Konfirmander i sina kåpor.
Foto: Magnus Aronson/IKON

Konfirmation 2022/2023

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken både på dig själv och din omgivning? Välkommen till din konfirmation 2022/2023

Finns Gud? Vem får kalla sig kristen? Måste jag vara perfekt?
Vad är kärlek? Vem är Jesus och vad gjorde han? Kan man förlåta allt?

Under din konfirmandtid är det du och dina funderingar som är viktigast. Du får chansen att tillsammans med kompisar och ledare fundera över livets små och stora frågor. Att vara konfirmand är att upptäcka mer av Gud, dig själv och andra. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar.

Alla våra konfirmandgrupper är helt kostnadsfria.

Konfirmationsgrupper:

VECKOKONFA

Detta är gruppen för dig som vill träffas varje vecka under hela läsåret. Tillsammans åker vi på två helgläger, ett på hösten och ett på våren.

Kick off: Lördag 10 september.
Träffar: Torsdagar 16.30-18.30. Med start 27 oktober. (Inga träffar på lov.)
Läger: 18-20 november 2022 och 21-23 april 2023.
Konfirmation: Lördag 6 maj 2023.

HELGKONFA

Helgkonfa innebär att vi träffas ett antal söndagar eller andra heldagar under året. Vi åker även iväg på läger en gång på hösten och en gång på våren.

Kick off: Lördag 10 september.
Träffar hösttermin 2022: 2 okt kl. 13-17, 23 okt kl. 13-17, 10 dec kl. 10-15 & 11 dec kl. 10.30-14.
Träffar vårtermin 2023: Bestäms senare.
Höstläger: 18-20 november 2022.
Vårläger: 21-23 april 2023.
Konfirmation: Söndag 28 maj 2023.

OBS, datum och tider för Helgkonfa är preliminära och kan komma att ändras efter avstämning med deltagare och vårdnadshavare.

BOHUSKONFA

Bohuskonfa är sommargruppen för dig som vill uppleva sköna Bohuslän från landbacken. Vi träffas ett antal söndagar under året och åker på en veckas läger direkt efter skolavslutningen. Sedan avslutar vi med ett antal dagar på hemmaplan innan konfirmationen.

Kick off: Lördag 10 september.
Träffar: Uppstart 13 november 2022. Träffar några söndagar under våren.
Läger: 15-22 juni.
Hemmadagar: 27-30 juni.
Konfirmation: 1 juli 2023.

SKUTKONFA

OBS! Fullbokad!

Är du intresserad av hav och båtliv – då är detta en grupp för dig! Vi träffas ett antal söndagar under året. Efter skolavslutningen seglar vi tillsammans på skutan Kvartsita och har träffar på hemmaplan.

Kick off: Lördag 10 september
Träffar: Uppstart 13 november 2022. Träffar några söndagar under våren.
Läger: 15-21 juni.
Hemmadagar: 22 juni, 26-30 juni.
Konfirmation: 2 juli 2023.
Övrigt: Max 18 konfirmander. Först till kvarn gäller!

PÄRLKONFA

För dig med intellektuell funktionsvariation. På våra träffar använder vi alla sinnen och utgår från Frälsarkransens pärlor.

Träffar: Vi träffas efter skolan tio gånger under läsåret.
Läger: Två lördagar, en på hösten och en på våren.
Konfirmation: Våren 2023.
Kontakt: Catarina Holmgren Martinsson, tfn: 0705 - 30 04 14 E-post: catarina.h.martinsson@svenskakyrkan.se

Vi ser gärna att du anmäler dig så fort som möjligt.
Detta för att vi ska kunna planera för våra grupper.
Klicka här för att komma till anmälningsformuläret! (öppnas i nytt fönster)

Vanliga frågor och bra att veta:

Jag hittar ingen grupp som passar mig, finns det fler alternativ?

De konfirmandgrupper som vi erbjuder innebär i regel ett brett utbud. Om du känner att ingen av grupperna passar dig, hör av dig till oss så försöker vi tillsammans med dig och dina vårdnadshavare hitta former för en konfirmandtid som fungerar. Funktionsvariation eller andra särskilda behov är inget hinder för konfirmation.

Behöver jag vara döpt?

Ja. För att bli konfirmerad behöver du vara döpt eftersom konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Men du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmandgrupp. Det går jättebra att vara med i gruppen och bestämma dig under året, om du vill bli döpt och konfirmerad eller inte. Många är döpta som barn, andra väljer att bli döpta senare i livet. I Svenska kyrkan döps flera tusen konfirmander varje år.

Kostar det något att konfirmera sig?

Nej.

Måste jag åka på läger?

I våra olika grupper ingår i regel läger med övernattning, men vi vet att vissa kan känna oro inför att sova borta. Vi vill inte att denna oro ska bli ett hinder för att konfirmeras, vi försöker att hitta en bra lösning utifrån varje konfirmands förutsättningar.

Måste jag vara med på allt?

Konfirmandtiden är en tid då det händer mycket, både inom var och en av oss men
också i gruppen. Träffar, lägerdygn, gudstjänster och gemensamma dagar är en del av en helhet. Det är viktigt att prioritera detta för att få den bästa upplevelsen av din konfirmandtid. Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas i konfirmandgruppen och i alla sammanhang som konfirmanderna kommer att befinna sig i. Är du orolig inför något under konfirmandtiden, prata med dina konfirmandledare.