Musik

Toner, klanger och ord färdas under valven i våra kyrkor. Nyfikna, men ändå i tradition, låter vi oss föras in i musikens magiska värld.Här finns programmet och länkarna. Välkomna att följa med på resan!

Luciakonserter/Lucia Concerts

Upplev Luciafirandet i Storkyrkan eller i S:t Jacobs kyrka. Sedan många år tillbaka gästas Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka av några av Stockholms bästa barn-och ungdomskörer, och våra egna S:t Jacobs Vokalensemble och Storkyrkans ungdomskör. Här ser du alla tider och körer!

Biljetter till konserterna/Tickets to the Concerts

Här finns information om hur du beställer, planskisser, barnbiljetter och om gruppbeställningar! Du köper enklast biljetter via vår undersida: www.musikstorkyrkanstjacob.com. Here you find information about out churches and how to buy tickets to our concerts!

Icke auktoriserad försäljning av konsertbiljetter/Non authorized ticket selling to our concerts

Det har kommit till vår vetskap att företag som Viagogo säljer våra biljetter till Lucia i Storkyrkan, G F Händel: Messias, vilket skadar dig som kund. Läs mer här! It has come to our knowledge that Viagogo is selling tickets to our concerts which can hurt you as a customer. Read more here!

Storkyrkans ungdomskör i Berlin

En spännande femdagars turné väntade med repetitioner, konserter och att få vara vara övningskör åt dirigenter under utbildning. Turnén avslutades med framträdande hos Svenska kyrkans Victoriaförsamlingens 100-års jubileum i närvaro av HM Drottning Silvia. Följ med ungdomskören till Berlin.

Adiamo, adiamo, adiamo

Festivalen Sagra Musicale Umbra firar sitt 76 års-jubileum och S:t Jacobs Kammarkör under ledning av Gary Graden är där och framför Vigilia av Rachmaninov.

Det händer i Barnsley - Storkyrkans ungdomskör på turné

Storkyrkans ungdomskör hade sin sommarkonsert den 18 juni i Storkyrkan. Dagen efter i arla morgonstund gick avresan till Barnsley i Yorkshire för firande av BYC.s 10-årsjubileum. Här finns text, bilderna och intervjuerna!

Stockholms domkyrkokör i Seoul!

På turné i Seoul! Följ med i bloggen här! Vi gör intervjuer, här repetitioner och pratar med körmedlemmar och en och annan solist.

Aftonmusik i S:ta Clara

Här finner du vårens program för S:ta Clara kyrka. Aftonmusik ges alla lördagar kl 18.00. Varje konsert inleds med en kort helgsmålsringning.

Storkyrkans Gosskör söker nya korister

Stockholms domkyrkoförsamling har förvaltat gosskörstraditionen under många år, genom den kör som i dag heter Storkyrkans gosskör. Här finns information om hur du kan gå med! Varmt välkommen!

En extra stark kopp kaffe, tack!

Vi väljer ett litet kafé där vi kan prata ostört och beställer in extra starkt kaffe... Vi talar specifikt och vi talar musik. Möt våra intressanta musiker som verkar i våra kyrkor! I senaste avsnittet möter vi Mikael Wedar som är körledare och dirigent för S:t Jacobs Vokalensemble! Här kan du lyssna på det!

Våra serier

Här kan du läsa om dem! Konserterna publiceras i kalendern längst ner på sidan.

Det där med rösten!

Varmt välkomna till Det där med rösten! Här pratar vi med olika artister om rösten. Först ut var Thomas Köll och i det sista avsnittet talar vi med Ingrid Tobiasson.

Gary Graden pratar musik i två intervjuer

Gary Graden var inbjuden till konventet Musik och kyrka i Vatikanen för att tala om Svenska kyrkans och luthersk kyrkomusiktradition. Hör Vatikanradions intervju med Gary! Här finns även en intervju med Gary Graden på engelska gjord i en serie som heter Choral History

Sacred Music Today

Nio internationella kördirigenter kom till masterclassen Sacred Music Today som pågick från onsdagen den 11 september till söndagen den 15 september 2019. Masterclassen leddes av Gary Graden och Mikael Wedar.

Arkiv musik

Här hittar du publicerade konserter, intervjuer, recensioner och utnämningar

Körer

Här hittar du information om våra körer - från barn till vuxna!

Våra musiker

Möt våra spännande musiker som är verksamma inom församlingen!

Vi gratulerar Gary Graden till medaljen "Litteris et Artibus"

Vi vill gratulera Gary Graden som i medaljförläningar av den 6 juni blivit utnämnd till medaljen "Litteris et Artibus" av Kung Carl XVI Gustaf med motiveringen "För framstående konstnärliga insatser som musiker och körledare".

Prenumerera på musiken

Här får du reda på när det är biljettsläpp och annan viktig information. Klicka här!

Musik i Storkyrkan & S:t Jacob

Vi finns på Facebook! Följ oss - gilla oss!

Följ oss på Instagram

Under hösten kommer vi att arbeta mer aktivt med Instagram - följ oss gärna!

Musiken i församlingen leds av:

domkyrkoorganist Mattias Wager,  biträdande domkyrkoorganist Johan Hammarström samt domkyrkokantor Gary Graden läs mer här

GDPR

Med anledning av GDPR:s införande informerar vi om hur vi använder dina uppgifter i anslutning till prenumeration på musikens nyhetsbrev och konsertbiljetter

Sensus

Storkyrkans musikvänner

En intressegrupp som genom ekonomiska och praktiska insatser ger sitt stöd åt musikverksamheten. Musikvännerna verkar också för att dess medlemmar skall få inblick i musikens värld, framförallt genom möten med de körer, musiker, sångare och andra kulturpersonligheter som framträder i Storkyrkan.