Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Uppstart/Opening up

Från och med 1:a juli startar verksamheter som konserter och gudstjänster med 300 sittande i publik/deltagare. Under sommaren kommer en enklare andakt med musik att sändas från Storkyrkan. From 1:st of July we are opening up for concerts with 300 seated in audience in St Jacobs Church and in St Clara Church.. We are also opening up services with 300 seated participants in Storkyrkan (Swedish language).

S:t Jacobs kyrka håller stängt resten av året 2021

På grund av det rådande läge håller S:t Jacobs kyrka stängt fram till och med 31:a december i för sightseeing men är öppen vid: Citydiakoni, tisdagar och fredagar 11.00 - 15.00. Konsert fredagar kl 17.00. Kyrkan öppnar en halvtimme innan konsert. Observera 300 sittande personer i publiken. Due to the current situation, St Jacob's Church is closed till 31st of December for sightseeing but open up for: Citydiakoni 11 AM- 2 PM Tuesdays and Fridays. Concerts - afterwork on Fridays 17.00. The doors are opening up half an hour before concert. Please note 300 seated in the audience.

AKTUELLT

Demokratin 100 år! 25-26/9

I september 1921 var första gången både män och kvinnor i Sverige fick rösta i val till riksdagen. Stockholms domkyrkoförsamling vill uppmärksamma att det är 100 år sedan Sverige blev en demokrati med allmän och lika rösträtt!

Preliminärt valresultat

Nu är den preliminära sammanräkningen av kyrkovalet klart. I valet till kyrkofullmäktige i Stockholms domkyrkoförsamling får Stockholms domkyrkoförsamlings väl 6 mandat, Arbetarepartiet - Socialdemokraterna 5 mandat, Borgerligt alternativ 3 mandat och Sverigedemokraterna 1 mandat.

Gudstjänst i samband med Riksmötets öppnande

Tisdag den 14 september kl 12.05 ägde gudstjänst i samband med riksmötets öppnande rum i Storkyrkan. Representanter från hov och riksdag närvarade. Högtidstalade gjorde Tua Forsström, poet och ledamot i Svenska Akademien.

Är Sverige världens mest sekulära eller mest kristna land?

Vi hör hela tiden att Sverige skulle vara världens mest sekulariserade land. Stämmer det verkligen och vad betyder det i så fall? Att Sverige består av ateister? Att hänsynslöshet och terror utbreder sig? Att dopfrekvensen sjunker? Ulf Lindgren undersöker i fem korta filmer vad sekulär kan tänkas betyda och inte betyda, om Jesus själv kanske var sekulär och vilken roll Martin Luther spelar i denna diskussion.

Musik

Toner, klanger och ord färdas under valven i våra kyrkor. Nyfikna, men ändå i tradition, låter vi oss föras in i musikens magiska värld. Välkomna att följa med på resan! Vi släpper biljetter till höstens första konserter på torsdag den 9 september kl 12.00. Här finns programmet för hösten 2021 del 1 att ladda ner!

Konfirmation?

Har du funderat på att konfirmera dig? Eller har tanken på konfirmation inte dykt upp? Eller har du bestämt dig för att inte konfirmera dig. Kanske är du intresserad och nyfiken på vad konfirmation innebär men inte vet hur det går till. Här går det att läsa om konfirmation i Storkyrkan 2022!

Vi gratulerar årets domkyrkokonfirmander!

Söndagen den 22 augusti ägde konfirmationen rum i Storkyrkan. Här går det att läsa lite om gruppens resa fram till konfirmationen.

Månadsprogram september 2021

Här kan du ladda ner månadsprogrammet

En glimt från Storkyrkan

Under sommarmånaderna juni till och med augusti filmades kortare andakter med glimtar från Storkyrkans kyrkorum med orgel- och körmusik. Här kan du se hela sommarens glimtar!

Katedralakademin

KULTURARV