För skolan

Hösten 2018 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Förhoppningsvis hittar du något som kan intressera och inspirera både dig själv och dina elever. Alla aktiviteter är självklart kostnadsfria.

Teater: Josef och hans bröder

22/9 kl 13.00 – 14.00, Själakoret i Storkyrkan

Storyteller Anna Agoston dramatiserar en av Bibelns kanske mest spännande berättelse om hur det kan vara att ha syskon, att vara rädd och hur bra det känns när man blir vänner igen.

Föranmäl dig här: sth.domkyrko.forsamling@svenskakyrkan.se

Allt du velat fråga om döden – fråga prästen!

6/10 kl 13.00-14.00, Själakoret i Storkyrkan

Kyrkoherden i Järfälla församling, Krister Kapell talar om döden och svarar på frågor som kan komma upp inför Allhelgonahelgen, eller varför inte när som helst i livet. Hur talar man med barn och unga om döden? Hur går en begravning till? Vad händer när vi dör? Varför äter man ofta tårta efter en begravning?

Teater: Adam, Eva och Ormen

9/10 och 11/10 kl 09.30 – 10.30, S:t Jacobs kyrka
Boka föreställningen "Adam, Eva och Ormen"! I ett högt och lekfullt tempo får ni bekanta er med olika karaktärer från Bibeln i denna teaterföreställning. Hur var det nu med Adam, Eva och Ormen? Noak och arken och den där med Kung David och Jesusbarnet...

För låg- och mellanstadiet. Max 50 elever per föreställning.
Föranmäl dig och din grupp här: sth.domkyrko.forsamling@svenskakyrkan.se

Dramatiserad visning:
S:t Göran och draken

18/10,  20/10 och 29/11 kl 09.30 Storkyrkan
Kom och hör om riddaren som befriade prinsessan från drakens hemska gap!
Från 3 till 6 år. Ca 25 min.
Föranmäl dig och din grupp här: sth.domkyrko.forsamling@svenskakyrkan.se

Häng med på Bibeläventyret!

3/11 Själakoret, Storkyrkan kl  13.00 - 14.30

Var med och möt Bibelns berättelser med rörelser, drama och lek tillsammans med Marina Thunholm, Björn Skogsberg och Jenny Salaj.

Varmt välkomna!
Jenny Salaj, domkyrkopedagog/präst

Visning av Storkyrkans orgel

Lyssna och lär om orgeln med sina flera tusen pipor.
För sexårs, låg- och mellanstadiet.

Max 30 elever i varje grupp.
OBS! Boka visning direkt hos domkyrkoorganist
Mattias Wager, e-post: mattias.wager@svenskakyrkan.se

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.