Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Uppstart/Opening up

Från och med 1:a juli startar verksamheter som konserter och gudstjänster med 300 sittande i publik/deltagare. Under sommaren kommer en enklare andakt med musik att sändas från Storkyrkan. From 1:st of July we are opening up for concerts with 300 seated in audience in St Jacobs Church and in St Clara Church.. We are also opening up services with 300 seated participants in Storkyrkan (Swedish language).

S:t Jacobs kyrka håller stängt resten av året 2021

På grund av det rådande läge håller S:t Jacobs kyrka stängt fram till och med 31:a december i för sightseeing men är öppen vid: Citydiakoni, tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00. Konsert fredagar kl 17.00. Kyrkan öppnar en halvtimme innan konsert. Observera 300 sittande personer i publiken. Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 31st of December for sightseeing but open up for: Citydiakoni 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays. Concerts - afterwork on Fridays 17.00. The doors are opening up half an hour before concert. Please note 300 seated in the audience.

AKTUELLT

WÅG

Välkommen till konsert lördagen den 2 oktober kl 15.00 i S:t Jacobs kyrka med den prisbelönta ensemblen WÅG - Mattias Wager, Anders Åstrand och Gary Graden.

Sergej Rachmaninov: Vigilia

Välkommen till Storkyrkan söndagen den 3 oktober kl 16.00 och Rachmaninovs Vigilia med S:t Jacobs Kammarkör under ledning av Gary Graden. Vigilia räknas som en av a cappella litteraturens portalverk. Entré.

Den mänskliga naturen ii: medvetande, AI och transhumanism

Går det att förlänga livet med hundratals år, och kan man skapa ett mänskligt medvetande? Waldemar Ingdahl, journalist, Oliver Li, TD, Maria Lindskog, universitetslektor, Fredrik Svenaeus, professor i filosofi, samtalar tillsammans med Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor. Söndag 3 oktober kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Preliminärt valresultat

Nu är den preliminära sammanräkningen av kyrkovalet klart. I valet till kyrkofullmäktige i Stockholms domkyrkoförsamling får Stockholms domkyrkoförsamlings väl 6 mandat, Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 5 mandat, Borgerligt alternativ 3 mandat och Sverigedemokraterna 1 mandat.

Är Sverige världens mest sekulära eller mest kristna land?

Vi hör hela tiden att Sverige skulle vara världens mest sekulariserade land. Stämmer det verkligen och vad betyder det i så fall? Att Sverige består av ateister? Att hänsynslöshet och terror utbreder sig? Att dopfrekvensen sjunker? Ulf Lindgren undersöker i fem korta filmer vad sekulär kan tänkas betyda och inte betyda, om Jesus själv kanske var sekulär och vilken roll Martin Luther spelar i denna diskussion.

Musik

Toner, klanger och ord färdas under valven i våra kyrkor. Nyfikna, men ändå i tradition, låter vi oss föras in i musikens magiska värld. Välkomna att följa med på resan! Vi släpper biljetter till höstens första konserter på torsdag den 9 september kl 12.00. Här finns programmet för hösten 2021 del 1 att ladda ner!

Katedralakademin

KULTURARV