Våra musiker

Möt våra spännande musiker som är verksamma inom församlingen!

Mattias Wager domkyrkoorganist och Johan Hammarström vice domkyrkoorganist. Foto: Louise Linde

Gary Graden är domkyrkokantor och leder S:t Jacobs Kammarkör och Storkyrkans Vokalensemble. Med sina körer turnerar han regelbundet, beställer och framför ofta ny musik och har spelat in ett stort antal CD-skivor. Han är verksam som dirigent och lärare runtom i världen. 

Johan Hammarström tillträder som biträdande domkyrkoorganist och dirigent för Stockholms domkyrkokör. Närmast kommer Johan från Västerås domkyrka där han verkade som domkyrkoorganist, körledare och dirigent.
Johan bedriver även en aktiv verksamhet vid sidan av församlingsarbetet som organist, ackompanjatör och dirigent. Han har som orgelsolist spelat bl a i King’s College Chapel (Cambridge), Nidarosdomen i den internationella konsertserien på den nyrestaurerade Steinmeyerorgeln (Trondheim), S:t Paul’s Cathedral (London), Aarhus domkirke, S:t Albans Cathedral och på Konserthuset i Stockholm. På listan över kommande orgelkonserter står bl a flertal konserter i England, Tyskland samt i Notre-Dame de Paris. Förutom att ha dirigerat ett flertal uruppföranden i olika körer har han undervisat i kördirigering vid Musikhögskolan i Örebro. Numera är han knuten till Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola, där han undervisar i orgel.

Mattias Wager är domkyrkoorganist i Storkyrkan sedan 1 juli 2011. Han är internationellt verksam som konsertorganist och leder ofta master classes i orgelspel, gudstjänstspel och improvisation. Han har ett brett musikaliskt fokus där bland annat improvisation, spontant musicerande, tar stor plats. Mattias Wager är även ledamot i Kungl Musikaliska akademien.

Gregory Lloyd leder sedan 2011 Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör. Efter studier på Northern College of Music i Manchester verkade han en tid som lärare i England. Till Sverige flyttade Gregory Lloyd 2003 då han utsågs till organist i Katarina församling. 

Mikael Wedar dirigent och körledare för S:t Jacobs Vokalensemble. Mikael är utbildad i dirigering, piano och sång vid Kungliga Musikhögskolan. Han har även en bakgrund som körsångare, organist och lärare vid Stockholms Musikgymnasium.  

Elisabeth Ljunggren Kurbany leder barn- och flickkörerna. Elisabeth tog sin Bachelor of Music i sång vid Trinity College of Music, London. Efter avslutade studier kompletterade hon med en pedagogisk påbyggnadsexamen för musiker vid Kungliga musikhögskolan. Elisabeth är även verksam som sångerska och sångpedagog. Läs mer här om barn- och flickkörerna.

Helene Stureborg kommer att leda Storkyrkans Kammarkör från och med hösten 2023. Se nedan för provsjungning och introduktion.

Välkommen Helene Stureborg!

Vi välkomnar Helene Stureborg till musiken inom Stockholms Domkyrkoförsamling med stor glädje. Helene har en imponerande bakgrund som musiklärare, dirigent och körledare, och hennes erfarenhet och kompetens kommer att bidra till musiklivet i församlingen. Till hösten startar Helene Storkyrkans Kammarkör för unga sångare mellan 17 och 26 år. Här finns en länk till provsjungningar i maj.