Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Bekanta dig med några av Bibelns mest spännande berättelser om hur det kan vara att ha syskon, att vara rädd och när man är så där glad att man bara vill sjunga. Storyteller Anna Agoston och domkyrkopedagog Jenny Salaj dramatiserar och berättar om Josef och hans bröder och andra spännande bibelberättelser. För barn i åldern 7-12 år med föräldrar. Lördag 22 september, kl 13.00, Själakoret, Storkyrkan. I samarbete med Järfälla församling.

Syskongräl, rädslor och bubblande glädje

Ansikte mot ansikte

Ansiktet har historiskt sett betraktats både som en själens och moralens spegel, till att idag mest vara underlag för ID-handlingar och tillrättalagda bilder på Facebook. Vad händer då om man har ett avvikande utseende? Lyssna till Staffan Rislund, leg psykolog med klinisk erfarenhet av patienter med ansiktsavvikelser och Magnus Blimark, överstelöjtnant och stabsöverläkare vid Försvarsmedicincentrum, söndag 23 september, kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

En vanlig kritik mot troende är att de hänger sig åt önsketänkande. De tror på Gud och ett liv efter detta därför att de vill att det ska vara så. Går det att belägga empiriskt att religiös tro ofta är önsketänkande och hur pass vanligt är det? Kan inte också ateism vara önsketänkande? Välkommen till en eftermiddag med Henrik Ahlenius, doktorand vid Stockholms universitet, Lotta Knutsson Bråkenhielm, teologie doktor och Sabina Koij, doktorand vid Åbo akademi, söndag 30 september kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.

Om religion som önsketänkande