Rommele pastorat är den södra utposten av Trollhättans kommun och sträcker sig från Göta Älv i väster till Kobergs ägor i öster. Pastoratet består av Fors-Rommele och Upphärads församlingar, och tillhör Skara stift.

Hitta grav

Nu kan du lättare hitta dina anhöriga på kyrkogården.

Upphärad - kyrkans historia och kulturgravar

Här presenteras gravar av kulturellt intresse och historia kring kyrkan.

Tillgänglighetsdatabasen

Här hittar du tillgängligheten till våra kyrkor

Konfirmation

Att konfirmera sig är roligt, viktigt och en härlig chans att djupdyka i livets stora frågor.

Ringar

Bröllop

Att säga ja till varandra inför Gud och församlingen.

Gravsten

Tillsammans planerar vi för avskedet och gudstjänsten.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem
Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

En kyrkogård i solsken.

Begravningsavgiften

Begravningsavgiften finansierar begravningsverksamheten. Begravningsavgift betalas av alla som är folkbokförda i Sverige och som har en kommunalt beskattningsbar inkomst, oavsett religion.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Kyrknytt

Rommele pastorats församlingsblad

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21.00-06.00.

Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Matt 7:7-8