Svenska kyrkan Sollentuna

Kyrkorådets kyrkogårdsutskott

Kyrkorådets kyrkogårdsutskotts ansvarsområde är begravnings-verksamheten som finansieras av begravningsavgiften.

Kyrkorådets kyrkogårdsutskotts ansvarsområde är begravningsverksamheten som finansieras av begravningsavgiften. Kyrkorådets kyrkogårdsutskott tillsätts av Kyrkorådet och består av 4 ordinarie ledamöter samt tre ersättare. Med närvaro- men inte beslutanderätt deltar dessutom ett begravningsombud som utses av länsstyrelsen på förslag av kommunen. Länsstyrelseombudet skall vara garant för att de icke kyrkotillhörigas intressen i begravningsfrågor tillgodoses. Till och med 2013-12-31 hanterades kyrkogårdsfrågorna av Tekniska nämnden.

Ledamöter och ersättare mandatperioden 2014-2017

Stig Nyman, S, 070-667 17 76