Meny

Rättviks pastorat med Rättvik, Boda och Ore församling

Vi har mötesplatser för små barn och deras föräldrar, gemenskapsträffar för äldre och ensamma, stöd till den som drabbats av sorg, ett rikt musikliv med våra egna körer och konserter, gudstjänster i pastoratets kyrkor och kapell.

vi har öppet

Kyrkan ska finnas mitt i livet med Jesus Kristus i centrum. Den ska, utifrån de levande traditioner som finns i bygden, med öppenhet för omvärlden, vara en medvandrare till människor i båda med- och motgång samt förmedla evangeliet för att tillsammans skapa vår gemensamma framtid.

Nu mer än någonsin prövas vår vision i Rättviks pastorat. Vi vill verkligen finnas här för dig! Tveka inte att höra av dig om du behöver oss, för t. ex. samtal, stöd eller tröst.

Tjänstgörande präst 0248-736 80

Vi kommer så långt det är möjligt att fortsätta med all verksamhet. ”Vi stänger inga kyrkor - vi ska finnas där, säger kyrkoherde Monica Jones.”

Rättviks pastorat följer givetvis händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför kan vi komma att behöva ställa in verksamhet/evenemang med kort varsel, så håll koll på hemsidans kalender, Facebook och Instagram. Annonsering i RättviksNytt skickas in långt i förväg och kan då ha fel uppgifter.

SENASTE NYTT OM COVID-19
From 2020-03-29 förbjuds alla sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Det gäller även vid dop, bröllop och begravning. Beslutet gäller tillsvidare.

Hjälp oss att kunna hålla öppet - följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Planer på att öppna en förskola

Rättviks pastorat har lämnat in en ansökan om att få starta en fristående förskola i Rättviks kommun. Kommunen har behov av fler förskoleplatser och vi har sedan ett år tillbaks haft en dialog med dem angående detta.
Prostgården vid Rättviks kyrka står tom sedan en tid tillbaks och vi skissar på möjligheten att anpassa lokalerna till förskoleverksamhet. Förskolan som startar kommer att bedrivas i befintliga lokaler som är anpassade till verksamheten. Vi kan ta emot ca 22 barn. 
”Vi vill gärna vara en samhällsaktör och kan vi hjälpa till så tycker jag att vi skall göra det, säger Monica Jones.”