Foto: Johannes Frandsen, IKON

Pilgrimsvandring och retreat

Vi bjuder in till tillfällen att gå ett stycke på vägen. Tillsammans och själva - med Gud. Här kan du läsa om våra pilgrimsvandringar och retreater som vi erbjuder regelbundet.

Pilgrimsvandringar

Ett bra sätt att komma ut och vandra i naturen och samtidigt få tid till reflektion är att pilgrimsvandra. Regelbundet bjuder vi in till gemensamma pilgrimsvandringar, men det går också bra att gå själv. 

I Herrljunga kommun finns en fin pilgrimsled att vandra. Total längd på leden är 47 km, men de åtta olika sträckningarna inom leden är mellan 3 och 11 km. 

Mer information om leden finns på expedition Kyrkans hus Herrljunga,
där du kan hämta en karta. 
Kartan går utmärkt att skriva ut på en färgskrivare och foga samman med några bitar tejp. Ett tips: klipp bort den vita marginalen, då passar kartbilderna exakt ihop.
Karta och beskrivning över Herrljungas pilgrimsled 

Det finns även en pilgrimsled mellan Herrljunga och Fåglaviks kapell som heter Elisabeth Hesselbladleden, efter det katolska helgonet Elisabeth Hesselblad.

Retreater

Vi får också möjlighet till reflektion och fördjupning på retreater. Det är ett tillfälle där vi i tystnad och styrda aktiviteter kan få tillfälle till reflektion och fördjupning. Vi bjuder regelbundet in till retreater på olika platser i församlingen.