Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Sollentuna hjälpförening

Bli månadsgivare och hjälp en medmänniska i nöd! Det finns många som inte får livet att gå ihop av flera orsaker. Sollentuna hjälpförening kan bistå med ekonomisk stöttning.

Sollentuna Hjälpförening bildades 1922 och har till uppgift att genom församlingens diakoner hjälpa människor, som är i behov av ett tillfälligt ekonomiskt stöd.

Sollentuna är en rik kommun, trots detta finns det många människor som inte får ekonomin att gå ihop.

Det kan vara ensamstående föräldrar, människor som blivit utförsäkrade, arbetslösa eller sjukskrivna. Är man i den situationen finns det en möjlighet att ansöka om ett mindre tillfälligt ekonomiskt stöd från Sollentuna hjälpförening.

Det kan till exempel handla om att få hjälp med att köpa ett par skor, lite extra pengar för att få råd att göra något roligt med sina barn, en kasse med matvaror eller hjälp med att betala avgiften till tonåringens idrottsförening. Det är inga stora ekonomiska summor det handlar om, men viktiga.

Hjälp oss att hjälpa – ge en gåva!

Sollentuna Hjälpförening samlar in pengar genom kollekter i våra församlingskyrkor, insamlingskampanjer - såsom sponsring vid julklappsinslagning i Sollentuna Centrum veckan innan jul, men också genom bidrag från enskilda personer och företag.

Sätt gärna in en gåva på pg 13 70 15-4 eller

swisha till 123 2870798.

Ditt bidrag gör skillnad och går oavkortat till dem som bäst behöver stöd.

Hur ansöker man om hjälp?

Du ansöker genom att boka tid för träff med diakonen i distriktet, där du bor. I Sollentuna församling finns fyra distrikt: Kummelby, Edsberg, Tureberg samt Sollentuna kyrkas distrikt. Det finns möjlighet att ansöka två gånger per år och du bokar tid hos en diakon i god tid före den 15 maj respektive den 15 november. Diakonen behöver se och kopiera din senaste inkomstdeklaration, en förteckning över fasta utgifter och inkomster och ett så kallat familjebevis, som man beställer genom Skatteverket.

Du kan också ringa församlingens växel, tfn 08-505 513 00 och fråga efter diakonen i ditt distrikt.

Ytterligare en möjlighet är att kontakta Sollentuna hjälpförening

sollentunahjalpforening@svenskakyrkan.se

Sollentuna hjälpförening