Foto: Anna-Carin Olander

"Hos Marta och Maria"

Välkommen till den go'a lilla butiken med hjärta.

OBS! Butiken har sommarstängt 21 juli - 14 augusti. Ordinarie öppettider från 15 augusti, kl. 17.00-19.00. Glad sommar önskar ”Hos Marta och Maria”!

Butikens öppettider,
Måndagar kl. 17.00-19.00
Lördagar kl. 10.00-13.00

Inlämning av varor,
Tisdagar kl. 15.00-18.00
Torsdagar kl. 10.00-12.00

När vi har öppet gäller:

• Begränsat antal kunder åt gången!
  • Håll avstånd och kom FRISKA!
  • Kaféet är stängt.
  • Endast swish och kortbetalning.
  • Ingen inlämning under öppettid.

VARMT VÄLKOMNA!

"Hos Marta och Maria" har funnits sedan 2003
och sedan starten har vi förmedlat cirka 11 miljoner till olika projekt (t.o.m. 2017). Vi tar tacksamt emot de flesta gåvor som självklart skall vara hela och rena. P.g.a. platsbrist och andra skäl tar vi inte emot följande: hjälmar, vapen, vitvaror, microvågsugnar, datorer, större möbler, böcker äldre än från år 2000, lexikon/uppslagsverk, videoband/VHS-kasetter.

På grund av tids- och platsbrist är vi mycket tacksamma om givare inte lämnar sina gåvor när butiken är öppen utan i möjligaste mån respekterar inlämningstiderna på tisdagar kl. 15.00-18.00. Under dessa dagar har vi bättre möjlighet att på ett bra sätt ta hand om de saker som skänks.

I vår butik hittar du bl.a.:

Kläder och skor för vuxna och barn, textilier, hemelektronik, glas och porslin, prydnadssaker, antikt och kuriosa, smycken, leksaker, böcker och skivor, mindre möbler och lampor

Välkommen till vårt café!
(För tillfället stängt)

Där kan du fika billigt och gott. Vi serverar rättvisemärkt kaffe, som du också kan köpa med dig hem. Gillar du att baka, får du gärna skänka bullar, bröd eller något annat hembakat som vi kan sälja i caféet.

Om butiken:

Hos Marta och Maria drivs som en ideell förening. Föreningen är en del av Svenska kyrkan i Stenungsund men ekonomiskt och organisatoriskt fristående. Ett stort antal frivilliga arbetar regelbundet i butiken. Organisationer och föreningar kan söka bidrag hos oss. Vi stöder hjälpverksamhet både lokalt, nationellt och internationellt, främst riktat till kvinnor, ungdomar, barn och familjer. Bistånd kan sökas på blankett, se nedan.

Vill du engagera dig som frivillig i butiken?
Kontakta Margaretha Tovetjärn på tfn. 0705-70 15 45.

Hitta hit - hos Marta och Maria

Foto: Felicia Krantz-Strand

Hos Marta och Maria • Second hand-butik

Gärdesvägen 8
444 31 Stenungsund

Telefon: 0303-660 03 (svar endast då medarbetare finns i butiken och har möjlighet att svara).

Under verksamhetsåret 2019 fördelades totalt 1 070 852 kronor till biståndsverksamhet.

Att söka bidrag hos oss

Organisationer och föreningar kan söka bidrag hos oss. Vi stödjer hjälpverksamhet, både lokalt nationellt och internationellt, främst riktat till kvinnor, ungdomar, barn och famljer. Bistånd delas ut tre gånger per år, i mars, juni, november. Skriftlig ansökan med utförlig beskrivning av ändamålet bör vara oss tillhanda en månad före utbetalning, var god använd vår blankett för detta ändamål (pdf).

Senaste ansökningsdagar: 5/2, 5/5 och 5/10.
Vi tar gärna emot ansökningar men har begränsade resurser.

Ansökan skickas till:
Biståndsgruppen