Foto: Carina Westbrandt

Församlingsresa till Jäckvik

Nyhet Publicerad Ändrad

Vid lunchtid på fredagen den 11 september anlände en liten hund och 21 förväntansfulla personer mellan 4 och 70 år till kyrkans fjällgård i Jäckvik. Vädret kunde inte ha varit bättre och fjällen bjöd på en sagolik färgprakt som skiftade från gult, orange och rött till olika gröna nyanser.

Vi hann med en kortare vandring på eftermiddagen och några satte direkt igång med akvarellmålningen. För barnen blev det också en hel del kanotpaddling, lite fiske och bad för de modiga. God mat, goda samtal och lite lek fick avsluta den första dagen.

 

 

Foto: Carina Westbrandt

På lördag låg dimman tät över fjällen men allteftersom förmiddagen gick så värmde solen bort dimman och bjöd på ännu en fantastisk dag. Ganska många följde med på vandring till toppstugan där vi åt vår matsäck, grillade korv och vilade. Sen fortsatte en del mot toppen medan de andra vände tillbaka för att hinna måla och paddla kanot.

 

 

Foto: Carina Westbrandt

Vi tre som besteg toppen på Pieljekaise kände oss rätt nöjda men möra i kroppen på eftermiddagen när vi kom tillbaks till fjällgården. Där bjöds det på hembakad pizza och chokladpudding vilket smakade särskilt gott efter vandringen. På kvällen gick vi till det fina lilla kapellet för att fira mässa och somnade sen gott för natten.

 

 

Foto: Carina Westbrandt

På söndag var det så städdag och hemfärd men vi hann också med en liten vandring som avslutades med en gudstjänst i det lilla kapellet. Jag tror att vi alla kände oss rätt nöjda och uppfyllda av den fantastiska fjällmiljön och den fina gemenskapen när vi satt på bussen på väg hem till Boden igen.

Vid pennan

Carina Westbrandt, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Boden