Foto: Andréas Lindström

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Den 24 oktober 1945 var den dagen då FN-stadgan trädde i kraft. Sedan dess har datumet varit synonymt med FN-dagen. I år firas dagen med att man belyser byggnader och landmärken i blått - Turn Europe UN Blue. Detta kommer att ske på Storkyrkans fasad mot Slottsbacken under dagen. Här hittar du länkar till Turn Europe UN Blue, stadgarna på svenska, tal av FN:s generalsekreterare António Guterres samt Förenta Nationers bön!

Förenta Nationerna fyller 75 år

Sånger av Johannes Brahms och Franz Schubert m fl
Yttersta domen av Erik Axel Karlfeldt med musik av Michael Waldenby

OBS! Föranmälan.

Sånger i tecknens tid

Välkommen till konsert i S:t Jacobs kyrka den 31 oktober kl 15.00 och 17.00 med Lena Nordin, Joakim Andersson och medlemmar ur Stockholms domkyrkokör under ledning av Michael Waldenby. Sånger av Johannes Brahms och Franz Schubert m fl Yttersta domen av Erik Axel Karlfeldt med musik av Michael Waldenby OBS! Föranmälan.

”Att leva tillsammans har verkligen haft en särskild betydelse under just detta år. Nu handlar det om att leva tillsammans och skydda varandra på ett sätt som vi kanske aldrig trodde skulle uppstå." Andakt från Storkyrkan med diakon Mikael Halldin  på temat "att leva tillsammans". Tjugonde söndagen efter trefaldighet

Andakt "Att leva tillsammans"

”Att leva tillsammans har verkligen haft en särskild betydelse under just detta år. Nu handlar det om att leva tillsammans och skydda varandra på ett sätt som vi kanske aldrig trodde skulle uppstå." Andakt från Storkyrkan med diakon Mikael Halldin på temat "att leva tillsammans". Tjugonde söndagen efter trefaldighet

Välkommen till Höststämning i Storkyrkan den 1 november kl 15.00 och 17.00  med Henriikka Gröndahl, Joakim Andersson och medlemmar ur Stockholms domkyrkokör under ledning av Michael Waldenby.

Sånger av Richard Strauss – Allerseelen och September m fl.
Yttersta domen (ffg) av Erik Axel Karlfeldt till musik av Michael Waldenby

OBS! Föranmälan.

Höststämning

Välkommen till Höststämning i Storkyrkan den 1 november kl 15.00 och 17.00 med Henriikka Gröndahl, Joakim Andersson och medlemmar ur Stockholms domkyrkokör under ledning av Michael Waldenby. Sånger av Richard Strauss – Allerseelen och September m fl. Yttersta domen (ffg) av Erik Axel Karlfeldt till musik av Michael Waldenby OBS! Föranmälan.

Hur har de kristna kyrkorna i Västeuropa reagerat och agerat när krissituationer drabbat samhället? Varför har kyrkorna själva skapat kriser genom att uppmana till terrorhandlingar och mörklägga förtryck? Näst ut är 5. När har kyrkorna kritiserat sociala orättvisor och när har de skapat kränkande system?

Kyrkan i kriser – kriser i kyrkan

Ulf Lindgren möter byggnadsantikvarien Max Laserna och pratar färg, historia och annat spännande. Dessutom fick Louise Linde chansen att tala med Ulf Lindgren om de olika stilarna inom gotik och barock.

Intervjuer inför kommande renoveringen av Storkyrkan

Sukkot, den judiska lövhyddohögtiden firas till minne av det israeliska folkets uttåg ur Egypten, en resa där det tillfälliga boendet och utsattheten för väder och vind har en stor och symbolbärande betydelse. I ett program på SVT2 möts domprost Hans Ulfvebrand och Maynard Gerber, kantor i den judiska församlingen i Stockholm, för ett samtal om lövhyddohögtiden.

TV-samtal om lövhyddohögtiden Sukkot

Här ser du programmet!

Hösten musikprogram

Nu har vi publicerat den första delen av hösten program som gäller fram till den 21:a november. Under höstens första del har vi föranmälan till våra konserter. Några av våra konserter kommer även att live sändas. Här ser du programmet!

Nu har själva arbetet på Storkyrkan startat och under torsdagen och fredagen pågår det blötblästring. Samtidigt på marken pågår det snickeriarbeten och säkring av arbetsplatsen.

Blästring pågår

Ladda ned månadsprogrammet för oktober (pdf)

Månadsprogram oktober

Ladda ned månadsprogrammet för oktober (pdf)

Välkommen till Storkyrkan den 5 november kl 18.00.
Anmäl dig här! OBS! Förköp.

Litterära samtal i Storkyrkan: Drömmar och verklighet Tom Alandh

Välkommen till Storkyrkan den 5 november kl 18.00. Medverkande: Tom Alandh, dokumentärfilmare, Johan Kjellman Larsson, författare och Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan och moderator. I samarbete med Gamla stans bokhandel. Anmäl dig här! OBS! Förköp.

En teaterföreställning om kvinnorna och reformationen sedd genom
Kristina Gyllenstiernas ögon, av Vibeke Nielsen Svedman.
Lördag 7 november 2020 kl 16:00 i Storkyrkan. OBS! Föranmälan

Mot tyrannen stå upp

En teaterföreställning om kvinnorna och reformationen sedd genom Kristina Gyllenstiernas ögon, av Vibeke Nielsen Svedman. Lördag 7 november 2020 kl 16:00 i Storkyrkan. OBS! Föranmälan

Här finns samlad information om aktiviteter för barn & ungdomar. Här hittar du körer och aktiviteter för barngrupper och skolor.

Barn & ungdom

Under hösten kommer de Andliga övningarna inte att äga rum på plats i Storkyrkan. Istället kommer de att läggas upp på församlingens hemsida. Varje onsdag, med start den 16 september, kan du tillsammans med Ulf Lindgren gå in i tystnaden och samtala med Gud.

Ignatianska andliga övningar