Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Stockholms domkyrkoförsamling Besöksadress: Stortorget 1, 11129 Stockholm Postadress: BOX 2122, 10313 STOCKHOLM Telefon:+46(8)7233000 E-post till Stockholms domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Någon att prata med

När livet går sönder, när sjukdom, död, skilsmässa eller svek drabbar, när livet känns meningslöst och tomt eller när ensamheten blir en plåga, då är det viktigt att tala med någon.

Inte för att andra kan förändra verkligheten utan för att vi människor mår bättre när vi får tala, när vi känner att andra lyssnar, när vi får hjälp att byta perspektiv. För det finns alltid en väg vidare.

Jourtelefoner

Ringer du Jourhavande präst så svarar en präst i Svenska kyrkan. Prästen har absolut tystnadsplikt och dit kan du ringa även om du inte är medlem i kyrkan, ser dig ser som kristen eller har religiösa frågor. 
Ringer du till finska telejouren får du prata med en medmänniska på ditt hjärtas språk, ditt modersmål, om det som tynger dig.

Mer information om dessa jourtelefoner, samiska krisnätverket,  och till exempel universitets- och sjukhuskyrkan samt Svenska kyrkans familjerådgivning når du genom att klicka på 112-rutan till höger.  

Arbetet mot sexuella övergrepp

Svenska kyrkan arbetar för ett samhälle och en kyrka där inga övergrepp sker. Ändå är det så att ibland sker det som inte får ske.

Läs mer och finn kontaktpersoner genom att klicka på denna länk.

Jourhavande medmänniska

 Jourhavande medmänniska är en ideell förening. Ringer du hit får du prata med en medmänniska. Alla arbetar ideellt.

Läs mer om Jourhavande medmänniska genom att klicka på denna länk.