Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Kyrkan för ett ständigt samtal om tro, politik och samhällsengagemang. Hur förändras tolkningarna i dag? Tisdag 24 oktober utgår vi från tillfällen då kyrkans idéer skapat mediebevakning och gästas av bl a forskningschef Cecilia Nahnfeldt. En diskussion om kyrkans roll i vårt samhälle i en reformatorisk anda. Storkyrkan kl 18, fri entré.

Förnyelse och reformation

Franz Joseph Haydn, Claude Debussy och
Wilhelm Stenhammar.
Fri entré. Varmt välkomna!

Pianokonsert

Lördagen den 28 oktober kl 15:00 i S:t Jacobs kyrka ger Pontus Carron Pianokonsert. Verk av Sergei Rachmaninov, Franz Joseph Haydn, Claude Debussy och Wilhelm Stenhammar. Fri entré. Varmt välkomna!

August Strindberg höll sin Lutherpjäs som en av sina bättre, men den är sällan spelad. Föreställningen spelas i Söderledskyrkan och Storkyrkosalen (Gamla stan). Fri entré, men biljett behövs pga begränsat antal platser.

Näktergalen i Wittenberg - FRI ENTRÉ!

Biljetter till höstens konserter

Fredag 8 september kl 12.00 släppte vi biljetterna till höstens konserter. Du kan köpa dem i Storkyrkan, på webben eller per telefon. I år har vi nytt biljettsystem och därmed ändrade rutiner. Titta in här så får du veta mer! Varmt välkommen!

Gary Graden och Mattias Wager deltog i en konferens på temat 1900-talets lutherska musikaliska modernism i Uppsala domkyrka. Här kan ni ladda ner en intervju som Bo Silfverberg gjorde med Gary Graden och Mattias Wager för Kyrkomusikernas tidning.

Allsång och dans i Luthers anda

Hur kan vi omskapa - reformera - vårt sätt att tänka kring centrala framtidsfrågor? Kan teologin bidra? Prästen och domkyrkolektorn Sabina Koij fortsätter sin samtalsserie om reformationen. Nästa gång söndag 29 oktober med Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina församling: Hur mycket förändring tål Svenska kyrkan?

Reformation i går - i dag - i morgon

Prästen och teologen Normunds Kamergrauzis fortsätter i höst sin serie om teologi och etik. Den här terminen riktar samtalen in sig på rättvisa. Nästa gång, söndag 22 oktober, är temat Vad är gottgörande rättvisa?

Bortom det goda och det onda