Vadstena gospelkör
Foto: Foto: Johannes Söderberg/ SVT

Körer

Att sjunga tillsammans ger både glädje, stimulans och utmaning oavsett vilken nivå du befinner dig på. Många församlingar erbjuder vuxenkörer med olika inriktning. I en del måste man vara van och säker notläsare, medan andra inte kräver några förkunskaper alls utan lyfter fram sångglädjen och möjligheten att prova på.

Barnkören Småstrålarna

Barnkören Småstrålarna (5-7 år) övar onsdagar 16-16.45 i församlingshemmet i Vadstena. Ingen provsjungning. Körledare är Camilla Wellborg Käck.
Vi jobbar mycket med rörelsesånger och använder rytminstrument.
Nya sångare är alltid välkomna!

Musikverksamhet
Foto: Fredrik Unger

strålarna

Barnkören Strålarna (från 8 år och uppåt) övar måndagar 15-16 i församlingshemmet i Vadstena. Ingen provsjungning. Körledare är Camilla Wellborg Käck. Här introducerar vi notläsning och flerstämmighet.
Nya sångare är alltid välkomna!

tonfiskarna och tonseglarna

Vi träffas i Rogslösa församlingshem på onsdag eftermiddag. Körledare är Svitlana Fransander.

Vadstena kyrkokör

Vadstena kyrkokör övar torsdagar 19.00-21.00 i körsalen i Vadstena församlingshem. Körledare är Beatrice Paping. Vadstena kyrkokör består i dagsläget av 35 sångare. Välkommen att provsjunga och dela vår glädje!

Ur repertoaren

Vadstena kyrkokör
Vadstena kyrkokör Foto: Johannes Söderberg/ SVT

B Chilcott Requiem
GF Händel Messias
JS Bach Juloratorium
LE LArsson Förklädd Gud
W A Mozart Requiem
G Fauré Requiem
F Poulenc Gloria
H Rosenberg Den heliga natten
F Mendelssohn Lobgesang
GF Händel Messias

Dalskören

Dalskören övar onsdagar kl. 19.00–21.00 i Herrestadsgården. Dalskören är en blandad kör med en bred repetoar. Vi välkomnar nya medlemmar – inte minst herrar, gärna tenorer. Tycker du om att sjunga opretentiöst och med en blandad, lättsam repetoar.  Då är du välkommen att vara med i vår kör och ta gärna kontakt med vår körledare Svitlana Fransander.

Vadstena Gospelkör

Vadstena Gospelkör övar måndagar 19.00-21.00 i församlingshemmet i Vadstena. Körledare är Camilla Wellborg Käck. Kören består av ca 35 sångare i blandade åldrar. Vår repertoar är en blandning av gospel, pop och jazz. Nya sångare är alltid välkomna till provsjungning.

Dalskören
Dalskören Foto: Vadstena gospelkör