Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Det kan vara svårt att ibland se vilken anpassning som behövs för att tjäna en given målsättning. Men nu måste vi alla gå in i den obekväma proceduren att ifrågasätta det invanda och pröva olika vägar. Det innebär att vi just nu för vår del behöver avstå från att fira gudstjänst tillsammans i våra kyrkor för att begränsa smittspridningen, skriver domprost Hans Ulfvebrand.

Anpassning är en del av livet

Andakt från Storkyrkan i stilla veckan med domprost Hans Ulfvebrand.

Andakt från Storkyrkan

Andakt från Storkyrkan i stilla veckan med domprost Hans Ulfvebrand.

Ljusgloben i Storkyrkan

Storkyrkan är öppen

Storkyrkan håller öppet som vanligt för bön, ljuständning eller en stund i stillhet. I regel finns det alltid någon att samtala med. Ordinarie planerade gudstjänster gör dock uppehåll tillsvidare (dop, vigslar och begravningar omfattas inte av detta). Med hänsyn till varandra ber vi dig därför stanna hemma om känner av symtom.

När ordinarie gudstjänstfirandet gör uppehåll kanske gudstjänst i radio, tv eller via nätet kan vara ett alternativ. Du kan också ta del av dagliga andakter med präster och diakoner från församlingarna i hela Stockholms stift.

Delta i gudstjänster och andakter hemifrån

Tjänsten Jourhavande präst, som nås via nödnumret 112, utökar telefontiderna och nås nu varje dag mellan klockan 17.00 och 08.00.

Jourhavande präst utökar samtalsstöd

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Stockholms domkyrkoförsamling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Angående coronaviruset

Coronaviruset sprider oro. Det är därför tid för besinning och lärande. Varje kris har en möjlighet. I nöden prövas inte bara vännen, utan också allas vår andliga mognad, skriver ärkebiskop Antje Jackelén på DN Kulturdebatt.

Ärkebiskop Antje Jackelén: Nu prövas vår förmåga att leva med ovisshet

Ljusgloben i Storkyrkan

Hopp och tillförsikt

Lördag 28 mars kl 17.50 ringde klockorna i Storkyrkan in helgen i SVT1. Biskop emerita Caroline Krook talade om hopp och tillförsikt invid ljusgloben. Helgmålsringningen går att se i efterhand på SVT play.

Körkonserten Om bland tusen stjärnor med Nicolai Kammarkör är inställd den 4 april i S:t Jacobs kyrka på grund av den höga smittorisken av coronaviruset.

Om bland tusen stjärnor – INSTÄLLT

18  personer har sökt tjänsten som domprost i Stockholms domkyrkoförsamling.

Sökande till domprost i Stockholms domkyrkoförsamling

18 personer har sökt tjänsten som domprost i Stockholms domkyrkoförsamling.