Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Ett nyskrivet spel om livet och döden. Fri entré och fåtal platser kvar till söndagens föreställning. Här ser du hur du kan boka till den sista föreställningen!

En gåtfull spegelbild

Vad ska eller kan man säga till den som drabbats av död och sorg? Finns det ord som tröstar och förlöser? Var finns hopp när vardagen känns tom och meningslös? Kristina Ljunggren och Ulf Lindgren är båda präster och själasörjare med mångårig erfarenhet av att möta och samtala med människor som drabbats av djupaste sorg och förtvivlan. Söndag 18 november kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9

Vad säger man när man ingenting har att säga

Handlar konsten att komponera om det musikaliska geniets inneboende, med blod, svett och tårar framvärkta toner? Om himmelsk inspiration? Är det ett hantverk? Räcker det med mångårig musikutbildning? Kan vem som helst lära sig komponera? Kompositörerna Kristina Forsman och Michael Waldenby samtalar. Torsdag 22 november kl 18.00, Själakoret i Storkyrkan.

Kompositörer om musik – om konsten att skriva musik