör

Sjunga i kör

Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat på tidigare eller ej. Kom, sjung och ha roligt!