Bröllop

Bröllopet är en fest. Ett minne för livet, inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. Välkommen att gifta er i någon av våra kyrkor i Boden!

Att gifta sig är ett härligt beslut då vi firar kärlekens gåva och tar emot Guds välsignelse över dem som ingår äktenskap. Kärlekens ursprung är Gud själv och Gud gläds med varje par som funnit varandra och kärleken.

Löftena om ömsesidig kärlek och trohet markerar både för bröllopsparet själva såväl som för de närvarande gästerna att nu hör dessa två ihop för livet.

Att leva tillsammans som makar är att värna om varandra, att tillåta varandra växa och mogna i sin egen takt och att ta sig igenom livets svårigheter sida vid sida.

I vigselgudstjänsten ber vi för bröllopsparet och deras liv tillsammans.

Hur gör man om man vill gifta sig i någon av Bodens kyrkor?

För att få gifta sig i kyrkan måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan.

Ring till församlingsexpeditionen, 0921-775 00, och boka er vigsel. Eller använd formuläret här nedanför, så ringer vi upp er. Efter bokningen kommer ni att få en bekräftelse på er bokade vigsel hemskickad.

Kontakta Skattemyndigheten för att göra hindersprövning. Denna är giltig i fyra månader och ska lämnas/skickas till församlingsexpeditionen.

Den präst som ska förrätta vigseln kontaktar er för ett vigselsamtal, där ni tillsammans planerar vigselgudstjänsten och samtidigt får lära känna varandra en aning. Kom gärna med önskemål!

Vid funderingar angående musikval finns en CD-skiva med de mest omtyckta bröllopsmarscherna och annan vacker bröllopsmusik, till utlåning på församlingsexpeditionen.

Välsignelsegudstjänst

Vigsel av ett äldre par.
Bild: Magnus Aronson

Den som har gift sig borgerligt tidigare, kan komplettera detta med en ”Välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap”. Det är en gudstjänst som i stort sett kan innehålla allt som en kyrklig vigsel gör.