Nyheter

Här hittar du de senaste nyhetsartiklarna från Svenska kyrkan i Bodens verksamhet.

Prenumerera via RSS

Ensamhet

Publicerad

Det finns inga enkla svar på livets svåra frågor, men i en serie artiklar kommer vi åtminstone att försöka oss på att ge dig några ledtrådar. Den här gången handlar det om ensamhet, som kan vara självvald eller påtvingad. Gud räddar oss inte från den påtvingade ensamheten, men Gud finns där och delar den med oss.

Du jobbar bara på söndagar, va?

Publicerad

Det är en fråga som jag har fått gång efter annan, och jag tror det är fler präster än jag som också fått den. Inte så konstigt kanske. Och ganska fint. Tänk att få vara förknippad med gudstjänst så till den grad att det är det första någon tänker på när hen hör att jag är präst!

Vintertid på kyrkogården

Publicerad

Det vita gnistrande vackra snötäcket som bäddar in våra kyrkogårdar i ett mjukt skimmer väcker också en del frågor och åsikter för våra besökare. Här redogör vi för vilka insatser kyrkan gör och inte gör, varför, och vilken hjälp du som besökare kan få.

Hon vill bryta en tradition

Publicerad

Nästan var fjärde indisk flicka gifts bort som barn. Men det går åt rätt håll, bland annat tack vare människor som Polly Mondal. Hon jobbar för Act Svenska kyrkans indiska partnerorganisation Lutheran World Service India Trust (LWSIT), med ett omfattande jämställdhetsprojekt i staden Kolkatas slumområden i östra Indien.