Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Stockholms domkyrkoförsamling

Välkommen till Storkyrkan, S:t Jacobs kyrka och S:ta Clara kyrka. Welcome to Storkyrkan - Stockholm Cathedral, St Jacobs Church and St Clara Church.

Här kan du ladda ner månadsprogrammet!

April
Mitt i påskglädjen stannar vi upp efter nyheterna om attackerna på Sri Lanka. Vi ber för alla dem som har förlorat nära och kära i attentaten i Sri Lanka.  Gud, låt alla som sörjer känna din närvaro och led dem steg för steg under de kommande dagarna. Låt de skadade ana ditt ljus och ge alla som nu arbetar med katastrofarbetet kraft och hopp. Amen

Gud, vi ber för alla drabbade i Sri Lanka

Mitt i påskglädjen stannar vi upp efter nyheterna om attackerna på Sri Lanka. Vi ber för alla dem som har förlorat nära och kära i attentaten i Sri Lanka. Gud, låt alla som sörjer känna din närvaro och led dem steg för steg under de kommande dagarna. Låt de skadade ana ditt ljus och ge alla som nu arbetar med katastrofarbetet kraft och hopp. Amen

Den största kristna högtiden är påsken vars budskap är att livet är starkare än döden, att den maktlösa kärleken hur ofattbart det än låter och verkar, är starkare än den kärlekslösa makten.

Gudstjänster i påsk

Lär känna bibelns berättelser! Under våren gästas vi av berättaren Anna Agoston som låter oss bekanta oss med olika bibelberättelser. Efter berättelsen finns möjlighet att tala om livsfrågor som kärlek, mod och hopp. Onsdag 24 april kl 10.00–11.00, Själakoret, Storkyrkan.

Moses och uttåget ur Egypten

Välkommen till konserten Klingande gossar lördagen den 27 april kl 15.00 i Storkyrkan. Medverkande körer: Adolf Fredriks Gosskör och Preparandkör, Lunds Domkyrkas Gosskör, Storkyrkans Gosskör och Katarina Gosskör och Sturar.  Entré. Köp dina biljetter här!

Klingande gossar

Välkommen till konserten Klingande gossar lördagen den 27 april kl 15.00 i Storkyrkan. Medverkande körer: Adolf Fredriks Gosskör och Preparandkör, Lunds Domkyrkas Gosskör, Storkyrkans Gosskör och Katarina Gosskör och Sturar. Entré. Köp dina biljetter här!

Lördagen den 27 april kl 18.00-2400 har vi öppet för Kulturnatt. Programmet innehåller visningar och musik. Medverkande under aftonen: Stockholms domkyrkokör, Vox Holmiae, Kristina Ljunggren, Ulf Lindgren, Martin Blomquist och Michael Waldenby. Fri entré. Här ser du det fullständiga programmet!

Kulturnatt i Storkyrkan

Om kärlekens centrala plats och utmaning inom kristen

Kärleken

Om kärlekens centrala plats och utmaning inom kristen tro och kristet liv. Werner G. Jeanrond, professor i dogmatik Söndag 28 april kl 13.00–14.30  Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9.