För barngrupper och skolan

Under hösten 2020 sker främst teaterföreställningar och digitala visningar för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

TEATERFÖRESTÄLLNINGAR

Adam, Eva och Ormen!
Vi tar er med på en spännande och fartfylld resa på 40 min genom några av de mest kända bibliska berättelserna. En allmänbildande föreställning med både allvar och humor.
Datum: 13/10, 14/10 och 15/10 kl. 9.00 och 10.00
Var: OBS S:t Jacobs kyrka (vid Kungsträdgården)
Lämpligt för låg- och mellanstadiet
Bokning: info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

Röster i valven!
Möt Gustav Vasa, drottning Kristina, Urban Målare och många andra av de spännande gestalterna i Stockholms och Storkyrkans historia. Ca 45 min. Lämpar sig särskilt för barn från mellanstadieåldern och uppåt och även vuxna.
Datum: 13/10, 14/10 och 15/10 kl. 13.30.
Lämpligt för barn från mellanstadieåldern och uppåt och även vuxna.
Bokning: info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

S:t Göran och Draken!
En dramatisk kortare föreställning där barnen får höra om hur den modige Riddar Göran räddade prinsessan från drakens hemska gap! Ca 25 min. .
För barn från 3 år och uppåt

Datum: Lördagar 26/9, 10/10 och 14/11 kl. 9.30.
För barn från 3 år och uppåt
Var: Storkyrkan
Max 50 personer. Behöver ej bokas.

VISNINGAR

Digitala visningar kommer under hösten.

Visning av Storkyrkans orgel - digital visning kommer under hösten
Följ med på en spännande resa i orgelns fantastiska värld tillsammans med domkyrkoorganist Mattias Wager.
Under hösten 2020 vilar vi denna programpunkt på grund av det rådande läge. Så snart det är möjligt tar vi upp den igen.
Bokning: mattias.wager@svenskakyrkan.se

Julkrubban!
Upplev Storkyrkans fantastiska jullandskap
När: Vardagar 30/11–21/12 kl. 10.00-12.00.
Rullande schema. Sista visning kl. 11.45.

Lämpligt för alla åldrar, årskurser och grupper.
Behöver ej bokas

Vid utebliven närvaro

Allt är kostnadsfritt men vid utebliven närvaro utan avbokning tar vi ut en avgift på 1000 kr.

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.