Foto: Albin Hillert/Ikon

Dop

Dopet är en fest i Guds familj. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Boka dop

Boka tid för dop genom att ringa eller besöka oss på pastorsexpeditionen i Vadstena under expeditionstid 09.30-12.00 måndag, tisdag och torsdag. Telefon:  0143-298 50. Besöksadress: Gräsgatan 31. Du kan också skicka e-post till vadstena.pastorat@svenskakyrkan.se.

Dopet är gratis. Präst, musiker, vaktmästare och kyrka ingår.

Dopfest

Ska ni anordna en fest efter dopet? Ni är välkomna att låna församlingens lokaler utan någon kostnad.

Foto: Martin Lindeborg

Dopklänning

Det finns tre vackra dopklänningar för utlåning. Kontakta pastorsexpeditionen för mer information.

Dop utomhus i vintern. med ett föräldrapar, en bebis och en präst.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

”Jag vet inte om det betyder så mycket för mig just nu, fast det känns bra. Mina föräldrar ville att jag skulle välja själv och när det var dags för konfirmation så ville jag åka på läger med mina kompisar och konfirmera mig. Först tyckte jag det lät pinsamt att döpa mig, men prästen förklarade att jag själv kunde bestämma hur jag ville göra det och att det inte behövde vara en massa folk med.”

Anton 17 år, döpt i samband med konfirmation

Har du inte blivit döpt som barn kan du låta döpa dig inför konfirmationen eller som vuxen. Foto: Fredrik Unger