Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

För barn & skolan

Hösten 2019 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Förhoppningsvis hittar du något som kan intressera och inspirera! Alla aktiviteter är självklart kostnadsfria.

TEOLOGISKA KLANGER FÖR BARN OCH UNGA

• Från herdepojke till kung: Tre torsdagar om David
    Vi bekantar oss med bibelberättelser som vi har gemensamt med våra judiska bröder och systrar. Den populära berätterskan Anna Agoston gästar Storkyrkan även under hösten 2019. Nu berättar
    hon de stora berättelserna om David, herdepojken som blev kung.

Datum:
    5/9  10.00-11.00        David och Goliath

3/10 10.00-11  .00     David och Saul
    7/11 10.00-11.00       David och Salomo
    Själakoret, Storkyrkan, Trångsund 1

För barn upp till 12 år med lärare, pedagoger eller föräldrar.
    Begränsat antal platser.
    Föranmälan till info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

UTFORSKANDE SAMTAL

• Mening i livet: Vägmärken - Att göra gott för andra
    31 augusti 2017 attackerades polismannen Ted Eriksson med kniv  då han fotpatrullerade vid Medborgarplatsen. Han hade millimetrarna på sin sida och klarade sig.

Ted berättar under detta första seminarium på Katedralakademin om händelsen och hur vi kan skapa mening för andra och oss själva genom att bejaka det goda och att sprida omtanke och kärlek istället för hat. Vi får också höra om Dag Hammarskjölds betydelse för honom och varför polisyrket är det bästa som finns.
    Datum: 8/9 13.00 – 14.30 Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9

SAMTAL i rummet

• Allhelgonadagen – Storkyrkan
    ”Vi ses i Nangijala” : Att tala om döden och evighetshoppet
    Under Allhelgonadagen finns Jenny Salaj, domkyrkopedagog och präst i kyrkorummet och svarar på frågor om döden, berättar om gravstenarna och begravningstraditioner förr och nu. För barn och unga med föräldrar. Drop-in.
    Datum: 1/11 kl 12.30-16.00 Storkyrkan

TEATER

• ”ADAM EVA OCH ORMEN”
    I en lekfull och fartfylld föreställning får barnen möta några av de mest kända personerna i den bibliska historien: Adam och Eva (och Ormen), Noak och arken, Kung David och Jesusbarnet med flera.
    För lågstadiet.
    Datum: Tisdag 8 oktober kl 10.00 och 11.00, torsdag 10 oktober kl 10.00 i S:t Jacobs kyrka
    Föranmälan till info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se obs ange vilken tid ni vill gå.
    Avgiftsfritt men avgift utgår vid utebliven ankomst eller avbokning senare än 24 timmar.

VISNINGAR

• Visning av St Göran och Draken - Storkyrkan
    Vi tittar på den berömda statyn av Berndt Notke, lyssnar till legenden om Sankt Göran & Draken och talar om hur vi kan göra för att arbeta för det goda i vår värld. För barn upp till 12 år med medföljande lärare.
    Datum: 4/9, 10/10 och 8/11 kl 09.30-10.30
    Föranmälan till info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

• Visning av Storkyrkans orgel
    Lyssna och lär om orgeln med sina flera tusen pipor.
    För sexårs, låg- och mellanstadiet.
    Max 30 elever i varje grupp.
    OBS! Boka visning direkt hos domkyrkoorganist
    Mattias Wager, e-post: mattias.wager@svenskakyrkan.se

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.