Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Uppstart/Opening up

Från och med 1:a juni startar verksamheter som konserter och gudstjänster med 50 sittande i publik/deltagare (OBS! ej nattvard förrän 14:e juni). Under sommaren kommer en enklare andakt att sändas från Storkyrkan. From 1:st of June we are opening up for concerts with 50 seated in audience in St Jacobs Church and in St Clara Church.. We are also opening up services with 50 seated participants in Storkyrkan (Swedish language).

Citydiakoni håller öppet tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00.

Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 30th  of June for sightseeing.

The Citydiakoni is open 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays.

S:t Jacobs kyrka håller stängt t o m 30:e juni 2021

På grund av det rådande läge håller S:t Jacobs kyrka stängt fram till och med 30:e juni för sightseeing. Citydiakoni håller öppet tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00. Inför Lunchkonsert torsdagar kl 12.00 och afterwork fredagar kl 17.00 öppnar kyrkan en halvtimme innan konsert. Observera endast 50 sittande personer i publiken. Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 30th of June for sightseeing. The Citydiakoni is open 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays. Music series: Lunch concert on Thursdays 12.00 and afterwork on Fridays 17.00 the doors are opening up half an hour before concert. Please note 50 seated in the audience.

JUST NU

Lunchkonsert torsdagar, Orgelkonsert/afterwork fredagar i S:t Jacobs kyrka, lunchkonsert fredagar och Aftonmusik lördagar i S:ta Clara kyrka öppnar nu upp med max 50 sittande i publiken. Varmt välkommen!

Musikserierna öppnar upp

Här finner du sommarens program för St:a Clara kyrka. Aftonmusik ges alla lördagar kl 18.00. Varje konsert inleds med en kort helgsmålsringning.  Aftonmusiken i S:ta Clara kyrka startar upp den 5 juni. OBS! Max 50 personer i publik.

Aftonmusik i St:a Clara

Här finner du sommarens program för St:a Clara kyrka. Aftonmusik ges alla lördagar kl 18.00. Varje konsert inleds med en kort helgsmålsringning. Aftonmusiken i S:ta Clara kyrka startar upp den 5 juni. OBS! Max 50 personer i publik.

Närbild: Johan Hammarström

Johan Hammarström kommer att tillträda tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholms domkyrkoförsamling då Michael Waldenby går i pension i början av september. Louise Linde fick möjlighet att göra en intervju med Johan en tidig morgon via Zoom. Vi får höra om orglar och akustik, andning och kör, anglosaxisk inspiration och att lämna för att utvecklas. Välkommen till en spännande stund med Johan Hammarström.

Johan Hammarström ny biträdande domkyrkoorganist i Stockholm

Johan Hammarström tillträder den 1 september tjänsten som biträdande domkyrkoorganist i Stockholm. Han är idag verksam som domkyrkoorganist i Västerås domkyrkoförsamling. – Jag känner stor glädje och energi inför det nya uppdraget som väntar mig, säger Johan Hammarström.

KULTURARV

MUSIK