Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Stilla står jag vid portalen

Lördag den 24 oktober kl 15.00 framför S:t Jacobs Vokalensemble under ledning av Mikael Wedar Stilla jag står vid portalen. Konserten är fullbokad men kommer att live sändas. Här kommer länken att presenteras.

"Tro hänger ihop med hopp" - andakt från Storkyrkan med domkyrkokaplan Kristina Ljunggren på temat "Ttrons kraft". Nittonde söndagen efter trefaldighet.

Andakt "Trons kraft"

Hur har de kristna kyrkorna i Västeuropa reagerat och agerat när krissituationer drabbat samhället? Varför har kyrkorna själva skapat kriser genom att uppmana till terrorhandlingar och mörklägga förtryck? Näst ut är nr 3. Har kyrkorna beskyddat eller förföljt judarna?

Kyrkan i kriser – kriser i kyrkan

Ulf Lindgren möter byggnadsantikvarien Max Laserna och pratar färg, historia och annat spännande. Dessutom fick Louise Linde chansen att tala med Ulf Lindgren om de olika stilarna inom gotik och barock.

Intervjuer inför kommande renoveringen av Storkyrkan

Sukkot, den judiska lövhyddohögtiden firas till minne av det israeliska folkets uttåg ur Egypten, en resa där det tillfälliga boendet och utsattheten för väder och vind har en stor och symbolbärande betydelse. I ett program på SVT2 möts domprost Hans Ulfvebrand och Maynard Gerber, kantor i den judiska församlingen i Stockholm, för ett samtal om lövhyddohögtiden.

TV-samtal om lövhyddohögtiden Sukkot

Här ser du programmet!

Hösten musikprogram

Nu har vi publicerat den första delen av hösten program som gäller fram till den 21:a november. Under höstens första del har vi föranmälan till våra konserter. Några av våra konserter kommer även att live sändas. Här ser du programmet!

På torsdagen var Svenska Hissmontage AB/Kranpunkten inne och monterade en bygghiss. Nu försvinner Sydställningars Robert Svenson, Fredrik Högstedt och Fredrik Andersson ett par månader. På gården upptäcker vi två nya snickare från M3 Bygg. Snart börjar arbetet på Storkyrkan!

En hiss och vi ses snart igen!

Ladda ned månadsprogrammet för oktober (pdf)

Månadsprogram oktober

Ladda ned månadsprogrammet för oktober (pdf)

Välkommen till Storkyrkan den 5 november kl 18.00.
Anmäl dig här! OBS! Förköp.

Litterära samtal i Storkyrkan: Drömmar och verklighet Tom Alandh

Välkommen till Storkyrkan den 5 november kl 18.00. Medverkande: Tom Alandh, dokumentärfilmare, Johan Kjellman Larsson, författare och Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan och moderator. I samarbete med Gamla stans bokhandel. Anmäl dig här! OBS! Förköp.

En teaterföreställning om kvinnorna och reformationen sedd genom
Kristina Gyllenstiernas ögon, av Vibeke Nielsen Svedman.
Lördag 7 november 2020 kl 16:00 i Storkyrkan. OBS! Föranmälan

Mot tyrannen stå upp

En teaterföreställning om kvinnorna och reformationen sedd genom Kristina Gyllenstiernas ögon, av Vibeke Nielsen Svedman. Lördag 7 november 2020 kl 16:00 i Storkyrkan. OBS! Föranmälan

Här finns samlad information om aktiviteter för barn & ungdomar. Här hittar du körer och aktiviteter för barngrupper och skolor.

Barn & ungdom

Under hösten kommer de Andliga övningarna inte att äga rum på plats i Storkyrkan. Istället kommer de att läggas upp på församlingens hemsida. Varje onsdag, med start den 16 september, kan du tillsammans med Ulf Lindgren gå in i tystnaden och samtala med Gud.

Ignatianska andliga övningar