Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

För barngrupper och skolan

Under våren 2020 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Här hittar du spännande teater, visningar och viktiga samtal! Alla aktiviteter är kostnadsfria.

SAMTAL
Skräddarsy ett samtal om vänskap
Tillsammans med historieberättaren Anna Agoston och prästen Jenny Salaj får er klass ett samtal om vänskap med utgångspunkt i berättelsen om Josef och hans bröder, statyn St Göran och Draken och andra föremål i kyrkorummet.
Hur kan man vara en bra kompis? Vad gör man med jobbiga känslor som missunnsamhet och avundsjuka? Vad kan man göra om nån blir illa behandlad? (2,5h)

Plats: Storkyrkan, Trångsund 1, Gamla stan
Kom när ni kan! Bokning sker senast tre veckor före önskad tid på info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

TEATERFÖRESTÄLLNINGAR
Välkomna på teater om de stora livsfrågorna med er skolklass. Föreställningarna är kostnadsfria men vid sen avbokning (48h) debiteras en avgift.

”Adam Eva och Ormen”
I en lekfull och fartfylld föreställning får barnen möta några av de mest kända personerna i den bibliska historien: Adam och Eva (och Ormen), Noak och arken, Kung David och Jesusbarnet med flera..
För lågstadiet.
Datum: 11/2 kl 9.30 och 10.30
Plats: S:t Jacobs kyrka, Västra Trädgårdsgatan 2
Bokning
sker senast tre veckor innan föreställning på info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se

Påskspel
I dramatiserad form berättar
mamma Maria, Pontius Pilatus
m fl om påskens drama.
För mellan-och högstadiet.
Max 100 elever per föreställning.
Datum: 24/3 9.30 och 10.30
              31/3 9.30 och 10.30
Bokning

VISNINGAR
Sankt Göran & Draken
Kom och se den välkända statyn och lyssna till legenden om Sankt Göran & Draken.

Datum: 4/2, 25/2, 10/3, 14/4 klockan 09.30
Plats: Storkyrkan, Trångsund 1, Gamla stan
Bokning sker senast tre veckor innan avsatt tid på info@stockholmsdomkyrkoforsamling.se
Sen avbokning (48h) debiteras.

Orgelvisningar
Lyssna och lär om orgeln med sina flera tusen pipor.
Orgelvisningarna riktar sig i första hand till för sexårs, låg- och mellanstadiet och är avgiftsfria.

En visning tar 30-60 min, beroende på gruppens önskemål. Max 30 elever i varje grupp.

Datum:
24/1 kl 9.30 och 10.30
14/2 kl 9.30 och 10.30
15/3 kl 9.30 och 10.30
17/4 kl 9.30 och 10.30
15/5 kl 9.30 och 10.30

Bokning sker senast tre veckor före önskad tid.
OBS! Boka direkt hos domkyrkoorganisten
Mattias Wager, e-post: mattias.wager@svenskakyrkan.se

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.