Foto: Volt/Ikon

Västra Tunhems pastorat

Dop, bröllop, begravning - och hela livet däremellan. Välkommen till församlingarna Västra Tunhem, Vänersnäs, Åsaka-Björke och Gärdhem som tillsammans bildar Västra Tunhems pastorat!

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Välkommen till Västra Tunhems pastorat

Närbild på en barnkör som sjunger i ett klassrum.

Välkommen som medlem!

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Vill du komma i kontakt med oss? Varmt välkommen att höra av dig till oss!

En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Vill du boka dop, vigsel eller begravning?

Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vill du lära känna nya människor och vara med i en gemenskap?

Varmt välkommen till alla öppna verksamheter

Vi vill ge utrymme för att mötas, lära känna varandra och dela med sig av tro, hopp och kärlek! Här hittar du alla våra öppna verksamheter som med än gärna välkomnar dig in!

Musik och kör

Musiken har alltid varit en viktig del av kyrkans gudstjänster och verksamheter. Våra mest besökta gudstjänster är de som innehåller mycket musik. Musiken har förmågan att skapa både gemenskap och glädje - det är roligt att vara med i en kör eller annan ensemble!

Här kan du läsa om allt om Villa Björkås

Villa Björkås

Din fikastund i vacker miljö!

Info från kyrkogårdarna

Några vaktmästare i full gång med att plantera sommarblommor.

Sommarjobb på kyrkogårdarna

Välkommen att söka sommarjobb hos oss!

Väne Åsaka kyrkogård

Nyhet! Se dig omkring på kyrkogårdarna!

Nu har du möjlighet att se dig omkring digitalt på kyrkogårdarna!

Präst 100% i Västra Tunhems pastorat

Här finns härliga församlingsbor och arbetskamrater i en vacker miljö vid foten av Halle- och Hunneberg mellan Vänersborg och Trollhättan.

Bakluckeloppis

lördag 4/5 kl. 11-14 vid Västra Tunhems kyrka

Själavårdsteamet

Själavård för livets alla skeenden.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Upplev över 4 000 kyrkor och kapell. Eller besök kyrkogårdar, kyrkoruiner och andra platser.

Ett altare framför ett kyrkfönster.

Kyrkor och platser

För dig som är historieintresserad

Kyrkböcker - en guldgruva för släktforskare

De svenska prästerna var tvungna att dokumentera förändringar i sin socken eller församling. Denna folkbokföring är idag ovärderlig för en släktforskare.

Lär känna din kyrka och kyrkogård

Våra kyrkor och kyrkogårdar vårdar personliga minnen och ett gemensamt kulturarv. Följ med på en vandring på kyrkogårdarna i Västra Tunhem, Vänersnäs, Gärdhem, Väne Åsaka och Norra Björke och gör en tidsresa till svunna tider.

En elbil står och laddar från en laddstolpe.

Miljöarbete är naturligt!

Pastoratets miljöpåverkan ska fortsätta att minska.Och det ska märkas att andlighet och hållbarhet hör ihop.

Uppladdat vid Vargöns kyrka

Sen solcellerna kom på plats 2015 har de gått för fullt och ger 35 000 kW per år.

Klimatsmarta rabatter på våra kyrkogårdar

Rätt växt på rätt plats - skräddarsydda paketförslag

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva