Kontakt

Svenska kyrkan i Stenungsund Besöksadress: Stenungsunds pastorat, Kristinedalsvägen 2, 44447 Stenungsund Telefon: +46(303)66000 E-post till Svenska kyrkan i Stenungsund

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stenungsunds pastorat består av Norums och Ödsmåls församlingar och har drygt 16400 invånare. Vi vill vara en gemenskap som bygger på vår relation till Gud, där tron på Jesus Kristus fördjupas och får komma till uttryck i vår omvärld.

Musikgudstjänst i Ödsmåls kyrka söndagen 22 oktober kl. 18.00.

Luther Brassensemble

Musikgudstjänst i Ödsmåls kyrka söndagen 22 oktober kl. 18.00.

Söndag 29 oktober kl. 10.00 i Kristinedalkyrkan.

Målarretreat

Välkommen på en retreatdag under Anna Reimers ledning där vi får pröva på att använda färg och bild för att uttrycka vårt inre. Söndag 29 oktober kl. 10.00 i Kristinedalkyrkan.

Johan Lekemo spelar meditativ musik av Beethoven, Liszt, Pärt och Chopin m.fl.
Musiken varvas med bibelord och tystnad.
Söndag 29 oktober kl. 17.00 i Kristinedalkyrkan.

Musikmässa

Johan Lekemo spelar meditativ musik av Beethoven, Liszt, Pärt och Chopin m.fl. Musiken varvas med bibelord och tystnad. Söndag 29 oktober kl. 17.00 i Kristinedalkyrkan.

Kompisgrupperna och Sångverkstan medverkar.
Efteråt fika i församlingshemmet.
Söndag 29 oktober kl. 11.00 Ödsmåls kyrka

Familjegudstjänst i Ödsmål

Kompisgrupperna och Sångverkstan medverkar. Efteråt fika i församlingshemmet. Söndag 29 oktober kl. 11.00 Ödsmåls kyrka

Vi har verksamheter för olika åldrar. Allt från grupper anpassade det lilla barnet, barngrupper efter skolans slut, familjeverksamheter, verksamheter för tonåringar och unga vuxna, musik och körer och inte minst, all vuxenverksamhet. Det finns mycket att välja mellan. Välkommen med in i gemenskapen!

Verksamheter för alla åldrar

Stenungsunds pastorat består av Norums- och Ödsmåls församlingar. Totalt i pastoratet finns ett kapell, en bisättningslokal och tre kyrkor med tillhörande församlingshem.

Kyrkor och byggnader

Vill du göra skillnad och bidra med din tid?
Klicka för att läsa mer!

Vill du göra skillnad? Kyrkans Jourtjänst söker volontärer

Just nu är behovet av någon som svarar på anonyma samtal stort. Många ringer till Jourtelefonen och skriver till SOS-brevlådan. Vill du göra skillnad och bidra med din tid? Kyrkans Jourtjänst söker just nu nya volontärer för att bemanna Jourtelefonen och SOS-brevlådan. Klicka för att läsa mer!

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

Välkommen till den go'a lilla butiken med hjärta! Second Hand-butiken Hos Marta och Maria drivs som en ideell förening, men är en del av Svenska kyrkan i Stenungsund. Ett stort antal ideella medarbetare driver butiken tillsammans.

"Hos Marta och Maria"

Välkommen att bli medlem

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Varje år finns många av våra över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.

Bli medlem genom att kontakta en församling. Här kan se vilken församling du bor i.