Konfirmation

Hur kan man tro på Gud? Vem är Jesus och vad gjorde han egentligen? Kan man förlåta någon som gjort något hemskt? Vad är kärlek och måste man vara felfri? Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt. Välkommen till konfirmation 2022-2023!

MinKonfa

Se alla alternativ och anmäl dig på minkonfa.se

MinKonfa är ett sammarbete mellan Adolf Fredriks församling, Finska kyrkan, Gustaf Vasa församling , S:t Matteus församling, Stockholms Domkyrkoförsamling, Tyska kyrkan, och Västermalms församling.

"Rom på sportlovet 2022-23" är inte publicerad

"Grekland, tro hopp och kärlek 2022-2023 Fullbokat" är inte publicerad

"Reko-konfa 2022-2023" är inte publicerad

Sommarläger i fjällen 2023

Adolf Fredriks församling i Stockholm åker på ett långt läger till fjällen under sommaren där gruppen firar midsommar tillsammans.Vi bor nära Åre, i Edsåsdalen, där vi har utsikt över fjällen som formar sig som en hästsko runt dalen.Kvällarna och nätterna är ljusa och vi upplever livet i fjällen under sommaren.Vi varvar undervisning med upplevelser. Tillsammans vandrar vi i fjällen, åker på utflykt och vill man kan man ta ett dopp i en fjällsjö. Kanske får vi också uppleva snö på en bergstopp!

"Konfa efter 16 - Gymnasiekonfa" är inte publicerad

Rom i juni 2022-23

Vi träffas varannan tisdagkväll i Mikaelskapellet, med början i november 2022, då vi firar mässa och lär känna kristen tro och varandra. I början åker vi också på ett helgläger i närheten av Stockholm. Mot slutet av läsningen - i juni 2023 - gör vi en resa till Rom. Där låter vi historiens vingslag bära Bibelns berättelser om den tidiga kristna kyrkan medan vi pilgrimsvandrar genom Roms gränder. Vi utforskar kyrkans ursprung och nutid, besöker antika platser, kyrkor och katakomber. Vi äter av den goda italienska maten och samtalar om tron och våra liv.OBS! Gruppen är nu full. Vi hänvisar till våra andra alternativ: Rom på sportlovet och Rom på höstlovet. Ni kan också anmäla ert intresse till andra konfirmandalternativ i församlingarna runt omkring!Ansvarig präst: Frida Johansson

Sommarkonfa 1 2023

Gruppen är full! Kölista finns.Vill du åka på ett konfirmationsläger fyllt av gemenskap, bad,mysiga kvällar vid lägerelden, lek och samtal om högt och lågt?Följ med under en tid fylld av möten; med dig själv, med nya vänner och med Gud.Det här konfirmationsalternativet är för dig som kanske har mycket för dig under skolterminen, men mer tid på sommaren.Vi träffas några gånger under vårterminen för att lära känna varandra och åker iväg tillsammans till en lägergård och fördjupar oss i frågor kring livet och den kristna vägen.Anmälan öppnar 19 maj!

"Confirmation - in English" är inte publicerad

Rom på höstlovet 2023

OBS, GRUPPEN ÄR FÖR NÄRVARANDE FULL.Vi träffas varannan tisdagkväll i Mikaelskapellet, med början i mars 2023, då vi firar mässa och lär känna kristen tro och varandra. Vi åker också på ett läger över Kristi Himmelsfärd. Vi gör ett avbrott i läsningen för sommaren, och fortsätter sedan på hösten. Mot slutet av läsningen - på höstlovet 2023 - gör vi en resa till Rom. Där låter vi historiens vingslag bära Bibelns berättelser om den tidiga kristna kyrkan medan vi pilgrimsvandrar genom gränderna. Vi utforskar kyrkans ursprung och nutid, besöker antika platser, kyrkor och katakomber, äter god italiensk mat och samtalar om tron och våra liv.Gruppen är dessvärre full. Vi öppnar den igen om det skulle vara så att det blir mer plats längre fram. Till dess hänvisar vi till de andra konfirmandalternativen i våra närförsamlingar!Ansvarig präst: Rebecca Klitgaard Nelsson

Lär känna dig själv under konfirmandtiden

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

TRÄFFAS OFTA ELLER ÅKA PÅ LÄGER
Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

NYA KOMPISAR OCH MER KUNSKAP
Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

läs mer om komfirmation

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.