Foto: Eget

Körer

Här hittar du information om våra körer - från barn till vuxna!

S:t Jacobs Kammarkör
S:t Jacobs Kammarkör bildades 1980 och och har sedan 2011 både S:t Jacobs kyrka och Storkyrkan som hemvist. Repertoaren består av a cappella verk från flera epoker och större verk för kör och orkester. Kören har spelat in över 20 CD skivor, bl a Bachs samtliga motetter och Johannespassionen, och beställt/uruppfört över 70 verk av svenska och utländska tonsättare. Kammarkören turnerar regelbundet, senast till festivaler i Rom, Perugia och Assisi, och har vunnit ett stort antal priser inklusive European Grand Prix for Choral Singing. Hemsida:  www.sjkk.se 
Leds av Gary Graden

S:t Jacobs Vokalensemble fd S:t Jacobs Ungdomskör
S:t Jacobs Vokalensemble bildades hösten 2007 och leds av Mikael Wedar. Kören har specialiserat sig på a cappella musik från 1900-talet. I mars 2014 vann S:t Jacobs Ungdomskör European Grand Prize i Debrecen, Ungern, efter att ha kvalificerat sig vid Tolosa Choir Competition i Spanien.
http://www.sjve.se

Stockholms domkyrkokör Stockholms domkyrkokör, som leds av Johan Hammarström, kännetecknas av varm, romantisk, fyllig, kraftfull och inte minst dramatisk klang. Kören framför gärna verk av Brahms, Verdi, Rossini och wienklassikerna samt av svenska, tyska och engelska romantiker. På repertoaren står ibland även verk av mindre kända kompositörer - ett sätt för kören att bidra till att bredda det musikaliska utbudet i Stockholm. www.domkyrkokoren.se


Storkyrkans barnkör & flickkör
Storkyrkans barnkör & flickkör leds av Elisabeth Ljunggren Kurbany. Barnkörens medlemmar är mellan 5 och 10 år gamla och flickkörens medlemmar är mellan 10-16 år gamla. Körena har haft konsert med Georg Riedel, framfört barnmusikaler, medverkat i Gamla Stans levande julkalender, Lucia i Storkyrkan och sjungit för organisationen ECPAT.

Storkyrkans Gosskör fd Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör
Storkyrkans Gosskör är en institution med rötter i 1600-talet. Medlemmarna är mellan sju och trettio år. De vuxna sångarna framträder ibland som manskören Schola Sancti Jacobi. Kören leds av Gregory Lloyd.   http://www.skgk.se/

Storkyrkan Kammarkör 
För unga sångare 17-26 år, startar denna höst sitt första verksamhetsår. Kören leds av Helene Stureborg. Ett fyrtiotal vokalt välutbildade ungdomar, med i många fall förvånansvärt stor erfarenhet, ska framöver ta sig an både kända klassiker såväl som ny och utmanande repertoar. Med bakgrunder i musikklasser, Stockholms Musikgymnasium och med pågående musikutbildningar, bland annat på Kungl Musikhögskolan, är de väl rustade att bjuda sin kommande publik på lysande konsertupplevelser. Vi hoppas att Du i framtiden vill kunna säga: Jag var där!

Konstellationer:
Storkyrkans Vokalensemble
Storkyrkans Vokalensemble består av ett varierande antal sångare beroende på varje enskilt projekts olika krav. Den framför musik för mindre ensemble i gudstjänst och konsert. Musik av renässansens och barockens mästare samt av nutida tonsättare står på ensemblens program. 


WÅG

Trion Wager Åstrand Graden bildades för att utforska nya sätt att kommunicera musikaliskt med publiken. Gregoriansk sång möter popmusik, kammarmusikaliska uttryck bryts mot avant-gardeinfluerad happening. Det bärande inslaget är improvisation i såväl fri som tematisk form och inte minst improviserade arrangemang.

Körer söker

Storkyrkans Gosskör söker korister till gosstämmorna.

Storkyrkans ungdomskör bildades hösten 2018 och verkade inom församlingen fram till och med tidig vår 2023. Kören bestod av ca 50 ungdomar i åldern 15-16 år, de allra flesta med ett förflutet i musikklasser i Stockholmsområdet. Körens repertoar var bred och spänner över flera århundraden. Sommaren 2019 åkte kören till Storbritannien på sin första turné för att bl a delta i 10-årsjubilerande Barnsley Youth Choirs festkonsert och ge workshops. I juni 2022 var kören i Berlin och gav konserter och deltog i workshops. Kören leddes av Tony Margeta.