Svenska kyrkan Sollentuna

TACK FÖR ATT DU ÄR MEDLEM

Ida Östensson & Thor Rutgersson kommer till KULTUREBERG 6/10

Vad skulle du vilja prata om, om ingen dömde? Med utgångspunkt ur den frågan kommer Ida och Thor prata om machokultur, normer, sexuellt våld och jämställdhet.

Bokrelease i Kummelby kyrka 24/10

BÄTTRE ÄN VI TRODDE är titeln på Gita Anderssons nyutkomna bok som är i centrum den här kvällen. Den handlar om Gitas egen livsresa från andlig sökare inom New Age-rörelsen, till att bli präst.

Höstlovsläger

Höstlovsläger på Drakudden med övernattning mellan 31/10-2/11 för alla som är födda 2009–2013.

Stipendium för unga

Är du mellan 12-25 år och bosatt i Sollentuna kommun kan du söka stipendium senast 31 oktober ur Brit af Klerckers ungdomsfond.

Sollentuna kyrkogårdsslinga

-en promenadstig för kropp och själ. Åtta stationer med texter för eftertanke.

SKICKA IN DIN PSALM

Nu förbereds en revision av Den svenska psalmboken 1986, ett arbete som kommer att ta flera år. Inom ramen för arbetet söker vi nya psalmer. Var med i vår workshop som avslutas med psalmkonsert.

PREP - Friskvård för parrelationen

I oktober startar en kurs för er som vill fördjupa er relation. Kursen ger verktyg för varaktig kärlek samt redskap för att kunna hantera konflikter som oundvikligen uppstår i en parrelation. Företräde ges till boende i Sollentuna.

Edsbergskyrkan fyller 50 år

Välkommen att fira med oss!

Församlingens nyhetsbrev

Här får du uppdateringar om vad som händer i församlingen. Vill du prenumerera? Anmäl dig här. Du kan också läsa alla publicerade nyhetsbrev.

Gudstjänster och andakter

Välkommen att fira gudstjänst i någon av våra kyrkor eller digitalt på Facebook och Instagram.

Vuxenverksamhet

Sollentuna församling erbjuder det mesta för de flesta! Här hittar du något som passar för dig, vare sig du är intresserad av caféer och mötesplatser, samtal om livets små och stora frågor.

Barn, ungdomar och familj

Vi har många aktiviteter för barn i olika åldrar. Är du förälder, mor- eller farförälder och vill prata, umgås och fika är du också välkommen.

Café Blå

Café Blå är en mötesplats i lugn och vilsam miljö, med möjlighet att umgås med andra. Lättare luncher onsdag till fredag.

Kontakta oss

Vi bokar dop, vigsel och begravningar. Du välkommen att ringa eller mejla. Här hittar du också kontaktinformation för anställda och förtroendevalda.

Musik och konserter

Musik och konserter i våra kyrkor under höst och vår 2022.

Konfirmation

Här kan du se våra konfirmationsalternativ 2022-2023. Sista dag för anmälan är 4/9.

Dop

I dopet rör Gud vid människan och bekräftar att hon är älskad. Här kan du boka ditt eget eller ditt barns dop. Läs mer och boka här!

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka i Sollentuna församling.

Begravning och kyrkogårdar

Här får du svar på frågor om begravning, kyrkor, kapell.

Någon att prata med

Om du behöver prata med någon eller kanske ta en fika digitalt, kan du ringa en präst eller en diakon. I församlingen finns även familjerådgivare och legitimerade psykoterapeuter som du kan boka en samtalstid med. Jourhavande präst har öppet alla kvällar kl. 21.00–06.00.

GDPR

GDPR utläses General Data Protection Regulation och är en lag som gäller över hela EU från och med 2018-05-25. Översatt till svenska så blir GDPR Dataskyddsförordningen. I Sverige ersätter GDPR Personuppgiftslagen (PUL).

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du möjliggör att vi kan fira gudstjänster, ordna mötesplatser, hjälpa medmänniskor i Sollentuna och i utlandet, ha barn- och ungdomsaktiviteter, musikverksamhet, bevara kyrkorna och mycket mera.