Pilgrimsresa till Italien INGA PLATSER KVAR!

16/6-24/6 2024 Casa di Barcaglione, Ancona

Pilgrimsresan är för dig som är konfirmand.
Casaianer följer med efter enskild överenskommelse.

OBS! FULLT och anmälningstiden har gått ut.

Pilgrimsresan har ett pris i intervallet 2250 kr - 3 750 kr och då ingår nästan allt. (Ej mat under resan ner och upp liksom i Assisi). Pilgrimsresans ordinarie pris är ca 6 000 kr. Deltagaravgiften sätts in på bankgiro 156-2487 senast 10 april. Märk inbetalning med Namn och Italien. Ekonomi får aldrig bli en faktor för att kunna följa med. Ta kontakt så hjälper vi till.

Frågor?

Mejla vadstena.casavadstena@svenskakyrkan.se
Peter Wigren   +46 730 789 344
Elin Kindeskog +46 725 535 441

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och vår integritetspolicy

Avfärd, vägen och målet

Vi packar in all huvudpackning (allt du inte ska ha inne i bussen) i bussen uppe hos Vadstena buss på Lagervägen 3 mellan kl 18.00-19.00 (håll tiden).

06:50 samling och packning av bussen vid CASA
07:20 avfärd

Vi stannar och rastar, äter och firar gudstjänst under resans gång. Vi åker via Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Ett nattstopp görs vid autobahn och sedan kryper vi till kojs i bussen som rullar hela natten.

När vi vaknat på bussen, stannar vi till typ i Alperna och äter frukost och firar mässa. Lite lunch längs vägen någonstans i Italien blir det också! 
Efter en lite lång busstur så kommer vi fram till Casa di Barcaglione i närheten av Ancona, och blir inkvarterade i våra rum. Rummen håller spartansk italiensk standard och det finns toalett och dusch (om du har tur) på rummet eller precis utanför. Det finns också möjlighet att sova i hängmatta eller tält (packa då med liggunderlag och sovsäck). När vi installerat oss någorlunda tar vi lite info om veckan och allt som hör därtill. Det blir kvällsmat och någon form av kvällssamling. Natti!

Tid kommer! Bussen rullar hemåt! Hemma i Vadstena på MÅNDAGEN cirka någon gång!

 frivillig morgonpromenad
 frivillig meditation
 morgonmässa
 frukost
 workshops
 lunch
 siesta, utflykt, bad 
 middag
 olika teman i smågrupper
 kvällsbön
 sen ligger man i sin säng och det råder tystnad på hela centret!

Bad
Under siestan finns det vid några tillfällen möjlighet att följa med till stranden och bada, sola och ta det lugnt under några timmar. Något som är viktigt är att vi håller ihop på stranden och att ingen ger sig iväg på egna strövtåg.  

Tavullia - vår vänförsamling
Här möter vi våra vänner i den lilla bergsbyn. Vi firar midsommar och dop och gör en kort pilgrimsvandring tillsammans med Tavullias bybor och har en härlig middag tillsammans! 

Grottorna i Frasassi
Naturen har hemligheter som man inte trodde fanns! En av eftermiddagarna gör vi en kortare utflykt till de mest majestätiska uråldriga grottor. Naturens egen katedral...

Assisi – staden vid och på bergsluttningen
Assisi har blivit en plats för både inspiration och vila. Assisi är en liten stad i ett otroligt vackert landskap, Umbrien, i mellersta Italien. Assisi ligger ca två-tre timmars resa inåt land från Loreto. Assisi var den helige Franciskus och Sankta Klaras fasta plats på jorden i skiftet 1100-1200 tal. Här växte de upp och levde sina liv. Här fann de sin tro på att Gud ville något med dem och här tog de sina viktiga beslut. Då var Assisi en liten ort – nu har den växt något – men sedan dess har staden präglats av Franciskus och Klaras möten med livet, Gud och sig själva. Lunch på egen hand (betala själv). Men vill ni ha koll på var ni hittar bästa glassen och pizzan, tveka inte att fråga Peter om vägen!

För att kunna göra en sådan här resa så måste vi självklart veta vad som gäller och vad vi har att förhålla oss till på resan. 

På bussen gäller: Bälte på hela tiden, skräp i påsar, dryck med skruvkork, inga burkar, musik och film i lurar och padda, inga nötter, då det finns allergiker, passa tider när vi rastar. 

Rummen är vår privata zon. Endast de som bor på rummet får vara på rummet.

Tystnad råder kl 23.00-6.30. Gäller både på buss och på centret. Vi är gäster, därav visar vi respekt mot alla där!

Alla deltar i programmet.

Ingen lämnar centret utan tillåtelse.

Absolut nolltolerans gäller för energidryck, tobak, alkohol och droger. (snus i alla former, cigaretter, e-cigaretter mm)!!!

Huvudpackning som du får tillgång till när vi kommer fram. Denna packning kommer du inte åt under bussresan. Packa huvudpackning i resväska (inte den största som finns) eller i trunk (inte massa småväskor=svårt att hålla ordning på). Vi är på pilgrimsresa, inte någon modevisning och du ska inte flytta hemifrån. Med detta menar vi, att det inte finns hur mycket plats som helst i bussens bagageutrymme! 

Sängkläder: lakan, örngott, påslakan/sovsäckom du ska inomhus. Vi bor enkelt i flerbäddsrum med våningssängar (hostelstandard). Om du sover i tält eller hängmatta - ta med sovsäck och liggunderlag!
Kläder efter väder. Det kan regna i Italien också. Klädkod som gäller när vi besöker kyrkor eller kapell: Byxa eller kjol som täcker knäna, samt överdel som täcker axlar.
Innetofflor! (för vi går inte in med skor)
Badkläder och strandhandduk.
Bra vandringskor, typ gympadojor. Lämna dina vans hemma när vi ska ut på vandring!
Duschhandduk, schampo och sånt.

Inne i bussen: 
Pass eller nationellt ID-kort (kolla giltighetsdatum)!
Eu-försäkringskort (beställ hos försäkringskassan).
Fickpengar till några luncher, glass och sånt.
Hygienartiklar: tandborste, liten handduk…
Kudde.
Tunn filt, typ fleece.
Sköna kläder. Bussen kommer att vara vårt hem i ca 30 timmar.
Öronproppar.
Bok.
Till din mobil eller platta ska du ha hörlurar. INGA HÖGTALARE!
Husapotek.
Matsäck på vägen ner. Res billigt och ladda kylväskan.
Nalle.