Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Uppstart/Opening up

Från och med 1:a juni startar verksamheter som konserter och gudstjänster med 50 sittande i publik/deltagare (OBS! ej nattvard förrän 14:e juni). Under sommaren kommer en enklare andakt att sändas från Storkyrkan. From 1:st of June we are opening up for concerts with 50 seated in audience in St Jacobs Church and in St Clara Church.. We are also opening up services with 50 seated participants in Storkyrkan (Swedish language).

S:t Jacobs kyrka håller stängt t o m 31:a augusti 2021

På grund av det rådande läge håller S:t Jacobs kyrka stängt fram till och med 31:a augusti för sightseeing. Citydiakoni håller öppet tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00. Inför Lunchkonsert torsdagar kl 12.00 och afterwork fredagar kl 17.00 öppnar kyrkan en halvtimme innan konsert. Observera endast 50 sittande personer i publiken. Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 30th of June for sightseeing. The Citydiakoni is open 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays. Music series: Lunch concert on Thursdays 12.00 and afterwork on Fridays 17.00 the doors are opening up half an hour before concert. Please note 50 seated in the audience.

JUST NU

En glimt från Storkyrkan: Tredje söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till En glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkolektor Sabinda Koij, Storkyrkans Vokalensemble med domkyrkokantor Gary Graden och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

En glimt från Storkyrkan: Andra söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till en glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkokaplan Kristina Ljunggren, Stockholms domkyrkokör och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

En glimt från Storkyrkan: Första söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till en glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkokaplan Kristina Ljunggren, Storkyrkans Vokalensemble, domkyrkokantor Gary Graden och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

Tidigare livesända gudstjänster

Här kan du se tidigare livesända gudstjänster från Storkyrkan

Närbild: Johan Hammarström

Johan Hammarström kommer att tillträda tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholms domkyrkoförsamling då Michael Waldenby går i pension i början av september. Louise Linde fick möjlighet att göra en intervju med Johan en tidig morgon via Zoom. Vi får höra om orglar och akustik, andning och kör, anglosaxisk inspiration och att lämna för att utvecklas. Välkommen till en spännande stund med Johan Hammarström.

Johan Hammarström ny biträdande domkyrkoorganist i Stockholm

Johan Hammarström tillträder den 1 september tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholm. Han är idag verksam som domkyrkoorganist i Västerås domkyrkoförsamling. – Jag känner stor glädje och energi inför det nya uppdraget som väntar mig, säger Johan Hammarström.

KULTURARV

MUSIK