Begravning

Här kan du läsa om hur en begravning går till, olika sätt att gravsättas med mera.

Olika gravsättningar

På Sollentunas kyrkogårdar finns följande gravsättningsmöjligheter.

Turebergskyrkans bårtäcke.

Låna bårtäcke

Församlingen lånar ut bårtäcke vid begravningen i någon av våra kyrkor eller kapell.

Lokaler att låna/hyra

Vi bjuder medlemmar i Svenska kyrkan Sollentuna på lokalhyra i samband med dopkaffe. Vi hyr även ut vissa lokaler till sammanträden och andra möten.

Begravningsombud

Kontakta gärna Länsstyrelsens begravningsombud vid frågor som rör personer som avlidit som inte är medlemmar i Svenska kyrkan.

Begravningsavgiften

Alla som har inkomst i Sverige betalar en begravningsavgift.

Sök efter gravsatta

Här kan du söka efter gravsatta på kyrkogårdar hos för närvarande 42 kyrkogårdsförvaltningar.

Silverdals krematorium

Silverdals krematorium renoverades 1999 och är ett av de modernaste i landet

Någon att prata med

Om du behöver prata med någon eller kanske ta en fika digitalt, kan du ringa en präst eller en diakon. I församlingen finns även familjerådgivare och legitimerade psykoterapeuter som du kan boka en samtalstid med. Jourhavande präst har öppet alla kvällar kl 21.00–06.00.

Vanliga frågor om begravning

Här hittar du en samling av vanliga frågor om begravning.

Hur går en begravning till?

När döden kommer nära är det ofta många frågor som behöver svar. En del svar kan du få i samråd med din kyrka, präst, musiker och begravningsbyrån.

Begravning för den som inte tillhör Svenska kyrkan

När en person som inte är medlem i Svenska kyrkan ska begravas måste den församling, som den avlidne var skriven i, kontaktas.

Sorgegrupper

Vi samtalar om våra erfarenheter om sorg. Du får stöd och redskap att hantera sorgen. Vi har grupper för barn, ungdomar och vuxna.

Här kan du läsa mer om de bestämmelser som finns kring begravning i Sollentuna församling: Begravningspastoral (PDF, 18kb)