Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Här kan du ladda ner månadsprogrammet!

Mars
Välkommen till konsert i S:t Jacobs kyrka lördagen den 23 mars med S:t Jacobs Kammarkör och med Mattias Wager vid orgeln under ledning av Eric Westberg. Musik av Jan Sandström, Örjan Fahlström,Lars Johan Werle och Vaclovas Augustinas. Fri entré. Varmt välkomna!

Himmelsk och jordisk kärlek

Välkommen till konsert i Storkyrkan söndag den 24 mars med Katarina Gosskör och Storkyrkans Gosskör med Mattias Wager vid orgel under ledning av Gregory Lloyd. Musik av Kolbeinn, Händel, Howells, Vaughan Williams. Fri entré! Varmt välkomna!

Let all the world in every corner sing!

Jungfru Marie bebådelsedag 24 mars kl 11.00, Högmässa, Storkyrkan, Ulf Lindgren, Storkyrkans gosskör

Söndag kl 11.00

Söndag 24 mars kl 13.00–14.30  Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Godhet och ondska

Vad är godhet? Finns ondskan? Vad betyder godhet respektive ondska i vår tid? Fördrag med Ann Heberlein, teologie doktor i etik och författare, Lund. Söndag 24 mars kl 13.00–14.30  Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Människans djupaste längtan efter mening kräver ibland tystnad. Därför ges nu möjlighet att sitta tyst i en nedsläckt Storkyrka. Vi sitter uppe i högkoret framför Silveraltaret under en halvtimme. Måndagar 14 januari – 27 maj kl 17.25–18.00.

Tystnad i domen

Under en timme sitter du i tyst bön. Med hjälp av en bibeltext för du ett inre samtal med Gud. Dina livsfrågor får möta Guds viskande svar.

Att samtala med gud: Ignatianska andliga övningar

Hittills har närmare två miljoner människor drabbats av cyklonen Idai i Malawi, Moçambique och Zimbabwe men antalet förväntas stiga. Svenska kyrkans internationella arbete finns på plats för att ge stöd till de drabbade.

Insatser för drabbade efter cyklonen Idai