Överluleå kyrka omgiven av den gamla kyrkogården.
Foto: Camilla Arvidsson

Svenska kyrkan Boden

Här i Boden lever vi närhetsliv. Ett liv där du har nära till allt som är viktigt i livet. Även till din kyrka. I nöd och lust, i tro och tvivel, i vardag och helgdag. Svenska kyrkan i Boden delar gärna din tillvaro var du än befinner dig i livet, och erbjuder ett brett utbud av verksamhet för alla åldrar.

Martin Modéus tas emot som ärkebiskop vid högmässa i Uppsala domkyrka

Biskop Martin Modéus tas emot som Svenska kyrkans 71:a ärkebiskop den 4 december vid en högmässa i Uppsala domkyrkan som direktsänds i SVT och Sveriges Radio.

Vill du läsa fler nyheter från Svenska kyrkan i Boden?

Visa fler

Två flickor och en präst står framme vid nattvardsbordet.

Veckans gudstjänster och aktiviteter

Information om kommande veckas verksamhet i Svenska kyrkan i Boden.

Granris och röda pumlor omsluter texten "Julens toner".

Musikprogram

Tider för konserter och andra musikarrangemang i Svenska kyrkan i Boden.

Juldekorerade apelsiner.

Julpysselkvällar för hela familjen

I år har du möjlighet att julpyssla i Mariakyrkan, Mikaelskyrkan, Matteuskyrkan, Gunnarsbyns församlingshem, och på Klippan i Harads.

Ljus, informationsfolder, tändsticksask och servetter paketerade till små julgåvor.

Julgåvor som gör skillnad!

Ge bort en gåva till advent, en present till någon som går i pension eller till kompisen som fyller jämnt, eller en julklapp till den som redan har allt. En gåva som ger mod, hopp och visar medmänsklighet.

Närbild på en handgjord liten ängel med konformad kropp.

Julängeln

Under perioden 28 november - 9 december pågår insamlingskampanjen ”Julängeln” lokalt i Boden. Då kan DU som vill skänka en gåva verkligen bli någons ängel i juletid. Och DU som behöver änglahjälp kan önska bidrag till både julklappar och julmat åt dig och din familj.

Tända ljus i en julgran.

Jul och nyår i Bodens kyrkor

Här hittar du information om alla aktiviteter i juletid i Svenska kyrkan Boden. Med reservation för sena ändringar och kompletteringar.

Människor i samtal vid ett bord.

Mötesplatser för daglediga

Trivsamma mötesplatser som är öppna för alla och där ingen anmälan behövs.

En liten flicka tar emot nattvarden.

Gudstjänst

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra, och i Svenska kyrkan Bodens kyrkor firas gudstjänster av olika slag, för olika åldrar på olika dagar och tider. Här finns utrymme för livet som helhet och allt som definierar oss som människor.

En äldre kvinna sitter och äter tillsammans med andra.

Luncher

Under varje termin finns det möjlighet att samlas i olika kyrkor eller församlingsgårdar och äta en god bit mat.

Vad händer i kyrkorna i Boden?

Skapa och skriv ut din egen kalender.

Till kalendariet

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Ett dopbarn som sover i sin pappas famn.

Dop

I kyrkan är ett dop alltid en stor glädje och fest. Välkommen till dop i Svenska kyrkan i Boden!

Konfirmation

Konfirmation handlar om Gud, om livet och det du tycker är viktigt. Här får du veta mer om konfirmation i Svenska kyrkan i Boden.

Bruden trär ringen på brudgummens finger.

Bröllop

Bröllopet är en fest. Ett minne för livet, inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. Välkommen att gifta er i någon av våra kyrkor i Boden!

Blommor på begravningskista.

Begravning

Har du mist en nära anhörig? Här finns information om hur du ordnar med begravning i Bodens kyrkor och gravkapell.

Kyrkguiden

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ladda ner appen Kyrkguiden
En liten flicka tar emot nattvarden.

Skulle du vilja vara kyrkvärd?

Kyrkvärden har en viktig roll i gudstjänstfirandet. Han eller hon är församlingens representant, och är tillsammans med präst och musiker med och utformar gudstjänsten. Att vara kyrkvärd har i Sverige länge varit ett ärofyllt och viktigt uppdrag, och är så fortfarande.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Saknar du någon att prata med?

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft på olika sätt. Det kan handla om oro över relationer, kriser, sorg, existentiella frågor och funderingar. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Oavsett var du befinner dig i livet är det bra att ha någon att samtala med som tar sig tid att lyssna. Du kan till exempel prata med en präst eller diakon, chatta med jourhavande präst eller kontakta Sjukhuskyrkan.

Kvinna klädd i militäruniform framför Överluleå kyrka.

Kyrkfönstret

Här hittar du det senaste numret av tidningen Kyrkfönstret. Passa även på att tycka till om innehållet.