Stockholms domkyrkoförsamling

Organister och körledare

Från vänster: Gregory Lloyd, Mattias Wager, Elisabeth Ljunggren Kurbany, Michael Waldenby, Mikael Wedar samt Gary Graden
Bild: Louise Linde

Från vänster:  Gregory Lloyd, Mattias Wager, Elisabeth Ljunggren Kurbany, Michael Waldenby, Mikael Wedar samt Gary Graden.

Gary Graden är domkyrkokantor och leder S:t Jacobs Kammarkör och Storkyrkans Vokalensemble. Med sina körer turnerar han regelbundet, beställer och framför ofta ny musik och har spelat in ett stort antal CD-skivor. Han är verksam som dirigent och lärare runtom i världen.

Mattias Wager är domkyrkoorganist i Storkyrkan sedan 1 juli 2011. Han är internationellt verksam som konsertorganist och leder ofta master classes i orgelspel, gudstjänstspel och improvisation. Han har ett brett musikaliskt fokus där bland annat improvisation, spontant musicerande, tar stor plats. Mattias Wager är även ledamot i Kungl Musikaliska akademien.

Michael Waldenby är vice domkyrkoorganist i församlingen och leder Stockholms domkyrkokör. Han är, förutom organist och körledare, även kompositör och författare.  Som kompositör har Michael en förkärlek för det senromantiska. Michael Waldenbys orkester- och sångverk framförs både i Sverige och internationellt.

Gregory Lloyd leder sedan 2011 Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör. Efter studier på Northern College of Music i Manchester verkade han en tid som lärare i England. Till Sverige flyttade Gregory Lloyd 2003 då han utsågs till organist i Katarina församling.

Mikael Wedar dirigent och körledare för S:t Jacobs Vokalensemble. Mikael är utbildad i dirigering, piano och sång vid Kungliga Musikhögskolan. Han har även en bakgrund som körsångare, organist och lärare vid Stockholms Musikgymnasium.

Elisabeth Ljunggren Kurbany leder barn- och flickkörerna. Elisabeth tog sin Bachelor of Music i sång vid Trinity College of Music, London. Efter avslutade studier kompletterade hon med en pedagogisk påbyggnadsexamen för musiker vid Kungliga musikhögskolan. Elisabeth är även verksam som sångerska och sångpedagog. Läs mer här om barn- och flickkörerna.