Förtroendevalda

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda som väljs av medlemmarna.

Svenska kyrkan är en demokratiskt uppbyggd kyrka där varje medlem får engagera sig och vara med att påverka hur verksamheten ska se ut. Varje församling styrs av förtroendevalda som väljs vid kyrkovalet vart fjärde år, senast hösten 2017.

Resultatet hittar du här.

De förtroendevalda har en viktig uppgift. De representerar Svenska kyrkans medlemmar och sätter upp mål och riktlinjer för verksamheten. Kyrkans anställda och ideella medarbetare, med kyrkoherden som chef, utför sedan arbetet inom de ramar som de förtroendevalda fattat beslut om.

Församlingsråd för Norums församling

Hedvig Helgeson
Emma Kennborn

Kyrkoordningen