Foto: Västra Tunhems pastorat

Västra Tunhems pastorat

De fyra församlingarna Västra Tunhem, Vänersnäs, Gärdhem, Åsaka-Björke bildar tillsammans Västra Tunhems pastorat. Vi vill vara en betydelsefull del av samhället och möta och följa människor i livets alla skeden. Vi har många olika verksamheter och oavsett vem du är, så tror vi att det finns något som kan passa dig.

Välkommen som medlem!

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Vill du komma i kontakt med oss? Varmt välkommen att höra av dig till oss!

En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Vill du boka dop, vigsel eller begravning?

Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Hitta julfriden

Nu fylls våra kyrkor med julens budskap om frid och fred. Lyssna till julens evangelium, möt Jesusbarnet i krubban och sjung med i de välkända psalmerna. Njut av adventskonserter, luciasång och julmusik. Bli berörd av det heliga! Välkommen!

Villa Björkås

Villa Björkås ligger idylliskt placerat alldeles intill en park och nära Hunneberg. Så passa på att stanna till för en avkopplande fika.

Kyrkverkstad

Välkommen till Kyrkverkstad i Vargöns kyrka. Pyssel - kvällsmat - andakt i kyrkan!

Någon delar ut oblat.

Tillsammans gör vi gudstjänst

Nyfiken på att vara gudstjänstvärd? Varmt välkommen på drop-in-fika i Kyrkstugan, Västra Tunhem den 29 november!

En kopp kaffe och ett fat med fikabröd står på ett bord.

Kafferep i Norra Björke

Varmt välkommen till Kafferep med gemenskap och samtal om stort och smått, om tro och liv.

Ungdom Gärdhem

Kom och häng i Velandakyrkan på fredagkvällar!

Några muggar med Svenska kyrkans emblem står uppstaplade på en bänk.

Kristen tro vid frukostbordet

Nyfiken på kristen tro?

Våffelcafé

Nu är våffelcaféerna i full gång! Vad sägs om hemgjorda våfflor med sylt och grädde? Varmt välkomna!

Onsdax

Gemenskap i Halvorskyrkan för alla åldrar.

Två äldre människor står med notpärmar i händerna och ler.

Sånggemenskap i Velandakyrkan

Gemenskap - fika - sång! Kom och var med!

Två barn sitter och pysslar.

Fredaxmys på Vänersnäs

Vad gör du på fredagkvällar? Kom, var med!

Sång och musik - det finns något för alla!

Känn energin strömma genom kroppen och hur du blir piggare än vad du var innan. Att sjunga i kör är bra för hälsan och det är en härlig gemenskap!

Spelar GUD nån roll?

Letar du efter kalendern?

Letar du efter kalendern? Den finns till höger!

Klicka på den röda fliken till höger så ser du allt som händer i Västra Tunhems pastorat. Kalendern uppdateras om det skulle bli några ändringar.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Kom och sjung!

Vänersnäskören och Åsaka-Björkekören terminsstart 2023

Kyrkböcker - en guldgruva för släktforskare

De svenska prästerna var tvungna att dokumentera förändringar i sin socken eller församling. Denna folkbokföring är idag ovärderlig för en släktforskare.

Lär känna din kyrka och kyrkogård

Våra kyrkor och kyrkogårdar vårdar personliga minnen och ett gemensamt kulturarv. Följ med på en vandring på kyrkogårdarna i Västra Tunhem, Väne Åsaka, Gärdhem och Vänersnäs och gör en tidsresa till svunna tider.

En elbil står och laddar från en laddstolpe.

Miljöarbete är naturligt!

Pastoratets miljöpåverkan ska fortsätta att minska.Och det ska märkas att andlighet och hållbarhet hör ihop.

Uppladdat vid Vargöns kyrka

Sen solcellerna kom på plats 2015 har de gått för fullt och ger 35 000 kW per år.

Klimatsmarta rabatter på våra kyrkogårdar

Rätt växt på rätt plats - skräddarsydda paketförslag

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva