Rättviks pastorat med Rättvik, Boda och Ore församling Besöks- och postadress: Järnvägsgatan 10, 79530 Rättvik Telefon: +46(248)73650 E-post till Rättviks pastorat med Rättvik, Boda och Ore församling

Begravning

När en människa dör kan det kännas overkligt för de efter- levande. Fram till begravningen är det många praktiska saker som ska ordnas och beslut som ska tas. Här hittar du svaren på några av de frågor man kan få inför en begravning. Du är alltid välkommen att ta kontakt med Svenska kyrkan Rättvik Boda Ore.

VAD INNEBÄR BEGRAVNINGEN?
När någon i vår närhet dör, ger begravningsgudstjänsten oss möjlighet att stanna upp, kliva åt sidan och samlas inför livets ofrånkomliga villkor. Minnen, känslor av tacksamhet, ilska, förtvivlan och hopp gestaltas i musik, ord och böner. I begravningsgudstjänsten tar vi avsked och överlämnar också den avlidna i Guds händer.

VANLIGA FRÅGOR I SAMBAND MED DÖDSFALL/BEGRAVNING

begravningstider

Rättvik
Torsdag kl. 09.30 och kl. 11.30 (främst under juni, juli och augusti)
Fredag kl. 09.30 och kl. 11.30
Lördag kl. 09.30 och kl. 11.30 (ej under juni, juli och augusti)

Bingsjö/Dådran
Lördag kl. 14.00

Boda
Lördag kl. 14.00

Ore
Fredag kl. 14.00

Andra dagar och tider efter överenskommelse.

lokaler

Rättviks kyrka
S:t Olofs kapell (enda lokalen vi erbjuder för de som inte är kyrkotillhöriga)
Siljanskapellet