"Hos Marta och Maria"

Välkommen till den go'a lilla butiken med hjärta.

Våra ordinarie öppettider är:
Måndagar kl. 17.00 - 19.00
Lördagar kl. 10.00 - 13.00
(Ej helgdagar)

Tider för inlämning av gåvor:
Tisdagar kl. 10.00 - 13.00
Torsdagar kl. 16.00 - 18.00
(Ej helgdagar. Obs! Butiken har ingen försäljning dessa dagar.)

"Hos Marta och Maria" har funnits sedan 2003

och sedan starten har vi förmedlat cirka 11 miljoner till olika projekt (t.o.m. 2017). Vi tar tacksamt emot de flesta gåvor som självklart skall vara hela och rena. P.g.a. platsbrist och andra skäl tar vi inte emot följande: hjälmar, flytvästar, barnbilstolar, vapen, vitvaror, microvågsugnar, datorer, större möbler, större kvantiteter böcker, uppslagsverk, videoband/VHS-kasetter.

På grund av tids- och platsbrist är vi mycket tacksamma om givare inte lämnar sina gåvor när butiken är öppen utan i möjligaste mån respekterar inlämningstiderna tisdagar och torsdagar. Under dessa dagar har vi bättre möjlighet att på ett bra sätt ta hand om de saker som skänks.

I vår butik hittar du bl.a.:

Kläder och skor för vuxna och barn, textilier, hemelektronik, glas och porslin, prydnadssaker, antikt och kuriosa, smycken, leksaker, böcker och skivor, mindre möbler och lampor

Välkommen till vårt café!

Där kan du fika billigt och gott. Vi serverar rättvisemärkt kaffe, som du också kan köpa med dig hem. Gillar du att baka, får du gärna skänka bullar, bröd eller något annat hembakat som vi kan sälja i caféet.

Om butiken:

Hos Marta och Maria drivs som en ideell förening. Föreningen är en del av Svenska kyrkan i Stenungsund men ekonomiskt och organisatoriskt fristående. Ett stort antal frivilliga arbetar regelbundet i butiken. Organisationer och föreningar kan söka bidrag hos oss. Vi stöder hjälpverksamhet både lokalt, nationellt och internationellt, främst riktat till kvinnor, ungdomar, barn och familjer. Bistånd kan sökas på blankett. Pdf - ladda ner blankett här >>

Hitta hit - hos Marta och Maria

Bild: Morgan

Hos Marta och Maria • Second hand-butik

Gärdesvägen 8,
444 31 Stenungsund

Några av de projekt vi stöder:

• Ekonomisk hjälp till utsatta familjer i STO-regionen genom Svenska kyrkans diakoner.
  • Pelikanens stödgruppsverksamhet för barn och ungdomar i Stenungsund.
  • Dag- hälsocenter och sylokal för kvinnor och barn i Ecuador.
  • Mödrahälsovård i Afghanistan.
  • Operation Smile
  • Världens barn

Under verksamhetsåret 2017 fördelades totalt 902 890 kronor till biståndsverksamhet.

Att söka bidrag hos oss

Organisationer och föreningar kan söka bidrag hos oss. Vi stödjer hjälpverksamhet, både lokalt nationellt och internationellt, främst riktat till kvinnor, ungdomar, barn och famljer. Bistånd delas ut tre gånger per år, i mars, juni, november. Skriftlig ansökan med utförlig beskrivning av ändamålet bör vara oss tillhanda en månad före utbetalning, var god använd vår blankett för detta ändamål (pdf).

Senaste ansökningsdagar: 10/2, 10/5 och 10/10.

Ansökan skickas till:
Biståndsgruppen