Foto: Louise Linde

Arkiv

Här hittar du publicerade händelser och serier bl a Hemliga Koder, Bakom kragen, Bibeltexternas möjligheter och böjligheter etc

Hemliga koder

Kyrkan har under århundraden arbetat med symboler för att peka mot det outsägliga och påminna människan om tillvarons andliga dimensioner. Kyrkliga seder och bruk har samtidigt förändrats under seklernas gång. I en serie om elva korta filmer tar Ulf Lindgren med oss in i kyrkorummet och i sakristians dolda gömmor. Se hela serien här!

Hur har de kristna kyrkorna i Västeuropa reagerat och agerat när krissituationer drabbat samhället? Varför har kyrkorna själva skapat kriser genom att uppmana till terrorhandlingar och mörklägga förtryck?  När har kyrkorna kritiserat sociala orättvisor och när har de skapat kränkande system? Se hela serien här!

Kyrkan i kriser – kriser i kyrkan

Hur har de kristna kyrkorna i Västeuropa reagerat och agerat när krissituationer drabbat samhället? Varför har kyrkorna själva skapat kriser genom att uppmana till terrorhandlingar och mörklägga förtryck? När har kyrkorna kritiserat sociala orättvisor och när har de skapat kränkande system? Se hela serien här!