Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Här kan du ladda ner månadsprogrammet!

Maj
Tisdagen den 21 maj flyttades korset med Jesukropp från Olaus Petri kapellet till en pelare vid skulpturgruppen S:t Göran och draken. En spännande förmiddag i Storkyrkan!

Korsflytt

Människans djupaste längtan efter mening kräver ibland tystnad. Därför ges nu möjlighet att sitta tyst i en nedsläckt Storkyrka. Vi sitter uppe i högkoret framför Silveraltaret under en halvtimme. Måndagar 14 januari – 27 maj kl 17.25–18.00.

Tystnad i domen

Lördagen den 25 maj kl 15.00 gästas S:t Jacobs kyrka av EMO ensemblen under från Helsingfors. Dirigerar gör David Lundblad. EMO ensemblen är en kör för semi professionella och professionella i åldrarna 18-35 år. Kören har vunnit många priser och utmärkelser och deltagit i många festivaler. Fri entré - varmt välkomna!

O Magnum Mysterium

Lärandet kan underlättas när man finner det meningsfullt, begripligt och hanterbart, eftersom det kan ge en känsla av sammanhang. Vad som skapar den känslan varierar mellan enskilda individer och grupper och det är därför en utmaning för varje ledare att skapa så goda förutsättningar som möjligt för lärande. Elisabet Nihlfors, professor i pedagogik, Uppsala universitet. Söndag 26 maj kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Lärande, begriplighet och pedagogik

Dr James D Hicks (USA) med sopranen Helena Ek gästar Storkyrkan den 26 maj kl 15.00 och ger Nordic Journey med nordiska kompositörer. Musik av  Gunnar Idenstam, Fredrik Sixten, Nils Lindberg,  Kjell Mørk Karlsen och Christian Præstholm. Fri entré. Varmt välkomna!

Nordic Journey

Dr James D Hicks (USA) med sopranen Helena Ek gästar Storkyrkan den 26 maj kl 15.00 och ger Nordic Journey med nordiska kompositörer. Musik av Gunnar Idenstam, Fredrik Sixten, Nils Lindberg, Kjell Mørk Karlsen och Christian Præstholm. Fri entré. Varmt välkomna!

Ur programmet:
Peace upon you, Jerusalem / Arvo Pärt
Miserere mei / Ko Matsushita
Psalm 23 / Franz Schubert
I will praise Thee, o Lord / Knut Nystedt
Der 100. Psalm / Felix Mendelssohn
Sommarpsalm / Waldemar Åhlén
Entré. Varmt välkomna!

Peace Upon You

La Cappella och Adolf Fredriks Gosskör ger konserten Peace Upon You i Storkyrkan den 26 maj kl 19.00. Dirigerar gör Tony Margeta. Ur programmet: Peace upon you, Jerusalem / Arvo Pärt Miserere mei / Ko Matsushita Psalm 23 / Franz Schubert I will praise Thee, o Lord / Knut Nystedt Der 100. Psalm / Felix Mendelssohn Sommarpsalm / Waldemar Åhlén Entré. Varmt välkomna!