Våra kyrkor och kyrkogårdar

Vår digitala värld!

Sök upp dina anhörigas gravar!

Rommele pastorat har startat upp några projekt för att hänga med i den digitala utvecklingen. Olika söktjänster finns nu tillgängliga för dig som ägnar dig åt släktforskning eller som är allmänt nyfiken på kyrkogårdar och gravplatser. 

Gravar.se

Detta är en söktjänst för gravplatser och gravsatta på svenska kyrkogårdar. 
Här kan du söka upp personer med deras namn och/eller begravningsplats. Ett tips är att söka på Rommele pastorat, sedan välja vilken församling du är intresserad av. Då ser du alla gravar på vald kyrkogård och kan leta vidare för att se vilka som är begravda där.

Webbkarta.agrando.se

Detta är en något mera detaljerad söktjänst för svenska gravplatser. Sök på Rommele pastorat och välj vilken kyrkogård du är intresserad av. Fyll i de uppgifter du har, såsom namn, födelsedatum, dödsdatum och/eller gravsättningsdatum. Förutom de nämnda uppgifterna får du också reda på gravens ID. Klicka på pilen framför namnet och du ser om det är flera begravda på graven. Om du vill se var på kyrkogården graven finns, klicka på knappen ”Visa alla”.

lär dig om bygdens historia!

Kulturgravar.se
Vi har startat upp arbetet med att presentera gravar av kulturellt intresse samt historia om våra tre kyrkor. Upphärads kyrka och kyrkogård är pilotprojekt och informationen finns nu klar att ta del av. Vid respektive grav, det finns nio utvalda, finns en skylt med en QR-kod. Genom din mobil kan du lyssna på historien om den aktuella personen. Du kan även ta del av kyrkans historia från en separat skylt.

Kika runt i din kyrka!

Google Maps, street view inomhus

Nu kan du utforska kyrkorna inomhus genom att använda Google Maps. Sök upp din kyrka och klicka på ”visa utsida”, välj sedan ”street view”, och du kan gå in i kyrkan och se dig omkring.

Läs om våra kyrkor!