Foto: Magnus Aronson/IKON

Mötesplats Klippan

Edefors församling har startat upp en mötesplats där asylsökande har möjlighet att träffa både bybor och andra asylsökande. Klippan, som ligger mellan församlingshemmet och kyrkan, är öppen alla vardagar mellan 10-14.

För närvarande finns mer än 160 asylsökande i Harads. Många kommer från Syrien men även från afrikanska länder, Afghanistan, Azerbajdzjan och många fler länder. Det är många barnfamiljer och vi ser att behovet att få vara tillsammans är stort. Risken är annars stor att man  isolerar sig i sin lägenhet och vi vill ju så klart att alla ska känna sig välkomna till vår by. En dag i veckan bakar vi eller lagar mat tillsammans, med hjälp av frivilliga församlingsbor. Vi har också påskpysslat, julstökat och gjort andra saker.

På Klippan finns möjlighet att läsa tidningar och böcker, dricka en kopp kaffe eller te till en billig penning eller bara sitta och prata. Där finns också en liten Second- hand-butik "Andra varvet", vilken även den är öppen vardagar mellan 10-14.

Mötesplats Klippan är en fantastisk möjlighet att lära känna nya människor, ta del av andra kulturer och få nya vänner. Så välkommen dit, om inte annat för att få en pratstund med någon av våra asylsökande, för en kopp kaffe eller en titt in i butiken! Vi hoppas att vi ska få fler frivilliga/volontärer som kan hjälpa till med olika saker någon dag i veckan. Det är ett fantastiskt stimulerande "jobb" att få vara tillsammans på Klippan - ta chansen!