Konfirmation 2019/2020

Finns Gud? Vem får kalla sig kristen? Måste jag vara felfri? Vad är kärlek? Vem är Jesus och vad gjorde han? Kan man förlåta allt? Under din konfatid är det du och dina funderingar som är viktigast. Välkommen till din #konfastund!

Under din #konfastund är det du och dina funderingar som är viktigast. Du får chansen att tillsammans med kompisar och ledare fundera över livets små och stora frågor. Att vara konfirmand är att upptäcka mer av Gud, dig själv och andra. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar.

Alla våra konfirmandgrupper är helt kostnadsfria. Du hittar alternativen här nedan.

I år lanserar vi ett koncept baserat på olika steg. Alla aktiviteter är värda olika steg och en del av dem är valbara. Exempel på valbara steg kan vara filmkvällar, bakning till kyrkfika, skriva artiklar till församlingstidningen, hjälpa prästen att skriva predikan och hänga med barnen i någon av våra barngrupper.

Pastoratet satsar också på några gemensamma träffar där alla konfirmandgrupper
träffas. Vi har gemensam kick-off för höst- och vårtermin,
gemensam julavslutning, en dag kring internationellt arbete och ett gemensamt
läger – allt för att ha så roligt som möjligt tillsammans.

Häng med och hjälp oss bygga ihop just DIN #konfastund. Skicka din anmälan till stenungsund.konfirmation@svenskakyrkan.se

Terminsgrupp utan övernattning: #weekendkonfa20

Weekendkonfa är gruppen för dig som vill träffas på helgen under
hela läsåret. Tillsammans har vi fyra daglägerdygn, två för oss
själva och två tillsammans med andra konfirmandgrupper i Stenungsund. Den här gruppen passar dig som av olika anledningar inte vill övernatta.

Kick-off: Söndag den 6 oktober i Kristinedalkyrkan.
Träffar: Vi träffas utvalda söndagar kl. 13.00 – 17.00.
Lägerdygn: 29 – 30 oktober 2019 och 13 – 14 mars 2020.
Konfirmation: helgen runt den 31 maj 2020.

Terminsgrupp med övernattning: #IRLkonfa20

IRL – In real life, i riktiga livet är gruppen för dig som vill träffas på kortare träffar under hela året. Tillsammans åker vi på två läger, ett för oss själva och ett tillsammans med andra konfirmandgrupper i Stenungsund. Den här gruppen passar dig som gillar
övernattning.

Kick-off: Söndag den 6 oktober i Kristinedalkyrkan.
Träffar: Vi träffas tisdagar kl. 16.30 – 19.00.
Läger: 22 – 24 november 2019 och 13 – 15 mars 2020.
Konfirmation: helgen runt den 17 maj 2020.

Sommargrupp: #skutkonfa20

Är du intresserad av havet och båtliv – då är det här en grupp för dig!
Efter skolavslutningen spenderar vi två veckor tillsammans, en del av
tiden på land och en del av tiden på skutan Kvartsita. Vi har några träffar under vårterminen och åker på ett läger tillsammans med de andra grupperna, men det mesta av konfirmandtiden är i början av sommarlovet.

Träffar: Vi träffas några söndagar kl. 13.00 –17.00 under vårterminen och
mellan 12 juni till 28 juni träffas vi mer intensivt.
Läger: 13 – 15 mars 2020 och skutsegling under 22 – 26 juni 2020.
Konfirmation: Helgen runt den 28 juni 2020.
Övrigt: Max 18 konfirmander. Först till kvarn gäller!

TERMINSGRUPP: #PÄRLKONFA20

För dig med intellektuell funktionsvariation. På våra träffar använder vi alla sinnen och utgår från Frälsarkransens pärlor.

Träffar: Vi träffas efter skolan tio gånger under läsåret.
Läger: Två lördagar, en på hösten och en på våren
Konfirmation: Söndag 26 april 2020

När du anmäler dig...

Dina personuppgifter kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen. Behandlingen sker för att göra konfirmandtiden så trygg och säker som möjligt. När konfirmandtiden är över raderas dina personuppgifter. Vid konfirmand-kickoffen får ni mer information om pastoratets hantering av personuppgifter.

Konfirmandsamordnare

Sofia Stensby