Västra Tunhems församling

Västra Tunhems församling ligger mellan Halleberg och Hunneberg söder om Vänern. I församlingen bor ca 10 000 invånare, varav de flesta bor i centralorten Vargön.

I Västra Tunhems församling finns två kyrkor. Den ena är Västra Tunhems kyrka, som är medeltida och ligger i en mycket naturskön miljö alldeles vid Hunnebergs sluttning. Här firar vi gudstjänst varannan söndag vanligtvis 11.00 eller 16.00. Vi firar även de stora kyrkliga högtiderna här. Västra Tunhem är en väldigt populär kyrka vad gäller dop, vigsel och begravning.

Kyrkan har en gedigen historia och har bland annat fått fungera som domkyrka. Hit kommer många för att titta på kyrkan och njuta av naturen. På sommaren är vägkyrkan med våffelservering mycket välbesökt.

Den andra kyrkan i församlingen är Vargöns kyrka. Denna kyrka ligger i centralorten strax nedanför Halleberg. Den invigdes 1979 och är en modern kyrka med kyrksal och församlingshem i samma byggnad. Här firar vi gudstjänst varje söndag vanligtvis 11.00 eller 16.00. Under 2018 och 2019 genomgår lokalerna renoveringar och vi hoppas på ett festligt 40 - års jubileum 2019.

Vi vill att alla människor ska känna sig välkomna och erbjuder flera olika verksamheter för alla åldrar. Vi vill att vår församling ska vara en mötesplats som inkluderar och öppnar olika vägar till tro; alltifrån gudstjänster, musik, samtal och fika.

Vi önskar dig varmt välkommen till all verksamhet i Västra Tunhems församling.