Foto: Maria Jonsson

Konfirmand 2022/23

Anmäl dig till någon av våra konfirmandgrupper 2022-2023 Här kan du läsa mer om de olika alternativen!

I år är det din tur, som är född 2008, att få erbjudandet om att konfirmera dig i Svenska kyrkan. Ett år som vi hoppas ska fyllas med läger, skratt och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek.

Vi erbjuder tre olika inriktningar med samma mål - konfirmation under 2023

ÄVENTYR

Vinter: (12 platser) 1000 kr

Längs vildmarksvägen i Norra Jämtlandsfjällen har vi under många år hittat på äventyr med konfirmander. Vi bor på en fjällgård och fyller dagarna med härliga utflykter, hisnande pirr i magen och skapar minnen för livet.

Vi åker på läger  v. 7

Vi börjar med ett upptaktsläger under hösten, därefter träffas vi varannan onsdag efter skolan mellan 13.45-16 under höstterminen. Utöver detta träffas vi på ett par tema-träffar ihop med de andra grupperna på hösten och våren.

Konfirmation 27/5-23

Sommar (20 platser) 1000 kr

I skrivande stund är destinationen för sommarens läger hemlig men vi kan garantera er samma saker som för vintergruppen. Att vi fyller dagarna med härliga utflykter, hisnande pirr i magen och skapar minnen för livet.

Vi börjar med ett upptaktsläger i höst, där vi under ett par tema-träffar ihop med de andra grupperna under hösten och våren. I början av sommarlovet träffas vi 10-14/6 med dagläger innan vi tillsammans åker på lägret mellan 16-22/6.

Konfirmation 1/7 -23

Storstad

Vill du ha kortare läger med mer storstad?
Vill du fortfarande uppleva samma gemenskap med kortare tid hemifrån?
Då är storstadsgruppen något för dig.

Vi börjar med ett upptaktsläger under hösten och därefter följer ett par tema-träffar ihop med de andra grupperna. Under vårterminen ses vi varannan onsdag mellan 13.45-16 och avslutar med en weekendresa till Stockholm 24-26/3

Konfirmation 27/5-23

Du som känner att du inte vill åka på läger är också varmt välkommen att anmäla dig.
Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer!

Informationskväll

Vi bjuder in till en informationskväll i Herrljunga kyrka onsdag 1/6 kl. 18 där ni har möjlighet att ställa era frågor och träffa oss.
Anmälan öppnar i samband med denna kväll.

Mer information om vilken grupp du kommit med i och när gruppen startar får du i augusti.

Vanliga frågor:

Vem kan konfirmera sig?
Du som är döpt och medlem i Svenska Kyrkan kan konfirmera dig. I de grupper som vi nämner riktar vi oss till dig som börjar i åk 8 under hösten.

Jag är inte döpt?
Du som inte är döpt är också välkommen att ta del av undervisningen. Du kan vara med under hela läsårets gång, men om du vill bli konfirmerad måste du vara döpt och medlem i Svenska Kyrkan.
Du har möjlighet till detta under året.

Jag är förälder, vad förväntar ni er av mig?
Att ha en konfirmand i familjen kan skapa förväntningar på dig som förälder.
Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, ställa frågor om livet och reflektera tillsammans med din tonåring.

Om en grupp blir full?
Antalet platser i sommar/vintergruppen är begränsat och inga undantag kan göras. När en grupp är full, så blir du automatiskt placerad i en grupp som har platser kvar. Prata gärna igenom anmälningen hemma så du verkligen har tid och lust att prioritera detta. Annars är risken att du uppehåller en plats som någon annan gärna hade velat ha.

Är all konfirmandtid mobilfri?
Ja! Sedan många år är all konfirmandtid mobilfri, du lämnar in telefonen på både träffar och läger. Det går alltid för dina föräldrar att nå dig och du får alltid låna en telefon att kunna ringa dem.

Varför kostar vinter/sommaralternativet pengar?
De långa lägren kostar mycket pengar att genomföra, egenavgiften täcker endast en liten del. Vi hjälper gärna till med avgiften om den skulle vara ett hinder. Ingen ska behöva avstå från att konfirmera sig av den anledningen. Kontakta oss så hittar vi en lösning.

Fyll i dina kontaktuppgifter för att anmäla dig till konfirmation i Svenska kyrkan i Herrljungabygdens församling läsåret 22/23. Fält markerade med en stjärna (*) är obligatoriska. Vi hanterar personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen.

VAL AV GRUPP

FÖRSTAHANDSVAL