Vi har mötesplatser för små barn och deras föräldrar, gemenskapsträffar för äldre och ensamma, stöd till den som drabbats av sorg, ett rikt musikliv med våra egna körer och konserter, gudstjänster i pastoratets kyrkor och kapell.

vi anpassar verksamheten

Kyrkan ska finnas mitt i livet med Jesus Kristus i centrum. Den ska, utifrån de levande traditioner som finns i bygden, med öppenhet för omvärlden, vara en medvandrare till människor i båda med- och motgång samt förmedla evangeliet för att tillsammans skapa vår gemensamma framtid.

Behöver du någon att prata med? Ring 0248-736 80 (tjänstgörande präst)

”Vi stänger inga kyrkor - vi ska finnas där, säger kyrkoherde Monica Jones.”

VIKTIG INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19
Vi följer regeringens beslut om förbud mot sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Det gäller även vid dop, bröllop och begravning. Beslutet gäller tillsvidare.

Rättviks pastorat följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset, covid-19 och vi följer noga myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Vi har stängt av rader i våra kyrkor och ser till att besökarna håller rätt avstånd. I mindre lokaler begränsas antalet besökare ytterligare, så rekommenderat avstånd mellan varandra kan hållas.

Vi kan komma att behöva ställa in verksamhet/evenemang med kort varsel, så håll koll på hemsidans kalender, Facebook och Instagram. Annonsering i RättviksNytt skickas in långt i förväg och kan då ha fel uppgifter.

Hjälp oss att kunna hålla öppet - följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.