Katedralakademin

Nu kan du ta del av höstens program i Katedralakademin. Den tryckta foldern finns att hämta i våra kyrkor och pdf-versionen kan du ladda ned direkt här från hemsidan. Där hittar du också information om alla höstens kurser och föredrag. Välkommen!

Hösten 2018

Ladda ned pdf-versionen direkt här från hemsidan.

Ladda ned

Döden: Filosofisk och teologisk analys och resonans

Existens och lärande

Om kristen tro: att möta Gud bortom Bibel och kyrkans dogmer

Mystik finns i alla religioner. Plötsligt känner människan att hon står inför Guds ansikte eller smälter samman med det Outsägliga. Särskilt inom kristendomen finns en lång mystik tradition. Under tio kvällar bekantar vi oss med några vetenskapliga förklaringar till mystik, de klassiska medeltida mystikerna, samt mystiska uttryck i konst, musik och arkitektur.

Om Kierkegaards filosofi: Att kunna uppleva livsmening

Hur är det att vara människa? Vad är meningen med livet? Föreläsare: Ted Harris, präst, teol.dr., FTO.

Om kristen andlighet: att uppnå ett tillstånd av välbefinnande

I alla tider har människor funderat över livets mysterier. Varför finns det liv istället för ingenting? Vad är meningen med livet? Hur uppnår en människa ett tillstånd av välbefinnande? Föreläsare: Ted Harris, präst, teol.dr., FTO.

Om författare som teologer: Att förstå Dostojevski och Lagerkvist

Värd: Sabina Koij, domkyrkolektor

Om musiker och musik: Varifrån kommer musiken?

Värd: Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan

Ett nyskrivet spel om livet och döden. Fri entré och fåtal platser kvar till söndagens föreställning. Här ser du hur du kan boka till den sista föreställningen!

En gåtfull spegelbild

Att samtala med gud: Ignatianska andliga övningar

Under en timme sitter du i tyst bön. Med hjälp av en bibeltext för du ett inre samtal med Gud. Dina livsfrågor får möta Guds viskande svar.

Morgonyoga i Själakoret

Yoga i det fantastiska Själakoret i Storkyrkan. Tolv tisdagsmorgnar kl 06.45-08.00 med start 11 september.

Till minne av första världskrigets slut

I år är det 100 år sedan 1:a världskriget tog slut. Ett blodigt krig som lemlästade många. Kom man hem med en bortskjuten arm, eller ett ben togs man emot som en hjälte, medan de som förlorat hela eller delar av sitt ansikte ofta fick leva ett liv i skymundan, med eller utan ansikstproteser.

Seniorträffar med sopplunch

En stunds samvaro och samspråk med något för både kropp och själ! Soppa serveras före, om inget annat anges.