Vadstena och Dals församlingar Besöks- och postadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Körer

Att sjunga tillsammans ger både glädje, stimulans och utmaning oavsett vilken nivå du befinner dig på. Många församlingar erbjuder vuxenkörer med olika inriktning. I en del måste man vara van och säker notläsare, medan andra inte kräver några förkunskaper alls utan lyfter fram sångglädjen och möjligheten att prova på.

Vadstena kyrkokör

Vadstena kyrkokör övar torsdagar 19.00-21.00 i körsalen i Vadstena församlingshem. Körledare är Beatrice Paping. Vadstena kyrkokör består i dagsläget av 35 sångare. Välkommen att provsjunga och dela vår glädje!

Ur repertoaren

B Chilcott Requiem
GF Händel Messias
JS Bach Juloratorium
LE LArsson Förklädd Gud
W A Mozart Requiem
G Fauré Requiem
F Poulenc Gloria
H Rosenberg Den heliga natten
F Mendelssohn Lobgesang
GF Händel Messias

Dalskören

Bild: Fredrik Unger

Dalskören övar torsdagar kl. 19.00–21.00 i Herrestads församlingshem. Dalskören är en blandad kör med en bred repetoar. Vi välkomnar nya medlemmar – inte minst herrar, gärna tenorer. Tycker du om att sjunga opretentiöst och med en blandad, lättsam repetoar.  Då är du välkommen att vara med i vår kör och ta gärna kontakt med vår körledare Svitlana Fransander.

Vadstena Gospelkör

Vadstena Gospelkör övar måndagar 19.00-21.00 i församlingshemmet i Vadstena. Körledare är Camilla Wellborg Käck. Kören består av ca 35 sångare i blandade åldrar. Vår repertoar är en blandning av gospel, pop och jazz. Nya sångare är alltid välkomna till provsjungning.

Barnkören Strålarna

Strålarna övar onsdagar kl.16-17.15 i församlinghemmet i Vadstena. Från 8 år och uppåt. Ingen provsjungning, alla är välkomna att vara med.
Körledare är Camilla Wellborg Käck. Nya sångare är alltid välkomna!

Barnkören Småstrålarna

Småstrålarna övar onsdagar 16.00-16.45 i församlingshemmet i Vadstena.
Ålder 5-7 år. Ingen provsjungning - alla är välkomna att vara med!
Körledare är Camilla Wellborg Käck. Vi jobbar mycket med rörelsesånger och spelar rytminstrument. Nya sångare är alltid välkomna!

tonfiskarna

I Dals barnkör sjunger barn från 4 års ålder. Vi träffas i biblioteket i Borghamn på onsdagar 15.30-16.00. Uppstart den 12 september. Körledare är Svitlana Fransander. Från och med den 26 september övar vi i Rogslösa församlingshem 15.30-16.00.

Beatrice Paping

Direkt: 0143-29857