Stockholms domkyrkoförsamling

För skolan

Storkyrkan kan ses som navet för Sveriges historia. Här inleddes reformation på 1500-talet, här stoppades häxprocesserna på 1600-talet, här samlades världens kristna ledare 1925 kring freden. Kom och upplev historiens vingslag med din grupp!

Välkommen till Storkyrkan! Här erbjuder vi visningar och teaterföreställningar för alla åldrar. Våra guider tar dig och din klass på en resa i tiden och förmedlar historia, kultur och religion med humor och allvar så att det talar till oss idag.

Våra programpunkter anpassas efter just din klass/grupp, vad gäller tidslängd och kunskapsnivå. Vi vänder oss även till skolor utanför F-9, såsom SFI-klasser. Alla våra programpunkter är kostnadsfria.

Våra guider/medverkande är verksamma som präster men har varierande bakgrunder - t ex dramapedagog, lärare och skådespelare. Dessutom har de alla fantastiska sångröster.

Visning av Storkyrkan
Att gå in i Storkyrkan är som att kliva in i 700 år av dramatiska händelser. Kom och upptäck riddare och drakar,  änglar och prinsessor under de höga valven.
Passar barn i alla åldrar. Ange ålder på din grupp när du bokar.
Guide:
 Kristina Ljunggren
Visas: torsdagar kl 09.30 veckorna vecka 4-10 + 16-17. (Ej vecka 9)

S:t Göran och draken
Kom och hör om riddaren som befriade prinsessan från drakens hemska gap!
Från 3 till 6 år. Ca 25 min.
Spelas: onsdag 31 jan, onsdag 7 feb och fredag 9 feb kl 09.30

Påskspel i Storkyrkan
I dramatiserad form berättar mamma Maria, Pontius Pilatus m fl om påskens drama.
För mellan-och högstadiet. Max 100 elever per föreställning.
Spelas: tis 13 mars - tors 15 mars kl 10.00

Storkyrkans orge
- visning
Lyssna och lär om orgeln med sina tusen pipor.
För sexårs, låg- och mellanstadiet. Max 30 elever i varje grupp.
Guide: Mattias Wager, domkyrkoorganist
Boka visning direkt hos Mattias Wager genom mail - klicka här

Ni frågar Vi svarar
Under maj månad finns vi i Storkyrkan mellan 09.30-13.00 för att svara på frågor om Storkyrkans historia och om kristen tro.
Vardagar i maj kl 09.30-13.00
Ingen förbokning

Boka så här (gäller ej orgelvisning)
Telefon: 08-723 30 00, mån-tis, tor-fre 09.00–12.00
E-post: info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

Alla visningar och teaterföreställningar är kostnadsfria, vid utebliven närvaro utan att avboka senast dagen innan, debiteras 1000 kr.

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.

Varmt välkommen med din klass/grupp!
Kristina Ljunggren
Ansvarig för Storkyrkan och S:t Jacobs förskole- och skolverksamhet