Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

AKTUELLT

Teater i Storkyrkan!

Två föreställningar i oktober i samarbete med Storkyrkans barn- och flickkörer och barn från Mäster Olofsgårdens fritidsverksamhet: Allhelgonaspelet: Varför är inte alla döda nu? den 28-30 oktober för vuxna och barn från 10 år och S:t Göran och Draken! för barn 16 oktober kl 10.00 och 13 november kl 10.00. Här ser du hur du kan anmäla dig till Allhelgonaspelet! Varmt välkomna!

Festhögmässa

Söndagen den 17 oktober kunde vi äntligen samlas för att fira mottagandet av domprost Marika Markovits och få avtacka förra domprosten Hans Ulfvebrand. Medverkan av Biskop Andreas Holmberg, S:t Jacobs Kammarkör, präster, diakoner m fl. Värd var kyrkorådets ordförande Beth von Schreeb. Här kan du se bilder och lyssna på mässan!

Allt ont är kvinnans fel. Om begreppet Satan och dess framväxt.

I fem korta filmer undersöker Ulf Lindgren hur begreppet Satan växte fram och hur detta påverkade bilden av Gud. Sista delen är nu publicerad: Är Satan ett hav, en ängel, en notarie, en demon eller en egenskap. Här kan du se hela serien!

Biljettsläpp för senhöstens konserter

Torsdag den 7 oktober kl 12.00 släpper vi biljetterna i Storkyrkan och på webben! Varmt välkomna till en riktigt härlig musikhöst! Klicka här så kommer du rätt!

Författarsamtal i din telefon

Joel Halldorf, Susanna Alakoski, Tareq Taylor och Pija Lindenbaum med flera. Nu läggs författarsamtal från "Se människan" (Svenska kyrkans program på bokmässan i Göteborg) upp på Youtube. Där kan du bland annat lyssna till ett samtal mellan författaren Jenny Jägerfeld och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Från fredag 29 oktober finns allt samlat på Youtube.

Är Sverige världens mest sekulära eller mest kristna land?

Vi hör hela tiden att Sverige skulle vara världens mest sekulariserade land. Stämmer det verkligen och vad betyder det i så fall? Att Sverige består av ateister? Att hänsynslöshet och terror utbreder sig? Att dopfrekvensen sjunker? Ulf Lindgren undersöker i fem korta filmer vad sekulär kan tänkas betyda och inte betyda, om Jesus själv kanske var sekulär och vilken roll Martin Luther spelar i denna diskussion.

Samtal i Storkyrkan med Stina Oscarson & Helle Klein

Torsdagen 28 oktober kl.18.00 - här kan du anmäla dig till samtalet. En bok ingår i anmälningsavgiften

Musik

Toner, klanger och ord färdas under valven i våra kyrkor. Nyfikna, men ändå i tradition, låter vi oss föras in i musikens magiska värld. Välkomna att följa med på resan! Vi släpper biljetter till höstens andra del den 7 oktober kl 12.00.

Tradition, rättvisa och döden

”Genom sina många exempel på detta kan boken varmt anbefallas för läsning för en bred läsekrets” I veckans nummer av Kyrkans tidning recenserar Fredrik Santell Katedralakademins antologi ”Tradition, rättvisa och döden”

Preliminärt valresultat

Nu är den preliminära sammanräkningen av kyrkovalet klart. I valet till kyrkofullmäktige i Stockholms domkyrkoförsamling får Stockholms domkyrkoförsamlings väl 6 mandat, Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 5 mandat, Borgerligt alternativ 3 mandat och Sverigedemokraterna 1 mandat.

Konfirmation?

Har du funderat på att konfirmera dig? Eller har tanken på konfirmation inte dykt upp? Eller har du bestämt dig för att inte konfirmera dig. Kanske är du intresserad och nyfiken på vad konfirmation innebär men inte vet hur det går till. Här går det att läsa om konfirmation i Storkyrkan 2022!

Månadsprogram oktober 2021

Här kan du ladda ner månadsprogrammet.

För barngrupper och skolan

Välkommen till visningar och teater hösten 2021 i Stockholms domkyrkoförsamling. Här ser du vårt utbud av skolvisningar av Storkyrkan, dramatiserade visningar, orgelvisningar och teater.

Katedralakademin

KULTURARV