Nyheter

Här hittar du de senaste nyhetsartiklarna från Svenska kyrkan i Bodens verksamhet.

Prenumerera via RSS

Politisk och profetisk diakoni

Publicerad

Diakonen och författaren Anna Ardin vill se en kyrka som står på de förtrycktas sida, påtalar systemfel och slåss för nödvändiga förändringar. I helgen har hon föreläst för präster, diakoner och andra intresserade på plats här i Boden.

Saknad

Publicerad

Kan man sakna någon man aldrig har träffat? Jag fick aldrig möjlighet att lära känna mitt första barnbarn som inte levde vid födseln. Jag fick inte heller chansen att träffa mina mor- och farföräldrar. De hade alla dött långt innan jag föddes.

”Barnens sorg är randig”

Publicerad

Som vuxen nära ett sörjande barn är det viktigt att förstå att sorgen har en uppgift och att barnen går ut och in i sin sorg, att våga prata om den som har dött och att inte själv dölja sin vuxensorg.

Ett komma i historien

Publicerad

Om jag skulle likna Johannes döparen vid något skrifttecken så skulle jag likna honom vid ett komma.

Att spela orgel är som att organisera en hel orkester

Publicerad

 När vi träffas har Julia Magnusson nyligen lett en utomhusandakt på ett äldreboende. Kyrkomusiker får nämligen precis som präster och diakoner leda andakter, vilket Julia tycker är väldigt roligt. Men till skillnad från de två tidigare yrkena i vår artikelserie kan du inte se på en person att den är kyrkomusiker. – Vi får klä oss hur vi vill, men tar givetvis hänsyn till hur folk vill ha det vid olika ceremonier, säger hon.