Kyrkfönstret

Här hittar du det senaste numret av tidningen Kyrkfönstret. Passa även på att tycka till om innehållet.

Fler artiklar ur Kyrkfönstret

Intresset för att spela orgel ökar

Publicerad:

”I kyrkan spelar de bara orgel.” Det är sant att orgeln har en speciell plats i våra kyrkor och är ett instrument som ofta används i gudstjänster, förrättningar och konserter. Den är utmärkt som stöd i psalmsången, passar bra till ackompanjemang av olika slag och är också ett fantastiskt soloinstrument. Men orgelmusik är absolut inte det enda som hörs i vår verksamhet.

Sopsortera i ditt liv

Publicerad:

När jag var liten slängde vi allt i soporna. Och jag menar verkligen rubbet! Tidningar, batterier, äggskal, glasburkar, konservburkar osv. Vi hade en rejäl sopbod i mitt föräldrahem. Den låg i samma byggnad som garaget. I den rejäla sopboden stod den lika rejäla soptunnan.

Damer med koll på kyrkan

Publicerad:

Det är en strålande solig vårvinterdag när Kyrkfönstret hälsar på i Bredåkers kyrka. Här finns tre pratglada damer på plats. Fyra om vi räknar med diakoniassistent Karin Sandling, som håller i träffen från Svenska kyrkans sida. Aktiviteterna i Bredåkers kyrka ökar, och damerna berättar gärna om vad som händer nu - och vad som hände förr.

Kyrkan blev min trygga punkt

Publicerad:

När jag var 14 år gammal så var livet inte helt lätt. Att ta sig igenom tonåren är egentligen inte helt lätt för någon, men när man har lite extra tyngd i bagaget så blir det ännu svårare att bära det. Medan de flesta ungdomarna i min hemstad var präglade av sport och andra fritidsaktiviteter så var jag präglad av psykisk ohälsa och en kronisk ledsjukdom.

Kanslichef med känsla för teknik

Publicerad:

Han har ena foten i maskinhallen och den andra bakom skrivbordet. Svenska kyrkan Bodens nye kanslichef ser alla delar av personalen som viktiga kuggar i organisationens maskineri. Med en egen verktygslåda fylld av erfarenheter från läraryrket, verkstadsgolvet, Försvarsmakten, logistik- och budgetansvar, har Daniel Lindealv påbörjat en ny sida i kyrkans körjournal.

KYRKFÖNSTRET

Kyrkfönstret är en tidning om livsfrågor och tro från Svenska kyrkan i Boden. Den produceras i samarbete med tidningen Amos och delas ut fyra gånger per år till alla hushåll i Bodens kommun. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.

Redaktör: Camilla Arvidsson, 0921-775 32.
Mejl: camilla.arvidsson@svenskakyrkan.se. 
Adress: Kyrkfönstret, Strandplan 25, 961 34 Boden.
Ansvarig utgivare: Sofie Kalodimos, sofie.kalodimos@verbum.se. 
Produktion: Verbum AB
Distribution: PostNord
Upplaga: 13 300 exemplar.