Musik i Stenungsund

Gudstjänster, mässor, konserter och körer. Musik är en kulturyttring som inte låter sig infångas under någon generell heltäckande definition. Svenska kyrkan står för ett musikliv som i sin helhet är mer omfattande än någon annan musikinstitution i landet.

I svenska kyrkan i Stenungsund erbjuds musik både i gudstjänsten och i form av konsert- och musikevenemang i egen och andras regi.

Kyrkan är en av få kvarvarande mötesplatser för amatörer och professionella, för alla klasser, genrer, nationaliteter. Kyrkan står för den breda, allmänna relationen till musik av olika slag. Musikverksamheten i Svenska kyrkan fungerar också som en plantskola för professionella musiker inom såväl kyrkomusiken som det offentliga musiklivet. Här värnas den konstnärliga kvalitén och utvecklingsarbetet.

KONSERTER & MUSIKEVENEMANG

Musik i kyrkan

I Stenungsunds pastorat är vi stolta över att bidra till en musikalisk mångfald. Välkommen att ta del av Musik i kyrkan - Här kan du få lyssna till allt från barnkörer och populärmusik till lovsång och klassisk musik.

KÖRVERKSAMHETER

Barn sjunger och dansar

Barnkörer

Gillar du att sjunga och ha kul med musik? Din röst är viktig för den är unik. Kom och var med i någon av våra barnkörer.

Tjej sjunger i mikrofon

Ungdomskören Asteria

För dig som går i årskurs 7 och uppåt.

Kören Gloria

Välkommen till Gloria - en kör för dig som gillar att sjunga blandade musikstilar!

Norums vokalensemble - Damkör

Körsång ger glädje, delaktighet och energi. Kom och sjung med oss!

Ödsmåls kyrkokör

Ödsmåls kyrkokör är en glad fyrstämmig kör som sjunger blandad musik! Vi medverkar på gudstjänster mm. ca 3-4 gånger per termin. Välkommen att vara med och sjunga!