Foto: Louise Linde

För barngrupper och skolan

Välkommen till visningar och teater hösten 2022 i Stockholms domkyrkoförsamling. Här ser du vårt utbud av skolvisningar av Storkyrkan, dramatiserade visningar, orgelvisningar, samtal och teater.

VISNINGAR

Skolvisningar av Storkyrkan

Mitt i Gamla stan ligger Storkyrkan, Stockholms domkyrka, med en rik och spännande historia, vars äldsta delar är från 1200-talet. Här finns den berömda skulpturen S:t Göran och draken, Vädersolstavlan och Ehrenstrahls målning Den yttersta domen. I Storkyrkan, som kallas ”reformationens vagga” förkunnade reformatorn Olaus Petri den nya lutherska läran på 1500-talet. På 1600-talet kröntes drottning Kristina och även teaterkungen Gustav III till kung senare på 1700-talet. Om man ska lära sig något om Stockholms historia kan man helt enkelt inte gå förbi Storkyrkan – de är intimt sammanvävda.

Vi tycker mycket om att berätta om denna fantastiska katedral och allt vad den rymmer av berättelser och händelser från det förflutna, men också om det som sker här idag,

Berättande visningar ca 45 min, dramatiserad visning ca 50 min

För skolklasser, alla åldrar, även gymnasiet och SFI

Anmälan: sabina.koij@svenskakyrkan.se

Allt är avgiftsfritt, men vid utebliven närvaro utan att avboka senast dagen innan debiteras skolan 1000 kr.

Röster i Valven - dramatiserad visning av Storkyrkan

där du får möta spännande gestalter från det förflutna.

Ca 45 min.
För alla åldrar från 10 år.

Datum:  18/10 och 20/10
Tid:  10.00

S:T GÖRAN OCH DRAKEN
S:t Göran och draken Detta är en dramatiserad visning för de yngre barnen, ca 3-9 år. Kom och hör den lite läskiga berättelsen om draken som befriade en hel stad från drakens hemska gap! Legenden om S:t Görans kamp mot draken handlar om de stora frågorna kring gott och ont och berättas på ett fartfyllt och medryckande sätt. Ca 25 min med utrymme för frågor och diskussion efteråt.

Föreskoleklasser: boka för tid, genom Sabina Koij:

Öppen för allmänheten:  22/10
Tid: 12.00

VISNING AV STORKYRKANS ORGEL
Lyssna på Storkyrkans orgelklang och hör om instrumentets egenskaper. För sexårs, låg- och mellanstadiet. (Max 30 elever i varje grupp).

Boka visning direkt hos domkyrkoorganist Mattias Wager e-post: mattias.wager@svenskakyrkan.se

TEATER

ADAM, EVA OCH ORMEN
Följ med på en spännande dramatiserad resa genom de mest kända bibliska berättelserna. Möt det förvirrade paret Adam och Eva som plötsligt inte får bo kvar i Edens trädgård, hjälp Noa hålla koll på hur många djur som ska med i Arken, ta reda på vad som hände efter att Faraos dotter hittade Moses i vassen, lyssna på en av de låtar som kung David skrev när han är tröttnade på att regera.… ja, under resans gång får ni möta många fler av bibelns skiftande och välkända karaktärer.

För låg- och mellanstadiet (men passar egentligen alla åldrar)
DATUM:
11/10 och 13/10
TID: 10.00
PLATS: Storkyrkan

SAMTAL

Fråga om döden!

Kom och ställ alla slags frågor och fundera tillsammans med oss om den oundvikliga och svårbegripliga döden.

Varför dör vi? Hur går en begravning till? Måste vi dö? Får man vara glad fastän någon dött?

Ca 1 timme
För alla åldrar från 8 år.

Datum: 25/10, 26/10 och 27/10
Tid:  10.00