Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Januari

Här kan du ladda ner månadsprogrammet!

Januari
Välkommen till konsert lördagen den 1 februari kl 14.00 i S:t Jacobs kyrka med gästande Vocal Art Ensemble under ledning av Jan Yngwe. Vocal Art Ensemble presenterar ny häpnadsväckande körmusik från Filippinerna,  verk av Jacob Muhlrad, Peteris Vasks, Jan Yngwe m fl. OBS! tiden för denna konsert!

Triumph to Exists!

Välkommen till konsert lördagen den 1 februari kl 14.00 i S:t Jacobs kyrka med gästande Vocal Art Ensemble under ledning av Jan Yngwe. Vocal Art Ensemble presenterar ny häpnadsväckande körmusik från Filippinerna, verk av Jacob Muhlrad, Peteris Vasks, Jan Yngwe m fl. OBS! tiden för denna konsert!

Kroppens roll i religionen - möjlighet eller gissel?

Vågar vi prioritera att vara människor som hörsammar det våra kroppar och sinnen möter, kommer också vår bräcklighet att bli uppenbar. Ett nederlag? Tvärtom! Det är ett tecken på att vi vågar leva i en värld som är ljuvlig och samtidigt frustrerande i sin brustenhet. Den världen är vi alla en del av. Lisbeth Gustafsson, författare och TD hc Eskil Franck, docent i Nya Testamentets exegetik. Sö 2/2 kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9

Under våren 2020 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Här hittar du spännande teater, visningar och viktiga samtal! Alla aktiviteter är kostnadsfria.

För barngrupper och skolan

Vårens program tar bland annat upp vad orden kristen och tro betyder år 2020, dop och nattvard  samt Jesus – vem var han och vad ville han säga. Ledare är Ulf Lindgren, domkyrkokaplan. Biskop Andreas Holmberg döper eller konfirmerar dig gärna under påsknatten! Start torsdag 23/1 kl 17.30 i Själakoret i Storkyrkan

Grundkurs i kristen tro för vuxna

Vårens program tar bland annat upp vad orden kristen och tro betyder år 2020, dop och nattvard samt Jesus – vem var han och vad ville han säga. Ledare är Ulf Lindgren, domkyrkokaplan. Biskop Andreas Holmberg döper eller konfirmerar dig gärna under påsknatten! Start torsdag 23/1 kl 17.30 i Själakoret i Storkyrkan