Stockholms domkyrkoförsamling

Internationellt arbete

Svenska kyrkans internationella arbete fokuserar på ett antal områden, där bland annat hälsa, jämställdhet, hållbar försörjning, religionsdialog och rättvisefrågor står i fokus.

Svenska kyrkan stödjer över 300 projekt varje år inom olika områden som utbildning, hållbar utveckling, mänskliga rättigheter, fredsarbete, hälsovård och sjukvård, stöd till kyrkor i världen samt katastrofhjälp. Svenska kyrkans katastrofarbete går sedan 2010 genom ACT – Action by Churches Together.

ACT är ett globalt samarbete mellan kyrkor och organisationer för katastrof-, utvecklings- och påverkansarbete.

Kyrkans stora insamlingskampanjer är Julkampanjen och Fastekampanjen. Dessutom är Svenska kyrkan med i ­Världens Barn-insamlingen.