Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Från och med söndag 28 juni firar vi gudstjänst i söndagsgudstjänstens form kl 11.00. På lördagar från och med 4 juli är det förbönsgudstjänster kl. 11.00 (max 50 personer). Välkommen!

Nu börja vi mötas i gudstjänst igen!

Here you find the summer program between 1st of July - 14th of August. Welcome!

Sommar i Storkyrkan - Summer in the Cathedral

Här hittar du sommarens program som löper mellan 1 juli - 14 augusti. Välkommen! Here you find the summer program between 1st of July - 14th of August. Welcome!

Ulf Lindgren möter byggnadsantikvarien Max Laserna och pratar färg, historia och annat spännande. Dessutom fick Louise Linde chansen att tala med Ulf Lindgren om de olika stilarna inom gotik och barock.

Intervjuer inför kommande renoveringen av Storkyrkan

Tredje söndagen efter trefaldighet. Medverkande Sabina Koij

Andakt söndag 28 juni

Tredje söndagen efter trefaldighet. Medverkande Sabina Koij

Här finner du sommarens program 1 juli-28 augusti, Obs! begränsat antal i publiken/Here you find the summer program from 1st of July to 28th of August. Please note that we have limited audience.

Musiken i sommaren/Music in Summer

Stockholm Cathedral will soon embark on an external renovation. The Cathedral will be open during the time. Here you meet Nick Howe and Ulf Lindgren who informs and guides you through the church and why we are renovating the Cathedral. Welcome!

Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral

Under lång tid har Storkyrkans yttre vittnat om att det gått många år sedan förra renoveringen. Men nu är det dags igen!

Nu startar renoveringen av Storkyrkan

Anne Sofie von Otter har tillsammans med Mattias Wager och Fabian Fredriksson gjort en serie inspelningar i Storkyrkan. Karl Thorson film och Staffan Engwall ljud.

Sånger i sommartid med Anne Sofie von Otter

Musiken har varit tvungna att ställa om under våren och använda andra sätt att kommunicera. Nu börjar vi med att publicera en serie med den prisbelönta gruppen WÅG - med medlemmarna Mattias Wager, Anders Åstrand och Gary Graden. Den andra videon i serien är Guide Me, O Thou Great Jehovah.

Välkommen till en serie musikvideos med WÅG

Ulf Lindgren, domkyrkokaplan i Storkyrkan, ger i ett antal korta filmer inblickar i rabbinernas kreativa sätt att tolka och finna bibeltexternas dolda djup.  Här får du bl a ta del om de fem sinnena - om skapelsens syfte, hur upprepningar är synd och om den som tolkar tänder stjärnor på himlavalvet.  Filmer kommer att publiceras varannan dag under en månads tid.

Bibeltexternas böjligheter och möjligheter

Ulf Lindgren, domkyrkokaplan i Storkyrkan, ger i ett antal korta filmer inblickar i rabbinernas kreativa sätt att tolka och finna bibeltexternas dolda djup. Här får du bl a ta del om de fem sinnena - om skapelsens syfte, hur upprepningar är synd och om den som tolkar tänder stjärnor på himlavalvet. Filmer kommer att publiceras varannan dag under en månads tid.