Stockholms domkyrkoförsamling

S:ta Clara kyrka

En kyrka i Klarakvarteren. Nära T-centralen. Med lunchmusik varje fredag och aftonmusik varje lördag. Öppet sö-fre 10-17, lördagar 17-19.30

Varje fredag kl 12 kan du lyssna på lunchmusik i Klara kyrka. Och varje lördag kan du gå på aftonmusik kl 18. Ofta klingar den historiska Åkerman & Lund-orgeln, men det kan också vara en sång- eller ett annat slags instrumentalkonsert.

I dag är Klara kyrka känd för det stora sociala och diakonala arbete som bedrivs på Sergels torg och de soppluncher som dagligen delas ut till behövande. Sedan 2009 bedriver Föreningen S:ta Clara kyrka verksamheten i kyrkan. Det är en gudstjänstfirande gemenskap inom EFS, Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, en väckelserörerelse inom Svenska kyrkan.

Stockholms domkyrkoförsamling ansvarar för den regelbundna musikverksamheten.

Läs mer om S:ta Claras historia här.