Konfirmander i sina kåpor.
Foto: Magnus Aronson/IKON

Konfirmation 2021/2022

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken både på dig själv och din omgivning? Välkommen till din konfirmation 2021/2022

Pågående konfirmandgrupper anpassas efter rådande Covid-läge.
Svenska kyrkan i Stenungsund bevakar situationen.


Finns Gud? Vem får kalla sig kristen? Måste jag vara perfekt?
Vad är kärlek? Vem är Jesus och vad gjorde han? Kan man förlåta allt?

Under din konfirmandtid är det du och dina funderingar som är viktigast. Du får chansen att tillsammans med kompisar och ledare fundera över livets små och stora frågor. Att vara konfirmand är att upptäcka mer av Gud, dig själv och andra. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar.

Alla våra konfirmandgrupper är helt kostnadsfria.

Terminsgrupper:

VECKOKONFA
Detta är gruppen för dig som vill komma på kortare träffar under hela året. Tillsammans åker vi på två helgläger, ett på hösten och ett på våren.
Träffar: Vi träffas torsdagar kl. 16.30 – 18.30.
Läger: 12 – 14 november 2021 och 1 – 3 april 2022.
Konfirmation: Helgen den 7 – 8 maj 2022.

HELGKONFA
Helgkonfa är gruppen för dig som vill träffas på helgtid under hela läsåret. Tillsammans har vi fyra lägerhelger. Vi träffas också några söndagar under året.
Träffar: Utvalda söndagar kl. 17 – 20:30, två på hösten och två på våren.
Läger: 8 – 10 oktober 2021, 12 – 14 november 2021, 4 – 6 februari 2022, 1 – 3 april 2022.
Konfirmation: Helgen den 14 – 15 maj 2022.

___________________________________________

PÄRLKONFA
För dig med intellektuell funktionsvariation. På våra träffar använder vi alla sinnen och utgår från Frälsarkransens pärlor.
Träffar: Vi träffas efter skolan tio gånger under läsåret.
Läger: Två lördagar, en på hösten och en på våren.
Konfirmation: Våren 2022.

Sommargrupper:

BOHUSKONFA
Bohuskonfa är sommargruppen för dig som vill uppleva sköna Bohuslän från landbacken. Vi träffas ett antal söndagar under året och åker på en veckas läger direkt efter skolavslutningen. Sedan avslutar vi med ett antal dagar på hemmaplan innan konfirmationen.
Träffar: Uppstart 14 november 2021. Träffar några söndagar under våren.
Läger: 11 – 17 juni 2022.
Hemmaveckor: 20 juni – 1 juli 2022.
Konfirmation: Helgen 1 – 2 juli 2022.

SKUTKONFA
Är du intresserad av hav och båtliv – då är detta en grupp för dig! Vi träffas ett antal söndagar under året. Efter skolavslutningen seglar vi tillsammans på skutan Kvartsita och har träffar på hemmaplan.
Träffar: Uppstart 21 november 2021. Träffar några söndagar under våren. Perioden 13 juni till 3 juli 2022 träffas vi mer intensivt.
Segling: 5 dagar i vecka 24 2022.
Hemmaveckor: 20 juni – 1 juli 2022.
Konfirmation: Helgen 1 – 2 juli 2022.
Övrigt: FULLBOKAD!

Anmälan

Vi ser gärna att du anmäler dig så fort som möjligt.
Detta för att vi ska kunna planera för våra grupper.
Klicka här för att komma till anmälningsformuläret! (öppnas i nytt fönster)

Vanliga frågor och bra att veta:

Jag hittar ingen grupp som passar mig, finns det fler alternativ?

De konfirmandgrupper som vi erbjuder innebär i regel ett brett utbud. Om du känner att ingen av grupperna passar dig, hör av dig till oss så försöker vi tillsammans med dig och dina vårdnadshavare hitta former för en konfirmandtid som fungerar. Funktionsvariation eller andra särskilda behov är inget hinder för konfirmation.

Behöver jag vara döpt?

Ja. För att bli konfirmerad behöver du vara döpt eftersom konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Men du behöver inte vara döpt för att vara med i en konfirmandgrupp. Det går jättebra att vara med i gruppen och bestämma dig under året, om du vill bli döpt och konfirmerad eller inte. Många är döpta som barn, andra väljer att bli döpta senare i livet. I Svenska kyrkan döps flera tusen konfirmander varje år. 

Kostar det något att konfirmera sig?

Nej.

Måste jag åka på läger?

I våra olika grupper ingår i regel läger med övernattning, men vi vet att vissa kan känna oro inför att sova borta. Vi vill inte att denna oro ska bli ett hinder för att konfirmeras, vi försöker att hitta en bra lösning utifrån varje konfirmands förutsättningar.

Måste jag vara med på allt?

Konfirmandtiden är en tid då det händer mycket, både inom var och en av oss men
också i gruppen. Träffar, lägerdygn, gudstjänster och gemensamma dagar är en del av en helhet. Det är viktigt att prioritera detta för att få den bästa upplevelsen av din konfirmandtid. Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas i konfirmandgruppen och i alla sammanhang som konfirmanderna kommer att befinna sig i. Är du orolig inför något under konfirmandtiden, prata med dina konfirmandledare.

Kontakta:

Lisa Maria Strandberg

Lisa Maria Strandberg

Svenska kyrkan i Stenungsund

Präst

Mer om Lisa Maria Strandberg

Komminister