Stockholms domkyrkoförsamling

Besökare

Välkommen att delta i våra andakter eller bara hitta en stunds stillhet i storstadspulsen, gå på konserter eller se Storkyrkans unika sevärdheter. Kyrkorummet finns för dig.

Har du sett TV-sändningar från Storkyrkan? Här har du några exempel: vigseln mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel, gudstjänsten på nyårsdagen efter tsunamikatastrofen och Riksmötets öppnande varje år.
Du vet väl att du är välkommen in i Storkyrkan under våra öppettider. Om du vill delta i en gudstjänst eller kommer för en stunds tystnad eller bön är det självfallet alltid gratis att gå in i kyrkorummet.

Öppettider:
Januari-april: dagligen 9-16
Maj: dagligen 9-17
Juni-augusti: dagligen 9-18
September: dagligen 9-17
Oktober-december: dagligen 9-16

Entréavgift?
Storkyrkan, i likhet med katedraler i andra huvudstäder, besöks ofta som ett museum och då tar vi en inträdesavgift. Domkyrkorna i Trondheim och Berlin är exempel på kyrkor som har entréavgift. Entréavgift i Storkyrkan har funnits sedan i mitten av 1990-talet och är nödvändig för församlingens ekonomi. Vi är en liten församling med ett stort uppdrag, och vi behöver avgiften för att kunna hålla kyrkan öppen på bra tider.

Entréavgiften vid museibesök är 60 kronor för vuxen, 50 kronor för pensionär. Församlingsbor och barn upp till18 år går alltid in gratis. Skolklasser med lärare går in gratis.

Läs vad domprost Hans Ulfvebrand skriver om entréavgiften här.