Konfirmation

En chans att utforska livets stora frågor, ha roligt och lära känna nya vänner! Välkommen till konfirmation 2024-2025!

ALTERNATIV OCH ANMÄLAN

MinKonfa är ett sammarbete mellan Adolf Fredriks församling, Finska kyrkan, Gustaf Vasa församling , S:t Matteus församling, Stockholms Domkyrkoförsamling, Tyska kyrkan, och Västermalms församling.

Anmäl dig här!

ALTERNATIV I STOCKHOLMS DOMKYRKOFÖRSAMLING

Seglingskonfa 2024-2025

Historia, vatten och vandringar!Under mitten av 1200-talet grundades Stockholm och ganska snart byggdes en liten träkyrka som namngavs efter sjöfararnas skyddshelgon, S:t Nicolai. Denna första träkyrka brann ner, men snart stod en ny tegelkyrka på plats, som bit för bit byggdes ut till den katedral som Storkyrkan är idag. Storkyrkan som ligger mellan två stora vatten, Mälaren och Östersjön, bär fortfarande namnet S:t Nicolai och är alltså nästan lika gammal som Stockholm.Under konfirmationstiden träffas vi varannan tisdag i Nicolaisalen i Gamla stan. Vi lär oss om den kristna traditionen, diskuterar viktiga frågor, livets mening, rätt och fel, gott och ont, Gud och människans plats i det stora hela. Vissa av gångerna vandrar vi över till Storkyrkans fantastiska rum genom Gamla stans smala gränder och får små glimtar av Stockholms spännande historia. Vi vandrar ute i naturen och avslutar med att ge oss ut och segla i Stockholms skärgård med skutan Shamrock.I samarbete med Skeppsholmsgården.

Vinterkonfa 2024-2025

Vill du följa med oss till vintriga Järvsö under sportlovet då är det här alternativet något för dig. Vi startar i september och träffas i Nicolaisalen varannan tisdagskväll där vi umgås och lär oss om den traditionen, diskuterar viktiga frågor såsom livets mening, rätt och fel, gott och ont, Gud och människans plats i det stora hela. Vi kommer gå över till Storkyrkan och lära känna det fantastiska kyrkorummet och dess spännande historia.Förutom våra träffar kommer vi också göra en höstvandring i Stockholmsområdet. Under fyra dagar på sportlovet åker vi till Järvsö där det blir dagar med gemenskap, snöaktiviteter och skidåkning. Ingen skidvana krävs. Det kommer finnas skidledare med för alla nivåer, från nybörjare till avancerade åkare.I samarbete med Snösäker/Friluftsfrämjandet.

ALTERNATIV I SAMARBETET MINKONFA

SOKO2 - sommarläger på Vårdnäs

Vi åker på ett klassiskt sommarläger till Vårdnäs! Tillsammans får vi 8 dagar fyllda av gemenskap, funderingar om kristen tro, utflykter, bad, lek och samtal om högt och lågt. En tid av möten med dig själv, med nya vänner och med Gud.Det här konfirmationsalternativet är för dig som kanske har mycket för dig under skolterminerna, men mer tid på sommaren. Kanske vill du åka bort på läger men inte stanna borta så länge? Då är det här alternativet för dig! Vi träffas några gånger under vårterminen för att lära känna varandra och åker sedan i väg tillsammans till en lägergård där vi får fördjupa oss i frågor kring livet och den kristna tron.Startdatum: 28 novemberDatum för träffar: 20 mars och 10 april kl. 16.00 – 18.00 på Hantverkargatan 6. Fler träffar kan tillkomma.Datum för föräldraträff: 22 maj kl. 18.00 i Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka.Datum för läger: 27 juni – 4 juli.Plats: Västermalms församling, Hantverkargatan 6.Kostnad: 0 kr.Antal deltagare: 30.Plats och datum för Konfirmation: 6 juli kl. 11.00 i Kungsholms Ulrika Eleonora kyrkaKontaktperson/Mer info: Helena Larsson, 1helena.larsson@svenskakyrkan.seAnmälan öppnar 21/5.

SOKO1 - sommarläger på Finnåker

Vi åker på ett klassiskt sommarläger och firar midsommar på lägergården Finnåker! Tillsammans får vi 10 dagar fyllda av gemenskap, funderingar om kristen tro, midsommarfirande, bad, lek och samtal om högt och lågt. En tid av möten med dig själv, med nya vänner och med Gud.Det här konfirmationsalternativet är för dig som kanske har mycket för dig under skolterminerna, men mer tid på sommaren. Vi träffas några gånger under vårterminen för att lära känna varandra och åker sedan i väg tillsammans till en lägergård där vi får fördjupa oss i frågor kring livet och den kristna tron.Startdatum: 28 november.Datum för träffar: 13 mars och 3 april kl. 16.00 – 18.00 på Hantverkargatan 6.Datum för föräldraträff: 15 maj kl. 18.00 i Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka.Datum för läger: 14 juni – 23 juni.Plats: Västermalms församling, Hantverkargatan 6.Kostnad: 0 kr.Antal deltagare: 30.Plats och datum för Konfirmation: 29 juni kl. 11.00 i Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka.Kontaktperson/Mer info: Therese Lindborg, therese.lindborg@svenskakyrkan.seAnmälan öppnar 21/5.

Sommarläger i fjällen 2025

Adolf Fredriks församling i Stockholm åker på ett långt läger till fjällen under sommaren där gruppen firar midsommar tillsammans. Vi bor nära Åre, i Edsåsdalen, där vi har utsikt över fjällen som formar sig som en hästsko runt dalen. Kvällarna och nätterna är ljusa och vi upplever livet i fjällen under sommaren.Vi varvar undervisning med upplevelser. Tillsammans vandrar vi i fjällen, åker på utflykt och vill man kan man ta ett dopp i en fjällsjö. Kanske får vi också uppleva snö på en bergstopp!

Några konfirmander med likadana pärlarmband sträcker fram händerna.

Konfirmation i Finska församlingen 2025

Finska församlingen i Gamla stan är tvåspråkig, svenskan och finskan går hand i hand. Inga språkkrav finns för våra konfirmander, vilket betyder att språket inte ska vara något hinder för att kunna delta i konfirmationen. Tvåspråkighet är snarare en specialitet och erbjuder möjlighet att fördjupa förståelsen om sina rötter och sin identitet i den sverigefinska kontexten.Samtal, samvaro, lek och musik är viktiga delar i konfirmationsundervisningen. Konfirmation i Finska församlingen är en fin möjlighet att träffa och lära känna andra sverigefinska ungdomar!

En liten väg leder upp till ett fristående klocktorn i rött tegel.

Konfirmation på Essingen

Vem är Gud för mig? Hur är vi bra människor? Varför finns det ondska i världen?Det här är ett alternativ för dig som inte vill åka på bort läger.Vi träffas i Essinge kyrka varannan vecka samt några söndagar under vårterminen. Vi utforskar den kristna tron och lär oss mer om varandra och om oss själva. Det här är gruppen för dig som söker ett sammanhang där man träffas regelbundet men inte sover borta. Under påsklovet 2025 träffas vi dagtid eller kvällstid under några dagar.Startdatum: 28/11.Datum för träffar: 22/1 2025, 5/2, 19/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4, 7/5, 21/5, 4/6 kl. 18.00-20.00 i Essinge kyrka.Adress: Essinge kyrkväg.Vi träffas även en söndag i månaden och firar mässa tillsammans och har sedan undervisning. Information om de datumen kommer i välkomstbrevet.Datum för träffar under påsklovet: 13 -16 april.Plats: Västermalms församling, Essinge kyrka.Kostnad: 0 kr.Antal deltagare: 20.Plats och datum för Konfirmation: 8 juni, Essinge kyrka.Kontakt/Mer info: vastermalm.ungdom@svenskakyrkan.seAnmälan öppnar 21/5.

Berlinkonfirmation

Vad är en människa? Varför finns ondska? Hur kan vi prata om Gud? Vem är Gud?Berlinkonfirmandgruppen träffas under höstterminen och början av vårterminen. Tillsammans funderar vi på den kristna tron, du kommer lära känna nya människor och få fundera på livsfrågor. I det här konfirmationsalternativet vill vi särskilt belysa människovärde så många av våra utgångspunkter kommer att ligga i det.På höstlovet reser vi till Berlin, där vi varvar undervisning och utforskande av staden. Vi kommer att besöka Svenska kyrkan i Berlin, besöka koncentrationslägret Sachsenhausen och åka till Wittenberg.Startdatum: 12/9.Datum för träffar: 12/9, 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 28/11, 16/1-2025, 30/1 på Hantverkargatan 6 kl. 16.00 - 18.00.Datum för resa: 26/10- 1/11.Plats: Västermalms församling, Kungsholms Ulrika Eleonora kyrka.Kostnad: 0 kr.Antal deltagare: 25.Plats och datum för Konfirmation: 9 februari Kungsholms Ulrika Eleonora kyrkaKontaktperson/Mer info: Helena Larsson 1helena.larsson@svenskakyrkan.seAnmälan öppnar 21/5.

Klassiskt sommarläger 2025

Här får du möjlighet att lära känna nya vänner och prata om livet i en trygg gemenskap. Vi spenderar en sommarvecka på den vackra lägergården Marielund på Ekerö där vi badar, leker, vandrar och umgås vid lägerelden. Tillsammans utforskar vi meningen med livet och vad bibelns berättelser, tron och kyrkan kan spela för roll. Det du tänker på och det du tycker är viktigt i livet är grunden för våra samtal!

Gymnasiekonfa 2025

Blev konfirmationen inte av när du var 14-15 år?Nu finns chansen för dig som går på gymnasiet att konfirmeras med andra som också går på gymnasiet.Vi träffas intensivt i några månader och går sedan på en vandring tillsammans.Vi vandrar genom ett böljande landskap och längst porlande vattendrag.Under gymnasiekonfirmandtiden formar vi tillsammans vår tid, samtalen och innehållet. Vi fördjupar vår kunskap och pratar om livet och tron utifrån de frågor och funderingar som finns i gruppen.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.