Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Handlar konsten att komponera om det musikaliska geniets inneboende, med blod, svett och tårar framvärkta toner? Om himmelsk inspiration? Är det ett hantverk? Räcker det med mångårig musikutbildning? Kan vem som helst lära sig komponera? Kompositörerna Kristina Forsman och Michael Waldenby samtalar. Torsdag 22 november kl 18.00, Själakoret i Storkyrkan.

Kompositörer om musik – om konsten att skriva musik

Runt om i samhället, i hemmen och på nätet sker ritualiseringar som är utbredda, men sällan omtalade bland de traditionella begravningssederna. Föreläsning med Anna Davidsson-Bremborg, docent i religionssociologi, söndag 25 november kl 13.00, Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9

Döden i det postsekulära samhället - ett sociologiskt perspektiv