Foto: Joakim Carlström /IKON

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka i Sollentuna församling.

Bokning av vigsel

Du kan boka vigsel här på hemsidan. Du väljer du kyrka, datum och tid genom att klicka på ”hitta lediga tider” i rutan Boka bröllop nedanför. Du kan också ringa 08-505 514 00 eller skicka din förfrågan via mejl
Måndag- Fredag 09.00-16.00.
Lunchstängt mellan 12.00-13.00

Om ni bokar långt innan vet vi inte alltid vilken präst som ska viga er eller musiker som ska spela, men det får du veta i god tid. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att få gifta er i kyrkan.

Kostnader
Vigsel i Svenska kyrkans ordning är kostnadsfri. Har ni särskilda önskemål som medför extra kostnader för församlingen, får ni komma överens om dem med prästen och själva bekosta dem.

Steg för steg – så går det till att gifta sig

För att få gifta sig i Svenska kyrkan – eller i Svenska kyrkans ordning – krävs att åtminstone den ena parten är medlem i Svenska kyrkan.

Var kan vi gifta oss?

Här hittar du information om var du kan gifta dig i Sollentuna församling.

Vanliga frågor om bröllop

Vad innebär vigseln? Hur planerar vi vigseln?

Brudkronor att låna

Församlingen har flera olika brudkronor att låna ut.

Lokaler att låna/hyra

Vi bjuder medlemmar i Svenska kyrkan Sollentuna på lokalhyra i samband med dopkaffe. Vi hyr även ut vissa lokaler till sammanträden och andra möten.

Kontakta oss

Vi bokar dop, vigsel och begravningar. Du välkommen att ringa eller mejla. Här hittar du också kontaktinformation för anställda och förtroendevalda.