Sollentuna hjälpförening

Hjälp oss att hjälpa! Sollentuna hjälpförening hjälper människor i nöd som bor i Sollentuna kommun. För att kunna utföra detta arbete behöver vi fler månadsgivare. Behöver du hjälp? Här hittar du information om hur du ansöker om stöd.

Om du stödjer vårt arbete med en gåva, hjälper du en medmänniska i nöd. Du kan också bli månadsgivare. Det finns många som inte får livet att gå ihop av flera orsaker. Sollentuna hjälpförening kan bistå med ekonomisk stöttning.

Sollentuna Hjälpförening bildades 1922 och har till uppgift att genom församlingens diakoner hjälpa människor, som är i behov av ett tillfälligt ekonomiskt stöd.   

Sollentuna är en rik kommun, trots detta finns det många människor som inte får ekonomin att gå ihop.

Det kan vara ensamstående föräldrar, människor som blivit utförsäkrade, arbetslösa eller sjukskrivna. Är man i den situationen finns det en möjlighet att ansöka om ett mindre tillfälligt ekonomiskt stöd från Sollentuna hjälpförening.

Det kan till exempel handla om att få hjälp med att köpa ett par skor, lite extra pengar för att få råd att göra något roligt med sina barn, en kasse med matvaror eller hjälp med att betala avgiften till tonåringens idrottsförening. Det är inga stora ekonomiska summor det handlar om, men viktiga.

Hjälp oss att hjälpa – ge en gåva! 

Sollentuna Hjälpförening är i stort behov av månadsgivare. Hjälpföreningen samlar också in pengar genom kollekter i våra församlingskyrkor, insamlingskampanjer - såsom sponsring vid julklappsinslagning i Sollentuna Centrum veckan innan jul(vi återkommer om detta blir möjligt att genomföra i år), men också genom bidrag från enskilda personer och företag.

Gåva
Swish 123 287 07 98
Plusgiro 13 70 15-4
Allt du skänker kommer till de som behöver det mest.
Ladda ner gåvobevis att ge bort i present.

Ladda ner gåvobrev

Månadsgivare
Nordea bankkontonr
3273 21 64895

Ditt bidrag gör skillnad och går oavkortat till dem som bäst behöver stöd.

Hur ansöker man om hjälp?

Du tar kontakt med Sanni Juntunen för att ansöka om hjälp. Hon jobbar på onsdagar och du hittar hennes kontaktinformation genom att följa länken nedanför. Det finns möjlighet att ansöka två gånger per år och du bokar tid hos en diakon i god tid före den 15 maj respektive den 15 november. Diakonen behöver se och kopiera din senaste inkomstdeklaration, en förteckning över fasta utgifter och inkomster och ett så kallat familjebevis, som man beställer genom Skatteverket.

Du klickar här för Sanni Juntunens kontaktinformation, blankett för ansökan och mer information.


Du kan också ringa församlingens växel, tfn 08-505 513 00 och fråga efter diakon.

Ytterligare en möjlighet är att kontakta Sollentuna hjälpförening
sollentuna.hjalpforening@svenskakyrkan.se

 

 Sollentuna hjälpförening

Ordförande
Susanne Davidson
Tfn: 0733-928186

Ansvarig diakon
Emma Grennard
Tfn: 08-505 514 07

Kontakt för ansökningar
Sanni Juntunen
Tfn: 08-505 514 08