Foto: Carina Westbrandt

Matteuskyrkan

Matteuskyrkan vill vara en mötesplats mellan människa och Gud och mellan människa och människa. På kyrkklockan finns inskriptionen: "Ty där två eller tre är församlade i mitt namn där är jag mitt ibland dem" (Matteus 18:20). Matteuskyrkans gemenskap och möten vägleds av detta bibelord.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför gäller följande i Matteuskyrkan:

• Starten för våra grupper och körer är i nuläget uppskjutna till 1 mars.
  • Gudstjänster firas som planerat men med max 20 deltagare för att vi ska kunna hålla avstånd, ingen föranmälan krävs.
  • Inget kyrkkaffe under januari-februari.
  • Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta symptom.

Nu får vi hjälpas åt att hålla ut, håll i och hålla modet uppe!

Tre tända stearinljus.

Gudstjänster Matteuskyrkan

Gudstjänsten är en mötesplats med Gud i gemenskap med andra. Vi får alla vara med och Gud tycker att vi är viktiga. Vi firar olika typer av gudstjänster i Matteuskyrkan och har gudstjänst tre av fyra söndagar.

Dopbarn i sin pappas famn.

Dop i Matteuskyrkan

Matteuskyrkan passar väldigt bra till dopgudstjänster. För varje barn som döps hänger vi upp en dopdroppe i fönstret.

En flicka vid fikabordet sträcker upp sina armar.

Efter Plugget

Efter Plugget är en träffpunkt för dig som går i skolan. Vi fikar, sjunger, pratar, pysslar och leker tillsammans.

Flicka som håller upp en ängel.

Fullt hus!

På måndagskvällarna är det fullt hus och det ljuder av härlig barnsång i Matteuskyrkans alla lokaler. Det är barnkörerna Regnbågen, Tonikan och Joy som har sin veckoövning. Samtidigt ges alla föräldrar möjlighet till en stunds samtal över en kaffe- eller tekopp.

Grillplatsen vid Matteuskyrkan.

Grabbhörnan i Matteuskyrkan

Fixa, fika och prata är några av ledorden i Grabbhörnegänget Vi är inte rädda för att fixa det mesta från att flytta en klockstapel till att dela ut distriktsblad, MEN vi gör det i vår egen takt och tar inte på oss en massa ”måsten” om vi inte själva vill.

Den blåa stickade Matteusvanten.

Flitiga fingrar

Vi träffas, handarbetar och pratar om allt mellan himmel och jord tillsammans.

Matteuskyrkans historia

Det var satsningen på villabebyggelse i Sävast och Södra Svartbyn som var orsaken till att man byggde Matteuskyrkan.

Vi arbetar i Matteuskyrkan

Hitta hit: