Foto: Camilla Belusa

Begravning och kyrkogårdar

Här får du svar på frågor om begravning, kyrkor, kapell.

Bokning av begravning/gravsättning

Bokning av begravning och gravsättning av kista

Tfn 08-505 514 00
Måndag- Fredag 09.00-16.00.
Lunchstängt mellan 12.00-13.00
E-post: sollentuna.bokning@svenskakyrkan.se

Kyrkogårdsexpeditionerna

Gravsättningar av urna och övriga kyrkogårdsärenden
Måndag - fredag: 9.00-11.30
Tfn: 08-505 513 16
Susanne Lindqvist, assistent begravningsenheten i Silverdal
E-post: Susanne Lindqvist - EJ I TJÄNST
Cecilia Jensen, assistent begravningsenheten i Sollentuna
E-post: Cecilia Jensen

Aktuellt från Svenska kyrkan Sollentuna

Informationsskrift om hur begravningar fungerar i Sverige

Publicerad:

Här kan du beställa broschyr på svenska eller ladda ner PDF på engelska och arabiska.

Återbruka gravstenar - ett bra miljöval

Vid återbruk minskar nybrytning av sten samt att det blir färre transporter från utlandet. Vi har gravstenar för återbruk både på Sollentuna kyrkogård och Silverdals griftegård. Missa inte filmen.

Faktura för rabattskötsel

I dessa dagar skickar begravningsenheten i Sollentuna församling ut fakturor för blommor och skötsel av rabatter.

Begravning

Här kan du läsa om hur en begravning går till, olika sätt att gravsättas med mera.

Gravrättsinnehavare sökes

Sollentuna församling håller på att komplettera gravboken och behöver hitta aktuella gravrättsinnehavare till gravplatserna. Gravrätter utan innehavare återgår till upplåtaren, därför är det viktigt släktningar eller närstående hör av sig till begravningsenheten.

Kyrkogårdar/begravningsplatser

I församlingen finns tre kyrkogårdar – Sollentuna kyrkogård i Norrviken, Silverdals griftegård i Silverdal och den nybyggda begravningsplatsen vid S:t Eriks kyrka som invigdes i december 2017

Kyrkor, kapell och lokaler

Här kan du läsa om våra kyrkor och kapell. Se dig runt i kyrkorna med hjälp av våra VR-filmer.

Silverdals krematorium

Silverdals krematorium renoverades 1999 och är ett av de modernaste i landet

Sök efter gravsatta

Här kan du söka efter gravsatta på kyrkogårdar hos för närvarande 42 kyrkogårdsförvaltningar.