Livets högtider

Händelser som förändrar våra liv kan präglas av den största lycka eller den djupaste sorg. Svenska kyrkan vill finnas med som stöd och hjälp vid de viktiga - ibland svåra, ibland underbara - situationer som livet ställer oss inför.

En präst står vi en dopfunt.

Dop

Genom dopet upptas en människa, barn eller vuxen, i Kristi kyrka och blir tillhörig Svenska kyrkan. Vi påminns om att varje människa är älskad av Gud och att varje människa kallas att följa Jesus Kristus.

Spelar GUD nån roll?

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

Vigsel

Funderar ni på att gifta er och önskar en kyrklig vigsel? Eller har ni bara frågor kring detta med bröllop och äktenskap? Hör gärna av er till oss! Kontakta vår pastorsexpedition direkt för bokning av vigsel eller hör av er med era funderingar till någon av våra präster. Välkomna!

En vit kista med rosa blommor står omringad av ljus uppe vid koret.

Begravning

Att behöva begrava en anhörig är lika svårt som det är nödvändigt. En människas frånfälle kan inte ignoreras eller gömmas undan. Vad som än har varit behöver vi ett avsked, ett avslut. För den avlidnes, för vår egen och för själva människovärdets skull behöver vi göra avskedet så fint och värdigt vi kan. I sorgens vånda behöver vi också trösta oss av kyrkans hopp.