Herrljunga pastorat

Svenska kyrkan Herrljunga Pastorat. Hos oss finns en mängd av aktiviteter och verksamheter samt ett rikt gudstjänstliv i våra 21 kyrkor.

Bild: Gustaf Hellsing, Ikon

Från och med v. 33 gälller följande:
Gudstjänster och kyrkliga handlingar kommer firas igen utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Vi kommer fira gudstjänst i de kyrkor som har rinnande varmt vatten och tillgång till toalett. Vi begränsar även antalet besökare utifrån storleken på kyrkan.
Aktuella kyrkor är Fölene, Herrljunga, Hudene, Skölvene och Alboga kyrkor samt Kyrkans hus Annelund. Dessa kyrkor och begravningskapellet är de som står till förfogande för kyrkliga handlingar.

Vardagsmässan i Herrljunga på onsdagar startar 12 aug där endast bröd kommer att delas. Mässor i övrigt väntar vi med.

För att minska smittspridningen vid dessa sammankomster kommer vi spärra av varannan kyrkbänk och visa omsorg gentemot varandra genom att hålla avstånd. Det kommer finns tillgång till handsprit och handtvätt. Max antal på en samling är 45 personer i de stora kyrkorna. I Kyrkans hus i Annelund och Fölene kyrka begränsas till max 20 personer och i Begravningskapellet 15 personer.

Stanna hemma
Vi fortsätter uppmana er alla att visa omsorg om varandra genom dessa riktlinjer.

• Deltagare i verksamheten som tillhör en riskgrupp, som är över 70 år eller som uppvisar lätta sjukdomssymptom uppmanas att stanna hemma
  • Tvätta händerna och be samtidigt en bön
  • Håll avstånd oavsett vilken plats du befinner dig på