Nyheter

Här hittar du de senaste nyhetsartiklarna från Svenska kyrkan i Bodens verksamhet.

Prenumerera via RSS

Var ledigheten till någon nytta?

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Tommy Persson som undrar om sommarledigheten var till någon nytta.

Skördegudstjänst i Heden

Publicerad

I samband med Slåtterdagen i Heden den 17 augusti arrangerade Mikaelskyrkan en Skördegudstjänst.

Vördnadsfull stämning när samiska kvarlevor återbördades

Publicerad

Fredag den 9 augusti, på Urfolkens dag, återbördades samiska kvarlevor till Gammplatsen i Lycksele efter nära 70 år på olika museer. Många ville närvara och visa sin respekt vid det största återbördandet i svensk historia.

Entusiastisk besökare i klocktornet

Publicerad

Hörde ni kyrkklockorna som klämtade? På onsdagen 7 augusti hade vi besök av Ville, 13 år, från Luleå som är väldigt intresserad av kyrkklockor. Tillsammans med kyrkvaktmästare Nisse åkte han då runt i Boden för att titta och lyssna på de olika kyrkornas klockor. Rundturen startade med ett besök i Överluleå kyrkas klocktorn.