Foto: Louise Linde

Musik

Toner, klanger och ord färdas under valven i våra kyrkor. Nyfikna, men ändå i tradition, låter vi oss föras in i musikens magiska värld. Välkomna att följa med på resan!

Höstens program är nu klart och program i fysisk form finns att avhämta i Storkyrkan eller ladda nedladdningsbart här nedan.

Observera att vi har bytt biljettleverantör till Nortic för våra konserter med entré.. Du hittar hela vårt program på www.musikstorkyrkanstjacob.com 

Om du vill gå direkt till biljettförsäljningen så finner du vår sida här hos Nortic.

Vid besök till våra konserter tillåter vi inte att stora väskor, barnvagnar, resväskor eller ryggsäckar medtas in i kyrkorummet på grund av det rådande säkerhetsläge.

Varmt välkommen till konsert!

 

 

Välkommen Helene Stureborg!

Vi välkomnar Helene Stureborg till musiken inom Stockholms Domkyrkoförsamling med stor glädje. Helene har en imponerande bakgrund som musiklärare, dirigent och körledare, och hennes erfarenhet och kompetens kommer att bidra till musiklivet i församlingen. Till hösten startar Helene Storkyrkans Kammarkör för unga sångare mellan 17 och 26 år. Här finns en länk till provsjungningar i maj.

Vårens musikprogram

Här går det att ladda ner vårens musikprogram!

Biljetter till konserterna/Tickets to the Concerts

Här finns information om hur du beställer, planskisser, barnbiljetter och om gruppbeställningar! Du köper enklast biljetter via vår undersida: www.musikstorkyrkanstjacob.com. Here you find information about out churches and how to buy tickets to our concerts!

Icke auktoriserad försäljning av konsertbiljetter/Non authorized ticket selling to our concerts

Det har kommit till vår vetskap att företag som Viagogo säljer våra biljetter till Lucia i Storkyrkan, G F Händel: Messias, vilket skadar dig som kund. Läs mer här! It has come to our knowledge that Viagogo is selling tickets to our concerts which can hurt you as a customer. Read more here!

Storkyrkans ungdomskör i Berlin

En spännande femdagars turné väntade med repetitioner, konserter och att få vara vara övningskör åt dirigenter under utbildning. Turnén avslutades med framträdande hos Svenska kyrkans Victoriaförsamlingens 100-års jubileum i närvaro av HM Drottning Silvia. Följ med ungdomskören till Berlin.

Adiamo, adiamo, adiamo

Festivalen Sagra Musicale Umbra firar sitt 76 års-jubileum och S:t Jacobs Kammarkör under ledning av Gary Graden är där och framför Vigilia av Rachmaninov.

Det händer i Barnsley - Storkyrkans ungdomskör på turné

Storkyrkans ungdomskör hade sin sommarkonsert den 18 juni i Storkyrkan. Dagen efter i arla morgonstund gick avresan till Barnsley i Yorkshire för firande av BYC.s 10-årsjubileum. Här finns text, bilderna och intervjuerna!

Stockholms domkyrkokör i Seoul!

På turné i Seoul! Följ med i bloggen här! Vi gör intervjuer, här repetitioner och pratar med körmedlemmar och en och annan solist.

Aftonmusik i S:ta Clara

Efter en kortare paus på några månader återupptas den anrika aftonmusikserien i S:ta Clara. Aftonmusik ges alla lördagar kl 18.00. Varje konsert inleds med en kort helgsmålsringning.

Storkyrkans Gosskör söker nya korister

Stockholms domkyrkoförsamling har förvaltat gosskörstraditionen under många år, genom den kör som i dag heter Storkyrkans gosskör. Här finns information om hur du kan gå med! Varmt välkommen!

En extra stark kopp kaffe, tack!

Vi väljer ett litet kafé där vi kan prata ostört och beställer in extra starkt kaffe... Vi talar specifikt och vi talar musik. Möt våra intressanta musiker som verkar i våra kyrkor! I senaste avsnittet möter vi Mikael Wedar som är körledare och dirigent för S:t Jacobs Vokalensemble! Här kan du lyssna på det!

Det där med rösten!

Varmt välkomna till Det där med rösten! Här pratar vi med olika artister om rösten. Först ut var Thomas Köll och i det sista avsnittet talar vi med Ingrid Tobiasson.

Närbild: Johan Hammarström

Johan Hammarström kommer att tillträda tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholms domkyrkoförsamling då Michael Waldenby går i pension i början av september. Louise Linde fick möjlighet att göra en intervju med Johan en tidig morgon via Zoom. Vi får höra om orglar och akustik, andning och kör, anglosaxisk inspiration och att lämna för att utvecklas. Välkommen till en spännande stund med Johan Hammarström.

Gary Graden pratar musik i två intervjuer

Gary Graden var inbjuden till konventet Musik och kyrka i Vatikanen för att tala om Svenska kyrkans och luthersk kyrkomusiktradition. Hör Vatikanradions intervju med Gary! Här finns även en intervju med Gary Graden på engelska gjord i en serie som heter Choral History

Sacred Music

Två masterclasses har ägt rum i Storkyrkan med dirigenter från hela världen under ledning av Mikael Wedar och Gary Graden.

Arkiv musik

Här hittar du publicerade konserter, intervjuer, recensioner och utnämningar

Körer

Här hittar du information om våra körer - från barn till vuxna!

Våra musiker

Möt våra spännande musiker som är verksamma inom församlingen!

Vi gratulerar Gary Graden till medaljen "Litteris et Artibus"

Vi vill gratulera Gary Graden som i medaljförläningar av den 6 juni blivit utnämnd till medaljen "Litteris et Artibus" av Kung Carl XVI Gustaf med motiveringen "För framstående konstnärliga insatser som musiker och körledare".

Prenumerera på musiken

Här får du reda på när det är biljettsläpp och annan viktig information. Klicka här!

Musik i Storkyrkan & S:t Jacob

Vi finns på Facebook! Följ oss - gilla oss!

Följ oss på Instagram

Under hösten kommer vi att arbeta mer aktivt med Instagram - följ oss gärna!

Musiken i församlingen leds av:

domkyrkoorganist Mattias Wager,  biträdande domkyrkoorganist Johan Hammarström samt domkyrkokantor Gary Graden läs mer här

GDPR

Med anledning av GDPR:s införande informerar vi om hur vi använder dina uppgifter i anslutning till prenumeration på musikens nyhetsbrev och konsertbiljetter

Storkyrkans musikvänner

En intressegrupp som genom ekonomiska och praktiska insatser ger sitt stöd åt musikverksamheten. Musikvännerna verkar också för att dess medlemmar skall få inblick i musikens värld, framförallt genom möten med de körer, musiker, sångare och andra kulturpersonligheter som framträder i Storkyrkan.

I samarbete med