Bingsjö kapell

Traditionsenligt gästades Dådrans kapell sommartid av Larz Börjez på musikgudstjänsten den 29 juni 2019. Titta gärna på filmen - vacker natur och Dådrans nationalsång som sjöngs i gudstjänsten.

program för finnmarken

öppettider

Kapellet är öppet under gudstjänster eller enligt överenskommelse

Bingsjö kapell - titta gärna in! (klicka här)

BYGDENS HISTORIA

Vid den urgamla färdvägen i Rättviks östra utkant via sjöar och strömmar och vidare genom Hälsingeskogen upp mot Nidaros fanns troligen redan under medeltiden (vid Amungens västra strand) en övernattningsstuga. Denna stuga, Dahlestugan,  var färdledens första övernattningsställe på dalasidan. Dalstugas förste kände bebyggare,  Mårten Andersson,  kom från Östbjörka. Hans svärson Anders Jonsson fick 1652 gästgivarrättigheter på sin gård med uppgift att betjäna de resande om vintern.

Rättviks församlings "Finnmarksteam"
(Finnmarksteamet har ett speciellt uppdrag för planeringen av verksamheten i Rättviks Finnmark)

Carl Johan Rudman, komminister  tel: 0248-736 53
Walters Susanne Edénius, kyrkvaktare  tel: 0248-736 66