Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Katedralakademin

Nu kan du ta del av höstens program i Katedralakademin. Den tryckta foldern finns att hämta i våra kyrkor och pdf-versionen kan du ladda ned direkt här från hemsidan. Där hittar du också information om höstens alla kurser och föredrag. Välkommen!

Hösten 2019

Ladda ned pdf-versionen direkt här från hemsidan.

Ladda ned

Mening: analys och resonans

Mening: Existens och lärande

Bibel och bön till vardags

Under fem måndagar samtalar Ulf Lindgren med personer som lever med bön och bibel i sin vardag enligt kristen eller judisk tradition: allt för att utforska hur de gör för att ana Guds ansikte i ord och tystnad, i en daglig rytm och i vardagens rutiner.

Har människan en kapacitet att skapa en livsmening?
Föreläsare: Ted Harris, TD, FTO.

Om livsmening och djup mening: Kierkegaards existentiella filosofi

Har människan en kapacitet att skapa en livsmening? Föreläsare: Ted Harris, TD, FTO.

Två samtal om mening genom att knyta samman livstrådar och att göra gott för andra. Ted Eriksson, polisassistent och Johan Ulvenlöv, författare.

Utforskande samtal

I år uppmärksammar vi 200-årsjubléet av Den Wallinska psalmboken. Lördag 12 oktober kl 15.00: Om romantikern och visionären, vår ständige följeslagare, både i och utanför psalmboken. Michael Waldenby, organist och tonsättare, Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan och litteraturhistoriker, Medlemmar ur Stockholms domkyrkokör och Joakim Andersson, orgel. Söndag 13 oktober kl 13.00, Storkyrkosalen. Wallin i vår tid. Mats Hellström, fd landshövding i Stockholms län.

Wallins psalmbok 200 år

Dans: I begynnelsen var rytmen

Ett samtal med Anneli Alhanko om varför dans, både som konstart och i sig själv, är viktig och meningsskapande för människan i alla kulturer.

Ett antal skådespelare möts för att diskutera och grubbla kring den ofrånkomliga, skrämmande och befriande döden. Spelas fredag 25 oktober kl 18.00, lördag 26 oktober kl 16.00 och kl 18.00. Platsbokning.

Teater: Ett spel om döden

Två kvällar om hur arkitektur och musik kan gestalta och förmedla Guds närvaro.

Talar gud till oss genom stenar och toner?

Två kvällar om hur arkitektur och musik kan gestalta och förmedla Guds närvaro.

Från herdepojke till kung: tre torsdagar om David
Denna programpunkt är inställd.

Teologiska klanger för barn och unga

Från herdepojke till kung: tre torsdagar om David Denna programpunkt är inställd.

Människans djupaste längtan efter mening kräver ibland tystnad. Därför ges nu möjlighet att sitta tyst i en nedsläckt Storkyrka. Vi sitter framför Silveraltaret under en dryg halvtimme. Måndagar 16 september – 11 november kl 17.25–18.00, Storkyrkan

Tystnad i domen

Under en timme sitter du i tyst bön. Med hjälp av en bibeltext för du ett inre samtal med Gud. Dina livsfrågor får möta Guds viskande svar.

Att samtala med gud: Ignatianska andliga övningar

Övningar för själen och kroppen. Tisdagsmorgnar kl 06.45-08.00 med start 17/9. Obs anmälan.

Morgonyoga i Själakoret

En plats för gemenskap och reflektion. Soppa serveras före, om inget annat anges.

Seniorträffar med sopplunch