Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

AKTUELLT

MUSIK

Katedralakademin

Framtida generationer - hur långt sträcker sig mitt ansvar

Vi känner väl alla ett ansvar för vår egen och våra barns framtid, troligen även för våra barnbarns? Men hur långt sträcker sig mitt ansvar? Har jag ansvar för de människor som kommer att leva på jorden om hundra år? Om 1000 år? Om 10 000? Katedralakademin, söndag 30 januari kl 13.00, Storkyrkosalen

Dop eller konfirmation för vuxna i digital form

Vill du bli döpt eller konfirmerad som vuxen men har svårt att hitta tiden? Då är Storkyrkans kvällskurs i kristen tro via zoom något för dig. En kurs för sökare, tvivlare och troende.

Kristendomens framtidsvision

Lyssna till docent Eskil Franck och ärkebiskop emeritus professor K G Hammar som samtalar om kristendomens framtidsvision och ger sina bilder av hur de hanterar spänningen mellan då och nu och mellan framtidsförväntan och nutidsengagemang.

Ignatianska andliga övningar våren 2022

Onsdagar jämna veckor 12 januari – 18 maj kan du tillsammans med Ulf Lindgren gå in i tystnaden och samtala med Gud. Vecka 4: Resa sig upp igen.

Tradition, rättvisa och döden.

”Min förhoppning är att den här boken kan komma att bidra till ett fördjupat samtal på flera nivåer i vårt svenska samhälle.” Ted Harris recenserar Katedralakademins antologi ”Tradition, rättvisa och döden” i SKT nr 1 2022. Antologin finns till försäljning i Storkyrkan, Katolsk bokhandel och via ryo.se.

Välkommen till en ny termin i Katedralakademin!

Under våren 2022 fokuserar Katedralakademin på frågor om framtiden. Tanken är att pröva olika scenarier och skapa beredskap för vad som komma skall både för mig som enskild människa och oss som samhälle och värld. Framtiden som existentiell utmaning för oss alla! Ladda ned vårfoldern här.

KULTURARV

RENOVERING STORKYRKAN