Foto: Josefin Roos

Herrljunga pastorat

Svenska kyrkan Herrljunga Pastorat. Hos oss finns en mängd av aktiviteter och verksamheter samt ett rikt gudstjänstliv i våra 21 kyrkor.

Följande gäller:
Gudstjänster och kyrkliga handlingar firas utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi firar gudstjänst i de kyrkor som har rinnande varmt vatten och tillgång till toalett. Vi begränsar antalet besökare utifrån storleken på kyrkan samt antalet personal.
Aktuella kyrkor är Fölene (max 25 pers), Herrljunga (max 50 pers), Hudene (max 50 pers), Skölvene (max 50 pers) och Alboga kyrkor (max 50 pers) samt Kyrkans hus Annelund (max 25 pers), Fåglaviks kapell (max 25 pers) samt Herrljunga begravningskapell (max 20 pers). Dessa kyrkor och begravningskapellet är de som står till förfogande för kyrkliga handlingar.

Lokaler för Dopkalas och Minnesstunder är för närvarande:
Kyrkans Hus, Herrljunga (max 20 deltagare)
Kyrkans Hus, Annelund (max 20 deltagare)

Foto: Gustaf Hellsing, Ikon

Vid Vardagsmässan i Herrljunga på onsdagar delas endast bröd ut. Mässor i övrigt väntar vi med.

För att minska smittspridningen vid dessa sammankomster spärrar vi av varannan kyrkbänk och visar omsorg gentemot varandra genom att hålla avstånd. Det finns tillgång till handtvätt och handsprit.

Stanna hemma
Vi fortsätter uppmana er alla att visa omsorg om varandra genom dessa rekommendationer.

• Deltagare i verksamheten som tillhör en riskgrupp, som är över 70 år eller som uppvisar lätta sjukdomssymptom uppmanas att stanna hemma
  • Tvätta händerna och be samtidigt en bön
  • Håll avstånd oavsett vilken plats du befinner dig på