Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

För barn & skolan

Under hösten 2019 sker flera olika aktiviteter för barn och unga i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka. Här hittar du spännande teater, visningar, berättelser och viktiga samtal! Alla aktiviteter är kostnadsfria.

TEATER

• ”ADAM EVA OCH ORMEN”
    I en lekfull och fartfylld föreställning får barnen möta några av de mest kända personerna i den bibliska historien: Adam och Eva (och Ormen), Noak och arken, Kung David och Jesusbarnet med flera.
    För lågstadiet.
    Datum: Tisdag 8 oktober kl 11.00 i S:t Jacobs kyrka
    Föranmälan Föranmäl dig här eller skicka direkt till sth.domkyrko.forsamling@svenskakyrkan.se
    obs ange vilken tid ni vill gå.
    Avgiftsfritt men avgift utgår vid utebliven ankomst eller avbokning senare än 24 timmar.

VISNINGAR

• Visning av St Göran och Draken - Storkyrkan
    Vi tittar på den berömda statyn av Berndt Notke, lyssnar till legenden om Sankt Göran & Draken och talar om hur vi kan göra för att arbeta för det goda i vår värld. För barn upp till 12 år med medföljande lärare.
    Datum: Torsdag 10 oktober och fredag 8 november kl 09.30-10.30
  • Visning av Storkyrkans orgel
    Lyssna och lär om orgeln med sina flera tusen pipor.
    För sexårs, låg- och mellanstadiet.
    Max 30 elever i varje grupp.
    OBS! Boka visning direkt hos domkyrkoorganist
    Mattias Wager, e-post: mattias.wager@svenskakyrkan.se

TEOLOGISKA KLANGER FÖR BARN OCH UNGA

Från herdepojke till kung: Tre torsdagar om David
Denna programpunkt är inställd.

SAMTAL i rummet

Allhelgonadagen – Storkyrkan. ”Vi ses i Nangijala” : Att tala om döden och evighetshoppet Detta evenemang är inställt!

Hitta till storkyrkan och S:t Jacobs kyrka

Hur kommer vi till Storkyrkan?
Enklast tunnelbana eller buss till Gamla stan. Storkyrkan ligger granne med Stockholms slott. Fika kan man göra på Storkyrkans gård. Vi har tyvärr inget fika/lunchrum. Toaletter finns i kyrkan.

Hur kommer vi till S:t Jacobs kyrka?
S:t Jacobs kyrka ligger vid Kungsträdgården med Operan på ena sidan. Enklast är att ta T-bana till T-centralen alt Kungsträdgården. Många innerstadsbussar passerar Kungsträdgården.