Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Uppstart/Opening up

Från och med 1:a juni startar verksamheter som konserter och gudstjänster med 50 sittande i publik/deltagare. Under sommaren kommer en enklare andakt att sändas från Storkyrkan. From 1:st of June we are opening up for concerts with 50 seated in audience in St Jacobs Church and in St Clara Church.. We are also opening up services with 50 seated participants in Storkyrkan (Swedish language).

S:t Jacobs kyrka håller stängt t o m 31:a augusti 2021

På grund av det rådande läge håller S:t Jacobs kyrka stängt fram till och med 31:a augusti för sightseeing men är öppen vid: Citydiakoni, tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00 t o m 2 juli. Öppnar åter 17 augusti. Afterwork fredagar kl 17.00. Kyrkan öppnar en halvtimme innan konsert. Observera endast 50 sittande personer i publiken. Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 30th of June for sightseeing but open up for: Citydiakoni 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays. Summer closed from 2nd of July till 16th of August. Concert afterwork on Fridays 17.00 the doors are opening up half an hour before concert. Please note 50 seated in the audience.

JUST NU

Otålig längtan!

En sommarhälsning till dig från domprost Marika Markovits.

Midsommarkonsert

Varför inte en konsert på midsommardagen? Michael Waldenby ger Midsommarkonsert i S:t Jacobs kyrka lördagen den 26 juni kl 15.00. Fri entré. Varmt välkomna!

En glimt från Storkyrkan: Tredje söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till En glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkolektor Sabinda Koij, Storkyrkans Vokalensemble med domkyrkokantor Gary Graden och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

En glimt från Storkyrkan: Andra söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till en glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkokaplan Kristina Ljunggren, Stockholms domkyrkokör och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

En glimt från Storkyrkan: Första söndagen efter trefaldighet

Varmt välkomna till en glimt från Storkyrkan med musik och andakt. Medverkande domkyrkokaplan Kristina Ljunggren, Storkyrkans Vokalensemble, domkyrkokantor Gary Graden och vice domkyrkoorganist Michael Waldenby.

Tidigare livesända gudstjänster

Här kan du se tidigare livesända gudstjänster från Storkyrkan

Musik i sommaren / Music in the Summer

Här hittar du sommarens alla konserter i Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Varmt välkommen! Here you find concerts during the summer months in Stockholm Cathedral, St Jacob's Church and St Clara Church. Welcome!

Aftonmusik i St:a Clara

Här finner du sommarens program för St:a Clara kyrka. Aftonmusik ges alla lördagar kl 18.00. Varje konsert inleds med en kort helgsmålsringning. Aftonmusiken i S:ta Clara kyrka startar upp den 5 juni. OBS! Max 50 personer i publik.

Närbild: Johan Hammarström

Johan Hammarström kommer att tillträda tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholms domkyrkoförsamling då Michael Waldenby går i pension i början av september. Louise Linde fick möjlighet att göra en intervju med Johan en tidig morgon via Zoom. Vi får höra om orglar och akustik, andning och kör, anglosaxisk inspiration och att lämna för att utvecklas. Välkommen till en spännande stund med Johan Hammarström.

Johan Hammarström ny biträdande domkyrkoorganist i Stockholm

Johan Hammarström tillträder den 1 september tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholm. Han är idag verksam som domkyrkoorganist i Västerås domkyrkoförsamling. – Jag känner stor glädje och energi inför det nya uppdraget som väntar mig, säger Johan Hammarström.

Konfirmation?

Kanske har du funderat på att konfirmera dig. Eller så har tanken på konfirmation inte dykt upp. Eller så har du bestämt dig för att inte konfirmera dig. Kanske är du intresserad och nyfiken på vad konfirmation innebär men inte vet hur det går till. Här går det att läsa om konfirmation 2022!

Bilder för Kyrkovalet 2021

Kyrkoval 19 september

19 september är det val i Svenska kyrkan. I kyrkovalet röstar medlemmarna om vilka som ska vara med och bestämma i Svenska kyrkan de kommande fyra åren.

KULTURARV

MUSIK