En grupp människor skrattar och klappar händer.
Foto: Johannes Frandsen

Mötesplats Klippan

I Edefors församling finns en mötesplats där asylsökande har möjlighet att träffa både bybor och andra asylsökande. Klippan, som ligger mellan församlingshemmet och kyrkan, är öppen måndag-onsdag.

För närvarande finns ett hundratal asylsökande i Harads. De kommer från många olika platser, Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia och många andra länder. Det är många barnfamiljer och vi ser att behovet att få vara tillsammans är stort. Risken är annars stor att man  isolerar sig i sin lägenhet och vi vill ju så klart att alla ska känna sig välkomna till vår by. Ibland bakar vi eller lagar mat tillsammans, med hjälp av frivilliga församlingsbor. Vi brukar också påsk- och julpyssla, sjunga tillsammans och många andra roliga saker.

På Klippan finns möjlighet att läsa tidningar och böcker, dricka en kopp kaffe eller te till en billig penning eller bara sitta och prata. Där finns också en liten Second- hand-butik "Andra varvet", vilken även den är öppen måndag-onsdag.

Mötesplats Klippan är en fantastisk möjlighet att lära känna nya människor, ta del av andra kulturer och få nya vänner. Så välkommen dit, om inte annat för att få en pratstund med någon av våra asylsökande, för en kopp kaffe eller en titt in i butiken! Vi hoppas att vi ska få fler frivilliga/volontärer som kan hjälpa till med olika saker någon dag i veckan. Det är ett fantastiskt stimulerande "jobb" att få vara tillsammans på Klippan - ta chansen!

Vill du veta mera så kontakta Karin, diakoniassistent, på 0928-108 58.

Mötesplats Klippan - Våren 2024

Måndagar kl 13-15 Språkcafé

Tisdagar kl 13-15 Språkcafé

På Klippan kan du även:
  • Handla i Andra Varvet Secondhand
  • Läsa tidningar och böcker
  • Baka eller laga mat
  • Handarbeta/sy
  • Spela spel
  • Umgås över en kopp kaffe eller te